Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Balıkesir’de ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir’de düzenlenen demokrasi ve şehitler mitingine katıldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, milletin tek yürek olduğunu ve darbecilere haddini bildirdiğini söylerken, darbecileri kast ederek "Kimse...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir’de düzenlenen demokrasi ve şehitler mitingine katıldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, milletin tek yürek olduğunu ve darbecilere haddini bildirdiğini söylerken, darbecileri kast ederek "Kimse merak etmesin, en ağır cezayı vereceğiz" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan demokrasi nöbetleri bugün düzenlenen mitinglerle sona erdi. Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitinge Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 20 ilçe belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ile on binlerce vatandaş katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir’de on binlerce vatandaşa hitap etti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "15 Temmuz akşamından itibaren bu toprakların gördüğü en hain saldırıyı bertaraf eden Kuvayi Milliye’cilerin torunları Allah’ın selamı hepinizin üzerine olsun. 15 Temmuz’dan bu yana destan yazıyorsunuz, burada Kuvayi Milliye Meydanı’nda vatan nöbeti tutuyorsunuz, iman nöbeti tutuyorsunuz. 15 Temmuz bu toprakların gördüğü en aşağılık ihanet hareketiydi. Her şeyleri vardı, aynen Çanakkale’de bu vatanı işgal için gelenlerin olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı öncesinde bu milleti diz çöktürdük sananların gibi. Tankları, uçakları, topları var mıydı? Hesapları var mıydı? Arkalarında ağabeyleri var mıydı? 15 Temmuz’da bir kaç saatte işi bitirecekler, Sayın Cumhurbaşkanımızı şehit edecekler, bizi infaz edecekler, Türkiye’yi Irak, Suriye yapacaklar. Hesapları masa üzerinde çok güzel duruyordu. Unuttukları iki şey vardı. Onlar tuzak kurdu, hesap yaptı. Allah hesaplarını, tuzaklarını aldı başlarına çaldı. İkinci hesap edemedikleri bu ayyıldızın altında olan milleti hesaba katmadılar, ciddiye almadılar. Elektrikleri kapatır yatarlar sandılar. Koç Seyit’in torunları, Kuvayi Milliyecilerin torunları var, Hasan Basri Çantay’ın torunları var. Göğsünü açıp tank önüne yatacak insanlar var. Seccadesini serip dua eden nineler var. Hesap bozuldu, ihanet hareketi sizlerin cesareti ile bozuldu. Kara bir geceydi, gece başladığında ne olacağı belli değildi. Yarın sabah güneş doğduğunda Türkiye aydınlık bir güne uyanacak. 15 Temmuz gecesinin o karanlığından çekip alan Rabbimizden hamdolsun" dedi.
"Bu milletin hesabını bunlardan soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz’un destan olduğunu söyleyerek, "Fetoş, bu iş Pensilvanya’da pamukların arasında el bebek gül bebek oturmaya benzemez. Eyy Fetoş, dünyanın başka yerinde hazırlanan raporlarla darbe yapılmaya benzemez. O hesap orada durmaz. Bir ablamızın oğlu yaralı, kendisi keşke ben de onlarla şehit olsaydım diyor. Bu inanç, düşmanın karşısına böyle çıkartır. Bu meydanda 15 Temmuz şehitlerinin ruhaniyeti var. İstanbul’da 4 milyon arasında, 80 ilimizin meydanlarını dolduran meydanlarda şehitlerimizin ruhaniyeti var. Şehitlerimize rahmet olsun, Allah onları cennetin en yüksek makamında ağırlasın. Her şerden bir hayır çıkar diyoruz ya, benden evvel partilerin il başkanları konuştu. Türkiye’de sen, ben, o, bu yok. Vatan sevdalıları ve vatan hainleri var. Bu ağlak adam varya canilerin başı FETO. Bu milletin hesabını bunlardan soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Devletin içinden temizleyip atacağız. Bunlarla en ufak ilgisi olan herkes korksun. Bunlar nerelerdeyse oralardan çıkartıp atacağız. Merhamet yok. Ancak, bunlara bulaşmamış vatandaşımız korkmasın, kimseye zulmedilmeyecek. Şimdi bunlar ne düşündüler? Hesaplar sadece 15 Temmuz’da bozulmadı. Bunlar ne istedi? Siyaset karışsın, rafa kalksın, iç savaş çıksın. Yabancı ülkeler işgale hazır hale gelsin. 6 ay önce CHP, MHP, AK Parti bir araya gelecek desek inanır mıydınız? Rabbime şükürler olsun, onlar dağıtmaya çalıştı, millet tek yürek oldu ve darbecilere haddini bildirdi" dedi.
