Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan: "Ergenekon vardı, FETÖ sulandırdı"

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün gruplar halinde AK Parti milletvekilleriyle görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan: "Ergenekon vardı, FETÖ sulandırdı"
Operasyonlar sırasında ortaya çıkan mağduriyetlere değinen Başbakan Yıldırım, “Biz her yerden bu FETÖ’cüleri temizlemek zorundayız. Bunu yaparken de elbette bazı yanlışlar olacak ama fetömatik diye bir alet de yok” diye konuştu. Başbakan Yıldırım, vekillerle buluşmasında özetle şunları söyledi:

HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMALAR
“BİZİMLE ilgili algı operasyonu yapılıyor. Sanki AK Parti’de FETÖ’cü varmış da temizlenmiyormuş diye. Bu bir tuzak. Asıl hedefleri birbirimize düşürmek. Geçmişte de gördük ki ne zaman parti içinde tartışma oluyor, biz başarısız oluyoruz. O nedenle birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha önemli. İçimizden bazı arkadaşlarımız maalesef haddini aşan açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalar nedeniyle de muhalefet ve FETÖ’cüler, AK Parti içinde FETÖ’cü olduğu algısı oluşturarak bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor.

UÇURUMDAN DÖNDÜK
Türkiye uçurumun kenarından döndü. Her yerden FETÖ’cüleri temizlemek zorundayız. Bunu yaparken de elbette bazı yanlışlar olacak ama fetömatik diye bir alet de yok. Temizlik yapalım ama oyuna da gelmeyelim. Üzerimize düşeni 17-25 Aralık’tan beri yapıyoruz. Bu mücadeleyi yapmazsak millet bizi affetmez. Bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sonuna kadar götüreceğiz. Ama bunu kimseye kin güderek yapmıyoruz. Geçmişin hesabının peşinde de değiliz. Geçmişte şu şöyle yapmış, şu böyle yapmış... Bu hesabın peşinde değiliz.

ACIMASIZ OLACAĞIZ
Darbe girişiminin olduğu gece somut olarak ortaya çıkan terör örgütüyle ilgili hesabı soracağız. Bu konuda da acımasız olacağız. Burada düşülecek bir zaaf mücadeleye zarar verir. Onun için bu işin sulandırılmaması da gerekir, buna da izin vermeyiz. Ciddi ve kararlılıkla bu işi yapacağız. Zaten bu iş hukuk içinde yürütülüyor. Siz de gidip vatandaşa bu işi çok iyi anlatacaksınız.

AK PARTİ İTTİFAK YAPTI
Mağduriyetler de gereğinden fazla abartılıyor. Hangi ülkede olsa bu tedbirler alınırdı. Haksızlık yapmamaya azami gayret gösteriyoruz. Olayın hacmi büyük olduğu için burada bazı hatalar olabilir. Bunun için komisyonlar, muhalefetle buna ilişkin mekanizmalar oluşturuldu, varsa bir hata düzeltilecektir. Ama bu konuda algı oluşturulmasına da müsaade etmeyiz. FETÖ konusunda sınav sistemine bakıldığında bu konudaki her şeyin AK Parti dönemine mal edilmesi de son derece yanlış. Ne zaman büyüdüğü ortada. AK Parti geldiğinde bunlar zaten belli noktaya erişmişlerdi. AK Parti diğer gruplarla olduğu gibi bunlarla da ittifak yaptı. Ama tek ittifak yapılan grup bunlar değildi.”

ERGENEKON VARDI, FETÖ SULANDIRDI
“FETÖ denen örgüt o kadar sinsi çalışmış ki, adam son ana kadar yanında durmuş, son anda ‘Komutanım ellerini uzat’ demiş, takmış kelepçeyi. Balyoz, Ergenekon da sapına kadar vardı ama FETÖ terörü konusunda da siz şikâyet makamında değil mücadele makamındasınız. Eğer bildiğiniz bir şey varsa ilgili makamlara iletin. Siyaseten ne getirir ne götürür diye düşünmeyin. Şikâyet edeceğinize gereğini yapın. Kamuoyu da bizden şikâyet değil mücadele bekliyor.”

MUSUL İÇİN TEYAKKUZ
BAŞBAKAN Yıldırım, milletvekilleriyle toplantısında Irak’taki gelişmeleri de değerlendirdi. Yıldırım, “Musul ve Irak bizim için önemli bir süreç. Yakından takibini yapıyoruz. Burada ani ve tehlikeli gelişmeler her an olabilir. Bu nedenle teyakkuz halindeyiz” diye konuştu.

THY'Yİ İSTEDİ KARAYOLLARI'NI BAĞLADILAR
BAŞBAKAN Yıldırım’ın milletvekilleriyle buluşmasında Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı’nı birçok kez aramasına karşın telefonlarına çıkmadığını söyledi. Bunun üzerine Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı’nı arattı. Ancak yanlışlıkla Karayolları Genel Müdürü bağlanınca bu yanlışlığa ilişkin espriler gülüşmelere yol açtı. Yıldırım, istediği telefon bağlanınca, “Kusura bakma seni rahatsız ettik ama sürekli ‘Toplantıdayım’ diyormuşsun, arkadaşların telefonlarına çıkmıyormuşsun. Milletvekili varsa siz varsınız, onlar olmazsa siz de olmazsınız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.