Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kaynak Osmaniye’de

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ’Milli İrade ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere geldiği Osmaniye’de mültecilerin bulunduğu konaklama merkezini ziyaret etti.Başbakan Yardımcısı Kaynak, Cevdetiye’de bulunan konaklama merkezini ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ’Milli İrade ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere geldiği Osmaniye’de mültecilerin bulunduğu konaklama merkezini ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Cevdetiye’de bulunan konaklama merkezini ziyaret etti. Daha çok Türkmen ailelerin bulunduğu konaklama merkezini ziyaret eden Kaynak’ı, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve protokol üyeleri karşıladı. Kamp ile ilgili Vali Al’dan ve AFAD yetkililerinden brifing alan Kaynak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Konaklama merkezinde yaklaşık 9 bin kişinin yaşadığını ve bu sayının 16 bine çıkartılarak burada konteynır kent kurulacağının müjdesini veren Veysi Kaynak, "3 bin 352 adet iki katlı konteynır ev yapmayı planlıyoruz. 4 adet 16 derslikli okul yapılması planlanıyor. 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 adet market yapacağız. Türkiye’de bir ilk olarak burada duyuruyorum, Suriyeli engelli muhacir kardeşlerimiz için 168 adet özel dizayn edilmiş konteynır evler kurulacak. Suriyeli hanım kardeşlerimize bir müjdem var. Her konteynırın içinde çamaşır makinesi bulunacak. Güneş panelleri ile sıcak su temin edilecek” dedi.
Kampta yaşayan veya şehir merkezinde yaşayan Suriyeli vatandaşlar için meslek edindirme kursları açılacağını ifade eden Kaynak, “Şehir içinde Kapsamlı bir meslek edindirme kursları ayarlanarak Suriyeli muhacirlerin meslek edinmeleri sağlanacak. Vatanlarında ki savaş bittiğinde oraya döndüklerinde her birinin bir mesleği olacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaları için kişi başına verilen AFAD kartlarına ekleme yapılacağını belirten Kaynak, ”Suriyeli kardeşlerimizin her birine alışveriş yapmaları için verdiğimiz ve içerisinde 85 lira olan AFAD kartlarını 100 Liraya çıkarıyoruz. Sağlık gideri devletimiz tarafından karşılanan Suriyeli kardeşlerimize bu güne kadar hastanelerimizde toplam 18 milyon adet muayene yapılmış, 800 bin cerrahi müdahalede bulunulmuştur” dedi.
Kaynak, konaklama merkezinden ayrılarak Osmaniye Valiliğini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.