Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Türk milletinin bütün evlatları geleceğine el koymuş durumdadır” dedi.Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 02:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 02:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun’da
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Türk milletinin bütün evlatları geleceğine el koymuş durumdadır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Giresun Atatürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla buluştu.
Giresun’da faaliyetlerini gösteren 5 siyasi partinin de destek verdiği mitingde Atatürk Meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Canikli, “Bu milletin tamamı burada şu anda. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, fikri zikri ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, Türk milletinin bütün evlatları burada. Türk milletinin bütün evlatları şu anda geleceğine el koymuş durumda. 15 Temmuz gecesi esasında millet kendi geleceğine bizzat müdahaleyi kendi yaptı” dedi.
Milletin kendi geleceğine müdahale ettiğini burgulayan Canikli, “Dedi ki ’hey ne oluyorsunuz, durun bakalım, öyle kolay değil, bu toprakları kimseye çiğnetmem, bu ezanları susturmam, bu bayrak oradan inmez, bu bayrak orada dalgalanacak’ dedi ve bizzat milletimizin kendisi meydana indi, olaya doğrudan müdahale etti 15 Temmuz’dan beri. ’Eğer tanka karşı durulacaksa silaha karşı durulacaksa göğüs gerilecekse’ dedi bu millet ’ben kendi göğsümü gererim, ben kendi göğsümü bu silahlara karşı dururum, tankın üzerine de çıkarım, altına da yatarım’ dedi bu millet. Bu millet dedi ki ’ben bu toprakları çiğnetmem’ dedi, ’bunun teminatı benim’ dedi, ’Allah’ın izniyle hiç kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapamaz’ dedi, kim olursa olsun. ’İster Pensilivanya’daki gibi baş hain olsun, isterse onu kullanan maşa gibi kullanan üst akıl olsun, kim olursa olsun, saldırı nereden gelirse gelsin, ben bu milleti, bu ülkeyi, bu toprakları, bağımsızlığımızı korurum’ dedi."
Milletin meydanlara indiği zaman bütün dünya şoka girdiğini vurgulayan Canikli, “Nasıl olur da bu millet böyle hain bir saldırıyı bu şekilde karşı koyabilir. Hala anlamaya çalışıyorlar hala kafa yoruyorlar, akılları almıyor inanın akılları almıyor. İşte bu milletin farkı bu bir kez daha görün buradan görün Yenikapı meydanından görün Giresun’da bu meydandan görün bir kez daha, bu milletin özelliği bu. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bu milletin her ferdi zamanı geldiğinde görev başa düştüğünde bu milletin birlik ve bütünlüğü tehlikeye girdiğinde hepsi birer kahraman, bir kez daha gördük bu milletin 79 milyon kahramanı var değerli kardeşlerim. Türk milleti bu işte Türk milleti bu. Onun için bu millete diz çöktüremezsiniz, bu milletin topraklarına giremezsiniz, bu milletin özgürlüğünü bağımsızlığını hür yaşama iradesini elinden alamazsınız. Daha kaç defa göstereceğiz ey dünya bunu kaç defa göstereceğiz. Tarihimiz bunlarla dolu, açın okuyun, onu okumuyorsanız 15 Temmuz’daki görüntüleri izleyin 15 Temmuz’u izleyin. Bu milletin neler yapabileceğin, bu milletin Allah’ın izniyle nelere kadir olduğunu görürsünüz. Ders almazsanız bu millet size ders vermekten usanmaz bedeli ne olursa olsun. biz bunları lafta söylemiyoruz, laf olsun diye de söylemiyoruz bu millet 15 temmuz gecesi bunu hayata geçirdi” şeklinde konuştu.
Canikli, “ Demokrasi Nöbeti Çarşamba günüde kadar devam”
Cumhurbaşkanı Recep TAYYİP Erdoğan’ın miting sırasın yaptığı açıklama ya ilişkin konuşan Canikli, “ Cumhurbaşkanımız bize bir hedef verdi, nöbetlerin çarşamba günü biteceğini söyledi dolayısıyla nöbet bitmedi, zaten siz de pek bitirmek istemiyordunuz biraz önce söylediğimiz gibi. Dolayısıyla Çarşamba gününe kadar çarşamba dahil nöbetlere devam, eğer çarşamba günü başkomutanımızdan Cumhurbaşkanımızdan başka bir talimat gelmezse çarşamba günü tamamlıyoruz inşallah. Şu an itibariyle nöbetlere devam, kardeşliğe devam dayanışmaya devam birlikteliğe devam şimdiden nöbetleriniz, nöbetlerimiz hayırlı olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.