Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kaynak’tan yardım açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze ve Filistin’e tekrar bir yardım gemisinin ulaştırılacağını belirterek, “Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri ve hijyen malzemeleri gibi malzemeler Kurban...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze ve Filistin’e tekrar bir yardım gemisinin ulaştırılacağını belirterek, “Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri ve hijyen malzemeleri gibi malzemeler Kurban Bayramı öncesinde ulaştırılacak” dedi.
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdümü ve Yönlendirme Kurulu Toplantısına katıldı. TİKA’da düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kaynak, Erez Sanayi Bölgesi ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Erez Sanayi Bölgesi meselesi, İsrail ile varılan mutabakat çerçevesinde yeniden harekete geçiyor. Türkiye ile İsrail hükümeti arasında Mavi Marmara gemisinin batırılmasından ve 10 vatandaşımızın şehit edilmesinden sonra ilişkiler dondurulmuştu. Türkiye’nin ilişkileri yeniden canlandırmak için öne sürdüğü şartlar bir bir gerçekleştirildi. İsrail tarafı, Gazze’ye yapılacak insani yardımların Türkiye’nin koordinasyonu ile yapılmasını kabul etti. Bu Türkiye, Gazze ve Filistin için çok önemli bir adımdır. Bu adım neticesinde Gazze’de 7 yıldan beri açık hava hapishanesi gibi yaşayan bir milyon 800 bin insana Ramazan bayramından önce 11 bin ton gıda maddesi gönderildi. AFAD, TMO, Kızılay’ın olağanüstü gayretleriyle o malzemeler 2 gün içinde hazır edildi. STK’lar da duyarlı davrandılar ve 120 bin çocuk kıyafeti, 50 bin çift çocuk ayakkabısı, ilaçlar, oyuncaklar hazır edildi. İsrail devleti çok büyük bir gayret gösterdi. Şuan da dağıtım devam etmektedir. Onun dışında ise 7 yıldan beri açık hava hapishanesi gibi olan Gazze’de, bir yandan TİKA Filistin ve Gazze’nin en büyük hastanesini inşa etmişti ama tıbbi araç gereçleri yapılmamıştı. TİKA, bu yılsonuna kadar onu tamamlayacak. Ayrıca TİKA o bölgede 320 konutluk bir proje yapıyor. Bu sene onu tamamlamayı planlıyoruz. Bundan sonra kendi ayakları üstünde dursunlar diye seçilen projelerden bir tanesi Erez Sanayi Bölgesi projesidir. Bu projede ortağımız TOBB’dur. TOBB ile beraber o çalışmalar başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız elektrik için, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız su için gayret içindeler” diye konuştu.
Kurban Bayramı öncesinde Gazze ve Filistin’e tekrar bir yardım gemisinin ulaştırılacağını sözlerine ekleyen Kaynak, “Gönderdiğimiz gıdanın 3 aydan fazla yeteceğini biliyoruz. Kişi başı 6 kilogram gıda ulaştı. Fakat bölgenin kendi ayaklarında durabilmesi, kendi geleceğini inşa edebilmesi için alt yapı yatırımlarına ve özellikle inşaat malzemelerine ihtiyaç var. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Filistin, Gazze bizim milletimizin her ferdi tarafından bilinen bir yer. İsrail ile varılan mutabakatın verdiği imkanla, Gazze ve Filistin’in yeniden imarı bizim milletimizin büyük oranda katkı vereceği bir iş olacaktır. Kurban bayramı öncesi Gazze’ye gönderilecek gemi de gıda malzemeleri, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri, hijyen malzemeleri olacak. Kendileri kendi ihtiyaçlarını karşılayıncaya kadar bizim dünyadan yapılacak destekler ile gıda götürme organizasyonumuz devam edecektir. Daha önce 11 bin ton malzeme gönderdik yine buna benzer bir miktar göndereceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.