Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’nun Van Mitingi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Çözüm sürecini başlatan AK Parti hükümetidir. Çözüm sürecine davet edip HDP’ye rol veren AK Parti’dir. Çözüm sürecinin sahibi biziz, yürütecek olan da biziz” dedi.Başbakan Ahmet...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Çözüm sürecini başlatan AK Parti hükümetidir. Çözüm sürecine davet edip HDP’ye rol veren AK Parti’dir. Çözüm sürecinin sahibi biziz, yürütecek olan da biziz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Van’da düzenlenen AK Parti mitingine İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı. Başbakan Davutoğlu’ndan önce bir konuşma yapan Efkan Ala, “Van’ın, Van Kalesi gibi bütün doğruların arkasında duran kardeşlerim, sizleri selamlıyorum. Van Kalesi gibi durdunuz bütün doğruların arkasında, sizleri kutluyorum. Sizler bu hareketin arkasında durdukça, kimse bizi durduramaz. Malazgirt’te Bizansları dize getirdik, Çanakkale’de birlikte olduk ve yedi düvele karşı durduk. Şimdi de biriz ve beraberiz. Türkiye’de bunun başardığımızda, birileri önümüze çıkıp yolları kesiyorlar, ama Van’ın meydanında onlara sesleniyoruz, haddinizi bilin ve önümüze çıkmayın. Biz bunu söylüyoruz. ‘Bu ülkeyi kim yönetecek?’ sorusuna ise Vanlı kardeşlerim yönetecek. Sizin, bizim sandıktaki irademize engel oluyorlar, tehdit etmeye çalışıyorlar. Biz bunlara pabuç bırakır mıyız? Ama kim milletimizin iradesine tehdit savurursa, topyekun bizi karşısında bulur. Hiçbir endişeniz olmasın, yanınızdayız. Millet iradesine tehdide izin vermeyiz, gereğini yaparız. Sizin istikrara verdiğiniz desteğin çeşitli yollarla önünü kesenler olabilir. Ama siz sandığa gidin. Biz aynı ruhu taşıyoruz, aynı idealleri paylaşıyoruz. Onun için senin iradene yapılacak herhangi bir tehdit karşısında bizi bulacaktır. Bunlara sandıkta hadlerini bildirin. Türkiye’yi Osmanlı ruhu gibi ileriye taşıyacak mıyız? Bu iradenin önüne sakın kimse çıkmasın, en ufak bir tehdide biz karşılığını vereceğiz” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise konuşmasına Kürtçe başladı. Halkı Kürtçe selamlayan Bakan Eker, “Biz AK Parti olarak çözüm sürecini kalıcı bir barışa dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz. Özgürlükler alanını genişleten bizleriz. Çözüm sürecini AK Parti getirdi diye Türkiye’de Kürtlerle, Araplarla, Boşnaklarla, Lazlarla, Türklerle herkesin bir beraber ve kardeş olmasını sağlayacak bir sistemin kurulmasını, bir ve beraber, kardeşlik içerisinde bir mücadele ederken, AK Partiyi hedef haline getirdiler. Gezi’nin yıl dönümündeyiz. Niye çıktı? AK Parti’nin çözüm sürecini kalıcı bir barışa dönüştürmesini engellemek için. Yetmedi 17-25 Aralık’ı çıkardılar. Bakın çözüm sürecini çıkardık diye AK Parti’ye karşı kumpas kuranlar, bugün ne hikmetse aynı kesimler HDP’ye aşık olmuşlar. Neden acaba? Vanlılar bunun hikmetini, sebebini bilen insanlardır. HDP’liler maalesef adlarında demokratik olmasına rağmen demokratik davranmıyorlar. Ama Vanlı asla tehdide prim vermez. Bu seçimde biz çözüm sürecini kalıcı bir barışa dönüştüreceğiz. Van’ı Allahın izniyle parlamentoda en yüksek şekilde temsil edeceğiz.
Türkiye’yi maceraya götürmek isteyenler var. Koalisyona Van fırsat vermeyecek. Barış, kardeşlik istiyoruz. Bunu da getirecek AK Parti’dir, AK Parti iktidarıdır, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz bu inançla 7 Haziran seçimlerinde çok çalışacağız, baskıcılara, tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
‘Dik dur eğilme’ sloganlarıyla kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da, “Eğilmeyiz, yeter ki siz dik durun. Hep beraber dik duracağız. Tehditlere aldırmayacağız. AK Parti hep dik durdu” dedi.
Van’ı çok özlediğini dile getiren Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Van’ı özlemiştim. Bugün tekrar bir arada olmak benim için büyük bir mutluluk. Ben Vanlı sayılırım. Yaklaşık bir yılımı Van’da geçirdim, o acı günlerde. Allah bir daha o günleri vermesin. O günlerde hükümet olarak burada olduk. Kısa sürede kalıcı konutları teslim ettik, suyu getirdik. Van ve Erciş köyleri yeniden kuruldu. Hükümetimiz hiç para esirgemedi. Gelirken uçakta Edremit’te Van Denizi’ne nazır o şehri gördüm. Orası ne güzel şehir olmuş. Onlar bir yıl gibi kısa sürede yapıldı. Depremde zarar gören vatandaşlarımız orada oturuyor.”
Çözüm sürecine de değinen Beşir Atalay, “Çözüm sürecine çok emek vermiş biri olarak çözüm süreci AK Parti’nin en önemli projesidir, aynı şekilde devam edecektir. Çözüm süreciyle ilgili bir tereddütümüz yoktur. Çözüm sürecini başlatan AK Parti hükümetidir. Çözüm sürecine davet edip HDP’ye rol veren AK Parti’dir. Çözüm sürecinin sahibi biziz, yürütecek olan da biziz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Halkımızın bugünleri iyi değerlendirmesini istiyorum. Bu seçimde büyük bir mücadele var. Kim arasında, bir AK Parti var, bir de onun karşısında büyük bir kitle var, eski Türkiye gurubu var, eski Türkiye’nin unsurları” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.