Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’da yapımı tamamlanan okul ve Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nin açılışlarına katıldı.Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Altınordu ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’da yapımı tamamlanan okul ve Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nin açılışlarına katıldı.
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Altınordu ilçesinde yapımı tamamlanan Özel Altaş Koleji Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Yalçın Çelebi Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış programına, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile daire müdürleri, kolejin yönetim kurulu üyeleri, öğretmen, öğrenci ile çok sayıda veli katıldı.
Kurtulmuş, Özel Altaş Koleji Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nin açılışında yaptığı konuşmada, komplekse Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verilmiş olmasının, fevkalade güzel bir kadirşinaslık örneği olduğunu söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşananlara değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Spor Kompleksinin adına Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verilmiş olması fevkalade güzel bir kadirşinaslık örneğidir. O akşam hep beraber yaşadığımız Türkiye tarihinin bu topraklarda görmüş olduğu, milletimizin Anadolu topraklarına geldiğinden bu yana karşılaşmış olduğu, tarihimiz boyunca karşılaşmış olduğumuz en ağır ihanetlerden birisinin en önemli kahramanlarından bir tanesi Ömer Halisdemir’dir. 15 Temmuz gecesi gerçekten Türkiye tarihinin görmüş olduğu, Anadolu topraklarının görmüş olduğu o en büyük ihanetin uygulandığı gece, bu hainlere karşı ölümü göze alarak onları durduran ve belki de darbe teşebbüsünün gidişatını değiştiren Ömer Halisdemir’e ve bütün 15 Temmuz akşamı şehit düşen bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize şifa diliyorum. Bütün milletimize geçmiş olsun dileklerimizi bir defa daha ifade etmek istiyorum” dedi.
“Ülkenin en büyük gücü iyi yetişmiş genç nesillerdir”
Her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye’nin genç nüfusu ile geleceğe umutla baktığını ifade eden Kurtulmuş, “Böylesine güzel bir ilim yuvasında değerli gençlerimizi, geleceğimizin teminatı olan, gözümüzün nuru olan gençlerimizi yetiştirmek için ortaya konulan bu çabaları takdirle karşıladığımızı ifade etmek isterim. Bir memleketin en büyük gücü sadece ekonomik varlıkları, yer altı ve yer üstü kaynakları, ülkenin sadece ekonomik zenginlikleri değildir. Bir ülkenin en büyük gücü iyi yetişmiş genç nesilleridir. Bu çerçevede 80 milyona yaklaşan nüfusumuzla ve nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturan genç kitlemizle Türkiye aslında her şeye rağmen bütün hilelere, desiselere, Türkiye’ye karşı kurulan tuzaklara rağmen geleceğe doğru ümitle yol alıyor, ümitle hareket ediyor. Altaş Kolejini faaliyetleri dolayısıyla tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.
“Ömer Halisdemir, gençlere her gün ders verecek”
Tüm gençlerin Ömer Halisdemir’i hatırlayacağını ve onun gençlere ders vereceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bilgili olmak, büyük adam olmak, büyük insan olmak, güçlü olmak, iyi meslek sahibi olmak, iyi kariyer sahibi olmak çok güzel şey ama bu topraklarda bize en çok öğretilen şey, bu toprakların öğrettiği şey ise gerektiği zaman vatan için, din için, Allah için, Müslümanlık için, bayrak için, bu millet için canını feda edebilmek ve şehit olabilmektir. Burada her gün Ömer Halisdemir size ders verecek. Belki onun fiziki görüntüsünü görmeyeceksiniz ama Ömer Halisdemir Spor Kompleksi isminin altından geçerken, her gün şunu da düşünerek okulunuzdaki eğitiminizi alacaksınız. Bir gün çok iyi bir doktor olacağım, bir gün çok iyi bir avukat olacağım, bir gün çok iyi bir öğretim üyesi olacağım, çok iyi işadamı, başsavcı, siyasetçi olacağım vesaire. Ama bir gün gerektiği zaman, bana vazife düştüğü zaman gözümü kırpmadan, bir geri adım atmadan şehit olacağım, Allah’ın karşısına şehit olarak çıkacağım. Ömer Halisdemir size her gün bu dersi verecek. Mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.