Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Bugün Dünyanın Da, İslam Dünyasının Da Bir Liderlik Sorunu Yaşadığı Çok Açık’’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bugün dünyanın da, İslam dünyasının da bir liderlik sorunu yaşadığı çok açık. Türkiye ortaya liderlik koydukça mazlumlar tarafından çok seviliyor. Ama düşmanları da artıyor’’ dedi.Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bugün dünyanın da, İslam dünyasının da bir liderlik sorunu yaşadığı çok açık. Türkiye ortaya liderlik koydukça mazlumlar tarafından çok seviliyor. Ama düşmanları da artıyor’’ dedi.
Türkiye’de yaşayan Araplar tarafından Sinan Erdem Spor Salonu’nda "Barış ve Kardeşlik" teması ile "Türkiye ve Ümmetin Sorunları" programı düzenlendi.
Programa Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Yasin Aktay, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Mısırlı din alimi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ile Türkiye’de yaşayan çok sayıda Arap vatandaş katıldı.
Programda İslam ülkelerinden Türkiye’ye okumak ve ziyaret için gelen Müslüman gençler, Filistin ve Suriye’deki insanı drama, işgallere ve yoksulluğa sessiz kalmayan Türkiye’ye yönelik “Teşekkürler Türkiye” diye haykırıp, İslam alemine barış ve kardeşlik çağrısında bulundu. Bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte, Türkiye’nin yarım asırdır İsrail tarafından işgal altında tutulan Filistin ve Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımları, uluslararası kuruluşlardaki talepleri de gündeme geldi.
Burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ‘’Büyük dava adamı Halid Meşal ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Muhacire sahip çıkmak, bir insanlık görevidir. Suriye’den gelen 3 milyon, Irak’tan gelen 200 bin kardeşimize sahip çıkmak bizim ensarlık görevimizdir. Sudan’da, Gazze’de yaptırdığımız hastanelerde tedavi olan çocukların ‘Teşekkürler Türkiye’ demesi bizi çok mutlu eder. Somali’de, Etiyopya’da susuzluk çeken çocukların, açtığımız su kuyularıyla suya kavuşması üzerine ‘Teşekkürler Türkiye’ demesi bizi çok mutlu eder. Kırım’da, işgal altındaki topraklarda yardım ettiğimiz Kırım Tatarlarının, Ahıska Türklerinin ‘Teşekkürler Türkiye’ demesi bizi çok mutlu eder’’ dedi.
Bugün dünyanın da, İslam dünyasının da bir liderlik sorunu yaşadığını vurgulayan Akdoğan, ‘’Türkiye ortaya liderlik koydukça mazlumlar tarafından çok seviliyor. Ama düşmanları da artıyor. Sizi herkes sevsin olmuyor. Birileri çok seviyor ama birileri de rahatsız oluyor. Mazlumlar sizi sevecek, zalimler sizi sevmeyecek. Varsınlar kınasınlar, varsınlar Suriye’de katile, katil dediğimiz için kınasınlar. Varsınlar Gazze’de, Filistin’de İsrail’in zulmüne karşı çıktığımız için kınasınlar. Varsınlar dünya beşten büyüktür dediğimiz için, one minute dediğimiz için, Rabia dediğimiz için bizi kınasınlar. Ümmetin yetimleri bize yeter. Ümmetin mazlumları bize yeter. Bugün İslam dünyasının en önemli problemlerinden biri ihtilaftır. Biz birbirimizi çok seveceğiz. Kardeşliğimizi yücelteceğiz. Birbirimizi sevmeden hakiki iman etmiş olmayız. Büyük sorunlarımız var. Bu sorunları biz üretmedik. Ama çözüm bizden geçiyor. Bütün sorunları birlikle, vahdetle, ittihatla, dayanışmayla aşacağız inşallah. Biz Hanefi olmaktan, Şafi olmaktan, Sünni olmaktan, Şii olmaktan önce Muhammediyiz. Onun yolunun yolcularıyız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Müslümanlara her olayda açık ve olumlu bir tavır takındığını belirten Hamas Lideri Halid Meşal yaptığı konuşmada, "Ümmetin geçtiği zor dönemde sağa sola baktığımda en güzel ve en mükemmel tavırlar Türkiye’den çıkıyor. Mültecilerin hikayesi çok açık ve nettir. Büyük devletler mültecileri kabul edemediği halde, Türkiye kabul ediyor ve misafir ediyor. Bizi kandırmak isteyen bazı güçler 11 kişi mülteci olarak kabul ediyorlar ve ondan bir tarih yazmak istiyorlar. Bizi kandıramazlar. Biz biliyoruz, kimin ne yaptığı bellidir" dedi.
Meşal konuşmasında, Türkiye’ye sık sık teşekkür ederek, Türkiye’de misafir bulunan Araplara da, "Türkiye sizi nasıl korudu ise siz gözlerinizle onu himaye edin, onu koruyun, onun güvenliğini, onun menfaatlerini koruyun. Türkiye’ye fazla yük olmayın. Siz ona destekte bulunun o da size destekte bulunuyor" tavsiyesinde bulundu.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi ise, Türkiye’ye teşekkür etmek için toplandıklarını belirterek, "Türkiye büyük bir devlettir. İslam’a tarih boyunca uzun süre hizmetleri oldu. Türkiye, mazlumlara göğsünü, topraklarını açtı" dedi. Şiir, şarkı, ilahi ve piyes gösterileriyle devam eden program, konuşmaların ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.