Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’dan İngiltere’deki saldırıya ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere’deki terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, terör örgütleriyle ayrım yapılmadan mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “İngiltere’deki saldırı ile dünyanın her yerinde...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’dan İngiltere’deki saldırıya ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere’deki terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, terör örgütleriyle ayrım yapılmadan mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “İngiltere’deki saldırı ile dünyanın her yerinde terör saldırısı olabileceği görüldü” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kaynaklara göre kabri kesin olarak bilinen Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki Hz. Safvan bin Muattal’ın kabrini ziyaret etti. Kurtulmuş, sahabede yapılan külliye inşaatını gezerek bilgi aldı. Kurtulmuş daha sonra 2 Mart tarihinde 5.5 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Samsat ilçe merkezine geldi. Samsat AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adıyaman Valisi Abdullah Erin’den brifing aldıktan sonra açıklamada bulundu.

İngiltere saldırısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dün dünya kamuoyunda meşgul eden İngiltere’deki terör saldırısı gündemdedir. Aziz milletimizin adına bu terör saldırısı dolayısıyla İngiliz hükümetine, İngiltere halkına taziyelerimizi üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Böyle bir saldırının olması fevkalade düşündürücüdür. Terörün sınırı yok. Terör dünyanın her yerinde hareket edebileceğini ortaya çıkartmıştır. Parlamento binasının hemen yanında olan olay tüm dünyanın aklını başına alması gerektiğini bir kez daha teyit etmiştir. Ölenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Hiçbir örgüt ayrımı yapmaması gerektiğini gördük. Dünyanın her yerinin terör saldırılarının muhatabı olabileceği görüldü. İnsanlık cephesinde teröre karşı birleşmemiz lazım. PKK’dan DHKP-C’ye FETÖ’den diğer örgütlere karşı hep beraber hareket etmeliyiz. İnsanların hayatına karşı bir faaliyet içerisindedir. Terör örgütleri bütün toplumları içine kapatmak ve toplumları birbirinden izole etmek istemektedir. Barıştan yana olan bizlerin ortak bir mücadele vermemiz gerekiyor. Türkiye gibi terör örgütlerinin tamamına karşı mücadele eden bir ülke olarak, onlarca yılını saldırılara karşı mücadele veren bir ülke olarak bunu en iyi bilen biziz. Dünyaya sesleniyoruz. Terör örgütlerinin hepsine birlikte mücadele edelim. Her türlü çabayı müştereken hareket edelim. Hiçbir ön yargı olmaksızın hiç bir terör örgütünü vekalet savaşlarının bir aracı olmaksızın tüm dünyayı terör örgütlerine dar edelim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “2 Mart tarihinde deprem sonrasında yapılan faaliyetleri yerinde görüyoruz. Tüm Samsatlılara geçmiş olsun diyoruz. İlk andan itibaren burada hükümet olarak müdahalede bulunduk. Ekiplerimiz depremzede kardeşlerimizin yanında yer aldı. İhtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza çadırlar ulaştırıldı. Kontenerlerle birlikte vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçilmeye çalışılacak. Devlet olarak, hükümet olarak görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte Samsat’ın yeniden imarıyla ilgili çalışmalara ön ayak olunacak. Çok hızlı bir şekilde olaya müdahale eden tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Norveç’in FETÖ’cülere iltica hakkı vermesiyle ilgili açıklamada bulunan Kurtulmuş, “Norveç konusu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu dostluğa müttefikliğe sığmaz. Norveç hükümetini sıkıntıya sokmak isteyen kişiler Türkiye sığınmış olsalardı biz ne kadar rahatsızlık duyuyorsak o kadar rahatsızlık duyardı. 15 Temmuz bir darbe teşebbüsüdür. Bu FETÖ’cü subaylar sığınma talebinde bulunarak darbenin bir parçası olmuşlardır. Bu sığınma taleplerini kabul etmek ne demektir. Dost ve müttefik ülkelerden dostluklarını ve müttefikliklerine yakışır bir tavır bekliyoruz. Bunla sıradan bir iltica talebinde bulunuyor. Bunlar darbeyi biz yaptık diyerek iltica talebinde bulunuyorlar. Türkiye bu kişilerin iadesini talep ediyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.