Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da 40 bin kişilik stadın temelini attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor'un denize dolgu yapılarak inşa edilecek 40 bin kişilik stadının temelini attı. Erdoğan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada bu stat ve tesislerle birlikte UEFA şehirleri arasında Trabzon'un,...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Erdoğan, Trabzon'da 40 bin kişilik stadın temelini attı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor'un denize dolgu yapılarak inşa edilecek 40 bin kişilik stadının temelini attı. Erdoğan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada bu stat ve tesislerle birlikte UEFA şehirleri arasında Trabzon'un, dünyada müstesna bir yere sahip olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, yapılacak olan tesisin yeri itibariyle muazzam ve 795 bin metrekarelik bir alanda kurulacak bir kompleks olduğunu söyledi. Bunun içinde stadyumu dahil tüm tesislerin olduğunu belirten Erdoğan, "Bütün antrenman alanları, tenis kortları, kapalı spor salonlarıyla, oteliyle...Çok istisnai durumlar haricinde biliyorsunuz ben temel atmaya gitmem. Burası benim içinde çok büyük önem arz ettiği için bu törene katıldım. Bu stat bizim Trabzon’a sözümüzdü. Sözümüzün arkasında durduk. Bugün stadyumun temelini atıyoruz. İnşallah iki yıl sonra da açılışını yapacağız. 230 milyon liralık bir bedelle yapacağız." dedi.

Trabzonspor'un maçlarını oynadığı stat için "Hüseyin Avni Aker kaç kişilik? 18 bin kişilik. Şimdi burası, bir delikanlı diyor ki 40 bin 61. Arkadan şimdi tekrar yeniledi 41 bin 61 olsun diyor. Şimdi tabi seve seve. Yani 40 bini yapan 41 bin 61’i yapar." diye ekledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu stadı doldurmadıktan sonra onun bir anlamı var mı? Artık Trabzon Büyükşehir. Buranın dolması lazım. Trabzonluların spora futbola aşklarını biliyoruz. Dünya üniversitelerarası oyunlarını burada düzenledik. Buraya yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptık. Trabzon sporda önemli bir sıçrama yapması lazım. Bunu bekliyoruz. Niye? Yatırım yaptığımıza göre karşılığını da alalım. Hep beraber çalışmamız lazım." şeklinde konuştu.

UEFA şehirleri arasında Trabzon'un dünyada müstesna bir yere sahip olacağını dile getiren Erdoğan, "Bu tesiste engelli soyunma odalarından basın toplantısı salonuna revire kadar ihtiyaç duyulacak her türlü ünite mevcut. Stat alanında 7 çim futbol sahası, iki basket sahası, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor." bilgisini verdi.

Trabzon'da bu büyüklükte tesisi inşa edecek yer bulmanın çok zor olduğunu anlatan Erdoğan, "Biz Akyazı’da denizi doldurarak bu alanı oluşturduk. Bakın buraya şu gördüğünüz arka plandaki kazıklar var ya, onlardan üç bin kazık çakılacak. Zemin sağlam olsun diye. Stat için doldurduğumuz alanın büyüklüğü 775 bin metrekare. 459 bin metrekare bir alan oluşturduk. Karada yer yoksa denizi dolduruyoruz Trabzon’a hak ettiği hizmeti veriyoruz. Şu on yılda Trabzon’a yaptığımızın yatırımın tutarı 5 katrilyon lira. Kanuni tünelini de açıyoruz. Bu tünel de açıldığı zaman bu bölgede virajları yaşamadan süratle tünelin karşı ucundan emniyet içinde yolumuzu bulacağız. İnşallah iki yıl sonra bu statta sizlerle beraber Trabzonspor’un maçlarını izleyeceğiz. Sporun özellikle de futbolun Trabzon için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Futbol oynamış ve Karadeniz’in bir evladı olarak hislerinizi biliyorum. Gençlerimizi futbol için bu kadar arzuluyken biz onlara sırtımızı dönemezdik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının ardından bakanları, milletvekilerini, Trabzon valisini ve belediye başkanlarını sahneye çağırdı. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte düğmelere basarak tesislerin temelini attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.