Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Babacan Ayvalık’ta İncelemelerde Bulundu

Kısa adı GYODER olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklı Derneği zirvesi için Balıkesir’e gelen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ziyaret programı kapsamında Balıkesir’in turizm cennet Ayvalık’ı da gezdi.Tarifeli bir uçak...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 01:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 01:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Babacan Ayvalık’ta İncelemelerde Bulundu
Kısa adı GYODER olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklı Derneği zirvesi için Balıkesir’e gelen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ziyaret programı kapsamında Balıkesir’in turizm cennet Ayvalık’ı da gezdi.
Tarifeli bir uçak ile Edremit Körfezine gelen Ali Babacan’ı Vali Mustafa Yaman ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, GYODER Başkanı Aziz Torun, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte diğer askeri ve sivil erkan karşıladı.
Havalimanındaki karşıma töreninin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dinlenmek üzere Altınoluk Mahallesindeki ‘Köy’ olarak bilinen ve bölgenin en yüksek rakımlı tepesinde yer alan bir otelde bir süre istirahat etti.
Daha sonra Ayvalık’a geçen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ilçedeki ilk ziyaret ettiği yer Ayvalık’ın dünyaca ünlü Şeytan Sofrası oldu.
Dünyada Güneş’in batışının en romantik ambiyansının en iyi şekilde izlendiği nokta olarak bilinen ve rivayete göre; Şeytan’ın dünyadan gökyüzüne çıkarken ayak izini bıraktığı bir kayalık nedeniyle Şeytan Sofrası olarak anılan tepede; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Faruk Özdemir, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yöneticileriyle, Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Aziz Ciddi tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.
Ayvalık’ın her yerine tepeden kuşbakışı misali bakılan Şeytan Sofrası Tepesi’nde vatandaşlarla sohbet edip, onlarla hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmeyen Ali Babacan’a Bursa’dan Ayvalık’ı ziyaret etmek için geldiği öğrenilen bir gurup kadın kendi elleriyle yaptıkları kurabiyelerden ikram etti. Kadınların yaptığı kurabiyenin tadına bakan Babacan, bir vatandaşın yeni doğan bebeğini de kucağına alarak basın mensuplarına poz verdi.
Şeytan Sofrası’ndaki müthiş doğal güzelliğinden oldukça memnun ayrıldığı gözlenen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve beraberindekiler daha sonra Ayvalık’ın bir başka cenneti olarak nitelendirilen Ortunç Koyu’ndaki bir otelde akşam yemeği yemek üzere Şeytan Sofrası’ndan ayrıldı.
Ortunç Koyu’nda nezih akşam yemeğinde; Balıkesir Valisi Yaman, Ayvalık Kaymakamı Nazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve protokol üyeleriyle yemek yiyip sohbet eden Başbakan Yardımcısı Babacan daha sonra geceyi geçirmek üzere Balıkesir’e gitmek üzere Ayvalık’tan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.