Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Öyle görünüyor ki önümüzde bir referandum var”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Öyle görünüyor ki önümüzde bir referandum var. Düzce teşkilatımızın da Türkiye’de en yüksek evet oyu çıkarabilecek illerimizden bir tanesi olmasını temenni...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Öyle görünüyor ki önümüzde bir referandum var”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Öyle görünüyor ki önümüzde bir referandum var. Düzce teşkilatımızın da Türkiye’de en yüksek evet oyu çıkarabilecek illerimizden bir tanesi olmasını temenni ederim” dedi.
AK Parti Düzce İl Teşkilatını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “AK Parti olarak Düzce’de önceki seçimlerde de önemli başarılar göstermiştir. İnşallah öyle görünüyor ki önümüzde bir referandum var. Bu referandumda da şimdiye kadar almış olduğu oyların çok üstünde rekor oyla Düzce teşkilatımızda Türkiye’de en yüksek evet oyu çıkarabilecek illerimizden bir tanesi olmasını temenni ederim” diye konuştu.
Kurtulmuş, “Daha meclisin kararını görmeden bunları söylemek erkendir diyebilirsiniz. Nihayetinde biz demokrasinin kurallarını bilen bir siyasi hareketiz. Meclise inşallah bu paket geldiğinde 367’yi aşsa bile en başta verdiğimiz söz gereği millete götürmeyi bir vazife olarak görüyoruz. Çünkü çok önemli bir değişiklik olacak. Zaten 330-360 arası bir oy çıkarsa yasal olarak referanduma gidilmek durumundadır. Millet ne derse başımızın üstündedir. Milletin vekilleri milletin adına hangi kararı verirse buna da söyleyecek bir sözümüz olmaz. Ama Türkiye’nin böyle bir anayasal değişikliğe ihtiyacı olduğu görünüyor. Ümit ediyoruz parlamentodan alınacak onayla millete gitmek, doğrudan milletin oyunu alarak bu değişikliği yapmak mümkün olur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.