Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan: "Güneydoğu’yu Huzura Kavuşturacağız"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. O bölgeyi, Güneydoğu’yu...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. O bölgeyi, Güneydoğu’yu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz. Hiçbir kuşkunuz olmasın” dedi.
Malatyalı İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen 60.’cı aylık toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan burada yaptığı konuşmada Malatya’nın kısa, orta ve uzun vadeli projelerini teker teker gözden geçirdiklerini belirtti.
“1 KASIM’DA NE VAAT VERDİYSEK VAATLERİN TAMAMINI 3 AY İÇERİSİNDE TAMAMLADIK”
Bakan Evlan, üreten bir ekonomiye sahip olmak için hükümet olarak özel teşebbüsün önündeki her türlü engeli kaldırdıklarına dikkat çekerek, "Bu adımları güçlü bir şekilde atıyoruz. 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti olarak milletimizi vaatlerimiz oldu. 1 Kasım seçimleri sonrası milletimize vermiş olduğumuz vaatleri teker teker sıralayıp vaatler dışında ülkenin ihtiyacı olan, ülkenin gelişmesi, kalkınması için özellikle kobilerin kalkınması için bir reform programı hazırladık. Eylem planı olarak bunu kamuoyu ile paylaştık. ’1 Kasım seçimleri öncesi vermiş olduğumuz vaatlerin tamamını 3 ay içerisinde gerçekleştireceğiz’ dedik. Ne vaat verdiysek teker teker vaatlerin tamamını bu 3 aylık süre içerisinde tamamladık. Şuanda vaatlerde gerçekleşme oranımız yüzde 100’dür” şeklinde konuştu.
Muhalefet partilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) tavrını da eleştiren Elvan, "Eğer meclis genel kurulunda günde çalışılan 10 saat’in 8 saatini bir oyalama taktiği ile ’bunlar mümkün olduğu ölçüde az kanun çıkarsın, bunları çalıştırmayalım’ mantığı ile hareket ederseniz bu ülkenin önünü tıkarsınız” diye tepki gösterdi.
Muhalefet partilerine bir kez daha seslenen bakan Elvan, "Haziran ayında yılların özlemi Avrupa’ya iş adamlarımız vizesiz gitmek istiyordu. Sizin en önemli hedeflerinizden bir tanesiydi. Biz ne zaman iş adamları ile bir araya gelsek ’ne olur şu vize işini halledin, halledemiyorsanız lütfen bize yeşil pasaport verin’ diyordunuz. Bunu her ortamda söylediniz. Haziran ayında vizelerin kaldırılması yönünde bir anlaşma sağlandı. 72 maddelik yapacağımız eylemler var. Bugün itibariyle bunların 40’nı gerçekleştirmiş durumdayız. Ama mayıs ayına kadar bunları gerçekleştirebilmemiz için de muhalefet partilerinin mecliste bize destek vermesi gerekiyor. Eğer bir kanunu 10-15 günde zor çıkarıyorsak, geceli gündüzlü çalışmamıza rağmen bunun önüne engel konuluyorsa bu doğru bir yaklaşım değildir” dedi.
“GÜNEYDOĞU’YU HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ”
Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan terör olaylarına değinen Elvan, “Türkiye halen istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir yandan terörle mücadele ediyoruz. Teröre karşı müthiş bir mücadele süreci başlattık. Türkiye’nin önünü tıkamak isteyenler, Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler, milletin kendi kararıyla bu ülkenin yönetilmesini istemeyenler bu ülkenin önünü tıkamaya çalışıyor. Onun için birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte çaba sarf etmeliyiz. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken ki son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. O bölgeyi, Güneydoğu’yu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz. Hiçbir kuşkunuz olmasın” açıklamasında bulundu.
“ANAYASA KONUSUNDA SAMİMİ OLMAMIZ LAZIM”
Bakan Elvan, anayasa çalışmaları konusunda ise samimi olunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bizler samimi olarak mecliste 317 milletvekili olmasına rağmen 40 milletvekili olan partilerle aynı sayıda eleman verip bir komisyon oluşturduk. Ancak masadan muhalefet partilerimizden bir tanesi kalktı. Bu bizim açımızdan üzücü. Daha sonra meclis başkanımız tekrar çağırdı ama anlaşmadılar. Anayasa konusunda samimi olmamız lazım. Samimiyet birlik ve beraberlik duygularımızı daha da güçlendirir. Eğer sözle ben anayasa değişikliğine destekliyorum ama kafamın içerisinde anayasa değişikliği istemiyorum anlayışı var ise bu doğru bir yaklaşım değildir. Biz yine hazırız. Gelsinler otursunlar anayasa değişikliği konusundaki çalışma yapmaya yine hazırız. Ama yanaşmadılar”.
Konuşmaların sonunda MİAD yönetim kurulu tarafından Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a hediye takdim edildi. Program daha sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.