Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Rafini İle Görüşmesi Sona Erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik projelerinin ele alındığı öğrenildi.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik projelerinin ele alındığı öğrenildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüşmede konuk Başbakan Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde yaptığı ziyaretten bu yana ilişkilerde büyük ilerleme olduğunu, bu ilerlemeden ve İstanbul zirvesindeki ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İkili ekonomik projelerinin ele alındığı görüşmede, teknoloji, maden ve ulaştırma konularında Türkiye ile işbirliğini ilerletmek konusunda Nijer hükümetinin kararlılığı dile getirildi. Sayın Başbakanımız, Nijer’in bulunduğu coğrafyada çok önemli olduğunu 2012’den beri faaliyette olan büyükelçilik ile Nijer’e verdiğimiz önemin gösterildiğini fakat dış ticaret hacminin hala çok düşük olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde başlayan projeleri tamamlamaya kararlı olduklarının altını çizdi. Sayın Başbakanımız TİKA faaliyetlerinin de artarak devam edeceğinin altını çizdi” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.