"Bu darbeci hainler bu FETO ve eşkıyaları ve onların iplerini elinde tutanlar neyi murat ettiyse Türkiye’de bundan sonra onun tam tersi olacak. Olmaya da başladı. Bu hainler Türkiye’de bir iç savaşın çıkmasını arkasından Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi bölünme senaryosu içerisine düşmesi ve dış işgale hazır hale gelmesi için bu darbe teşebbüsünü yaptılar. Dolayısıyla siyasetin zeminin ortadan kaldırmak, siyasette bölünme ve parçalanmayı sağlamak için yola çıktılar. Tam tersi oluyor. Şimdi alta ay evvel deseydiniz CHP, MHP ve AK Partililer bir araya gelecekler ve büyük bir miting yapacaklar deseydiniz buna inanır mıydık. Allah’a çok şükür siyaset dimdik durdu. Bunlara inat, bunların planlayıcılarına inat tek vücut, tek yumruk olarak ayakta durmayı başardık" dedi.
"Bu millet, milli şuur etrafından birleşebildiğini gösterdi"
"Bu büyük bir meseledir. Bunlar Türkiye’de anti demokratik bir düzen ortaya çıksın diye bu işleri yaptılar" diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye içine kapansın diye yaptılar. Tam tersine, Türkiye bugün darbeyi çok daha fazla demokratikleşerek, daha ileri demokrasi, daha ileri adımlar atarak inşallah bunları savacak. Türkiye’de bölünme parçalanma değil, bundan sonra çok daha fazla derlenip toplarlanma olacak. Siyasette elbet rekabet edeceğiz. Ama birbirimizi kırmadan, birbirimize karşı husumet hislerini ortaya çıkarmadan, tam tersine bir yarış içerisinde, bir rekabet içerisinde, siyasetin dili daha nezih hale gelecek. Türkiye’nin ortak meselelerinde bu millet, milli şuur etrafından birleşebildiğini gösterdi. Biz bunu ortaya koymak için gayret ederdik ama, belki bu kadar başarılı bir şekilde ortaya koyamazdık. Her şerden hayır doğar deriz ya, Bu hainlerin, hain planından hayır doğdu ve siyasette bir uzlaşı dili, bir milli menfaatler etrafında birleşme dili ortaya çıktı. Bu devam edecek" dedi.
"Hiçbir ihanet, ihaneti yapanların yanına kalmaz"
Türkiye’de olağanüstü halin olduğunu ancak hiçbir olağanüstülük hissedilmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Vatandaşlarımız rahat olsun, sakin olsun. Ekonomide olağanüstülük yok. Sosyal hayatta olağanüstülük yok. Günlük hayatta olağanüstülük yok. Bu FETÖ ve FETÖ’cü terör örgütüyle herhangi bir şekilde ilgisi olmayan hiç kimse korkmasın, çekinmesin. Bunları devletten temizleyeceğiz. Nerede varlarsa, bulundukları yerlerden kazıyıp atacağız. Bu kararlılık hepimizin kararlılığı. Belki bu uzun sürecek. Birkaç sene sürecek. Nereye kadar giderse gitsin gidecek. Hiç tereddütsüz. Burada asla merhamet etmeyeceğiz. Yani zalime merhamet etmek mazluma ihanet etmektir. Asla buna merhamet etmeyeceğiz. Eşimiz, dostumuz, tanıdıklarımız vesaire yok artık. Bu defter kapanmıştır. Bu örgütün yanından çevresinde, etrafında duran, bir türlü irtibatı olan herkes bunun bedelini ödeyecek. Ama bunlar ile irtibatı olmayan vatandaşlarımız da korkmasın rahat olsun. Bu arada çok sayıda açığa alınanlar, gözaltına alınanlar var. Kurunun arasında yaş da yanabilir. Onları hemen ayıklıyoruz. Yanlışlar varsa düzeltiyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun. Bunlar ile ilgisi olmayan hiç kimseye en ufak bir zarar gelemeyecektir. Ama irtibatı olan da korksun, kusura bakmasın. Bu memlekete yapılan bu ihanetin bir bedeli olması lazım. Hiçbir ihanet, ihaneti yapanların yanına kalmaz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde olağan üstü hal inşallah bu süre içerisinde yapacaklarımızın yaparız. Ondan sonra Türkiye yoluna devam eder. Bu Türkiye’ye büyük bir demokratikleşme aşısı olmuştur. Büyük bir milli şuur aşısı olmuştur. Çok daha kuvvetli, çok daha dirençli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Darbeyi bir kaç saatte yaparız, ekonomi alt üst olur dediler. FETO’cular, siz Türk milletini tanımıyorsunuz. Mesele vatan ise, gerisinin teferruat olduğunu anlayamayacaksınız. Hiç merak etmeyin, biz Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz, diz çökmeyiz. 15 Temmuz’dan bu güne 3 haftadır nöbet tutuyorsunuz. Bu üç haftada neler öğrendik, neler. Bu meydanlar bir mektep, bir okul. Bugün sadece bir miting yapmıyoruz, mezuniyet töreni yapıyoruz. Diplomalarınız hayırlı olsun. 