Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan: Çözüm süreci bitmemiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın bir eseridir. Bölge halkı da tüm Türkiye de barış ve bahar ikliminin tadını almıştır. Buradan geri dönüşe asla müsaade etmeyecektir....

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Erdoğan: Çözüm süreci bitmemiştir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın bir eseridir. Bölge halkı da tüm Türkiye de barış ve bahar ikliminin tadını almıştır. Buradan geri dönüşe asla müsaade etmeyecektir. Huzurun yeniden bozulmasına, o eski karanlık günlerin yeniden gelmesine, en başta bölge insanı izin vermeyecektir. Onun için de özellikle de Kürt kardeşlerime sesleniyorum, gelin bu oyunu beraber bozalım. Bu oyuna artık son verelim." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 11 yılda Cumhuriyetin kazanımlarına yenilerini eklediklerini, önümüzdeki 10 yıl boyunca da bu cumhuriyeti korumaya devam edeceklerini belirterek, "Cumhuriyetimizi en çok da ileri demokratik standartlarla büyüteceğiz. Reform kararlılığımızı sürdürecek, yeni reformlarla adımlarla büyüyen güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Çözüm sürecini sonlandırma gayreti içinde olanlara da sesleniyorum. Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın bir eseridir." şeklinde konuştu.

Konuşmasında 29 Ekim'de açılışı yapılacak Marmaray projesine değinen Erdoğan, "Marmaray adını verdiğimiz, yüzyılın projesi olan boğaz tüp geçidini 29 Ekim'de saat 15.00'te hizmete açıyoruz. Türkiye ve İstanbul'un asırları aşan bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor, küresel ölçekte prestijli bir yatırımla Türkiye'yi buluşturuyoruz. Asya ve Avrupa tekrar yeni bir zincirle bütünleşiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 11 yılda AK Parti hükümetleri döneminde Cumhuriyet cumhurla kucaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken devletle millet daha bir kaynaştı. Kendilerini Cumhuriyetin yegane sahibi zanneden diğer herkesi dışlayan, bununla da kalmayıp farklı olanı asimile etmeye çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı. Cumhuriyetimiz yüzüncü yılına doğru emin ve kararlı adımlarla ilerlerken geçmişte yaşanan acıları da dindiriyor, yaraları da sarıyor, geçmişin ihmallerini tek tek telafi ediyor. Yaklaşık bir yıldır Doğu ve Güneydoğu, onlarla birlikte 7 coğrafi bölgemiz huzurun, barışın ve kardeşliğin ikliminde geleceğe daha da umutla bakıyor. Kepenkler artık kapanmıyor, sokaklar terörize edilmiyor, anneler ağlamıyor, ocaklara ateş düşmüyor. Doğu ve Güneydoğunun ıssız o kuş uçmaz kervan geçmez dağları sakinleri, turistleriyle, ziyaretçileriyle buluşuyor. Köyler, ilçeler canlanıyor, yatırımlar artıyor ve büyük projeler start alıyor. İnsanımız artık geleceğe umut ve güvenle bakıyor. Biz, bu yılın ilkbaharında bölgedeki baharın kalıcı olmasını istediğimizi ifade etmiştik. Hamdolsun, bölgedeki bahar ve barış iklimi çok güçlü şeklide devam ediyor. Silahların sustuğu, şiddetin ortadan kalktığı bir ortamda sorunlarımızı daha bir samimiyetle, soğukkanlılık ve cesaretle ele alıyoruz. Her sorunu tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Bölge halkı da tüm Türkiye de barış ve bahar ikliminin tadını almıştır. Buradan geri dönüşe asla müsaade etmeyecektir. Huzurun yeniden bozulmasına, o eski karanlık günlerin yeniden gelmesine, en başta bölge insanı izin vermeyecektir. Onun için de özellikle de Kürt kardeşlerime sesleniyorum, gelin bu oyunu beraber bozalım. Bu oyuna artık son verelim, bu ülkede Türkü, Kürdü, Abazası, Boşnağı, Romanı elele omuz omuza aydınlık yarınlara beraber koşalım diyorum. Bölgedeki yeni durumun birilerini rahatsız ettiğini biliyorum. Silahların sustuğu, kanın ve gözyaşının durduğu bir ortamdan doğuda ve batıda birilerinin çok ciddi şekilde tedirgin olduklarını görüyorum. Özellikle terör üzerinden, terör tehdidini kullanarak Türkiye'de onyıllarca siyaset mühendisliği yapmış olanların işsiz kaldığını görüyoruz. Biz, gerilimin tarafı olmayacağız. Eski acı günlerin tekerrür etmemesi için hassasiyetimiz koruyacağız, tehditlere boyun eğmeyecek, gerilim siyaseti güdenlerin tuzağına düşmeyecek, milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Bütün imkanlarımızla Türkiye'deki bu yeni sürecin güçlendirilmesinin mücadelesi içinde olacağız."

Partisinde 2014 yerel seçimleri için aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek bu konuda bilgi veren Erdoğan, "Bu hafta sonu 16 mevcut büyükşehirimiz ve ilçelerimizde temayül yoklamalarını yapacağız. Ardından 9 Kasım'da yeni 14 büyükşehir ve ilçelerinde temayülleri tamamlayacağız. Yani buralardaki başkan adayları noktasında 'teşkilatımızın temayülü ne istikamettedir' bunu göreceğiz. Basit kulislerle, lobi faaliyetleriyle aday belirleme faaliyetine tüm teşkilat mensupları olarak bu noktada bu tür oyunlara müsaade etmemelisiniz. Herkes gerçekten samimi olarak, ehliyet ve liyakat sahibi kimse, halkımızla bütünleşme noktasında kim temsile layıksa bu isimleri gönderin, çünkü bu dava makam, mevki ve rütbe davası değildir. Bu dava millete efendilik davası da değildir, hizmet davasıdır. Hizmet sevdasıdır ve her birimiz bu hassasiyet içinde hareket edeceğiz. Yerel seçimlerde partimizin mevcut oyunu da aşağı çekecek isimlerle karşımıza gelirseniz biz de burada değerlendirmelerimizi ona göre yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.