3 haftada ne öğrendik? Bir taraftan din adına milleti kandıran sahtekarları gördük, bir tarafta gerçek dindarları gördük. Bir tarafta ipi başkalarının elinde olanı, vatana ihanetin senaryolarını gördük. Diğer tarafta yiğit kadınları, çocukları gördük. Bir tarafta milli ve yerli nasıl olunur onu gördük, diğer tarafta kökü dışarda kahpe nasıl olur onu gördük. Vatanı satmayı gördük, vatana sahip çıkmayı gördük. Şerefsizler bile bunlarla kıyas edilemez. Hiç merak etmeyin en ağır cezayı vereceğiz. Bütün dünya darbe teşebbüsü karşısında nasıl davranması gerekir gördü. 3 hafta geçmiş biz darbeye karşıyız gibi laflar var. Onların da hesapları şaştı, kem küm faslına başladılar. Nasıl Türkiye’de halk sınav verdiyse, iş dünyası, siyaset, medya, TBMM mensupları verdiği sınavdan yıldızlı pekiyi ile mezun olduysa dışarıdaki demokratlarda sınav verdiler. Bu millet kendi göbeğini kendi kesmesini bilen millet. Amerika Birleşik Devletleri bu FETO’yu elinde tutuyor. İstiyoruz, hemen vermiyorlar. Türkiye ile Amerika arasında dostluk ilişkisi var, NATO’da müttefikiz, dostluk ilişkiniz varsa bu adamı iade etmeniz gerekiyor. İade etmiyorsanız, halk nerde bu dostluk der. Amerika’nın empati yapmasını istiyorum. Amerika’yı yıkmak isteyen adam, senatoyu bombalıyor, tanklar sokakta çocukların üzerinden geçiyor. Biz bu adamı alıyoruz, Çankaya’da köşkün içinde 15 sene besliyoruz. Ne hissederlerse biz de aynısını hissediyoruz. Amerika karar aşamasındadır. Ya terör örgütü lideri, ya da 79 milyon milletimiz. Bu millet cesaretle gereğinin yapılmasını istiyor."
3 il başkanı bir arada
MHP İl Başkanı Argun Atıcı, darbe teşebbüsünde şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. Demokrasiden vazgeçilemeyeceğini kaydeden Başkan Atıcı, darbecilerin hesap vereceğini söyledi. CHP İl Başkanı Biçki, 15 Temmuz gecesinin Türkiye Cumhuryeti’ne karşı yapılan bir kalkışma olduğunu ifade ederek, askeri sivil darbelere karşı olduklarını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısına sımsıkı sarılmanın gerektiğini söyleyen Biçki, vatan, bayrak ve hürriyet için bir arada olmaları gerektiğini ifade etti. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, 15 Temmuz gecesi millet egemenliğine engel olmak isteyen terör şebekesine göğsünü siper eden şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Başkan Orkan, FETÖ elebaşının en kısa sürede Türkiye’ye teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.
"24 gündür vatan nöbeti tutuyoruz"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, alanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Başkan Uğur, "15 Temmuz darbe girişimini bozguna uğratan, sokakları boş bırakmayan kıymetli hemşehrilerim sizleri selamlıyorum. Bu meydanlarda nöbet tutan, FETÖ’yü hezimete uğratan 7’den 70’e tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi, Anayasamız, Türkiye Cumhuriyeti devletini, parlamenter sistemimizi, iç barışımız, varlığımız hedef alınmıştır. Türkiye’yi ihanet çetesi mensupları aracılığı ile ele geçireceklerini sananlar ertesi gün akşam olmadan hüsrana uğramışlardır. Başaramadınız, diz çöktüremediniz. Sadece siz değil, iplerinizi elinde tutan kuklacılarınızın da gücü yetmeyecek. Size ve karanlık efendinize boyun eğmeyeceğiz" dedi.
Başkan Uğur, FETÖ’yü kast ederek ’Döktüğünüz kanda boğulacaksınız’ ifadelerini kullanırken, "Bu milletin birlik beraberliğine, kardeşliğine kast edenler amacına ulaşamayacak. Bu ülkenin istikrarına kast edenlerin karşısında milletimiz dimdik bir duruş sergiledi, bundan sonra da sergileyecek. 15 Temmuz’dan bu yana meydanlardayız. 24 gündür vatan nöbeti tutuyoruz. Bu vatanı bu hainlere, alçaklara teslim etmemek için şehit olan aslanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
"Balıkesir gereğini yaptı"
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, demokrasi nöbetlerini aksatmayan Balıkesirlilere teşekkür etti. Vali Yazıcı, ’Balıkesir gereğini yaptı ve demokrasiya sahip çıktı. Bu ülkeyi bir kaç haine teslim etmeyeceğimizi başta Balıkesir olmak üzere 81 ilimiz gösterdi. Bizim kimseye teslim edilecek bir karış toprağımız yok. FETÖ’nün hainleri, bu ülkeyi başkalarına mahkum etmek isteyen hainler; vermeyeceğiz, kimseye bu ülkeden hiç bir şey vermeyeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.