Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’nun ’Dünya Tiyatrolar Günü’ Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hükümetimiz sanatın ve sanatçının her zaman yanındadır. Milli ve evrensel değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır"...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hükümetimiz sanatın ve sanatçının her zaman yanındadır. Milli ve evrensel değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır" dedi.
Başbakan Davutoğlu, ’Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajda sanatın, insanın güzel olanı görme ve var olanı güzelleştirme çabasından doğduğunu ve tarih boyunca toplumların gelişmesinde, medeniyetlerin şekillenmesinde tayin edici bir öncü rol üstlendiğini belirtti.
Tiyatronun ise insana insanı anlatan, insana kendini tanıma ve sorgulama imkanı sunan en etkili sanat dallarından biri olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Tiyatro aynı zamanda, temel değerlerimizi, kültürel ve manevi zenginliklerimizi yeniden üretebileceğimiz bir sanat dalıdır.
Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladığımız bugün, bütün sanat dalları gibi tiyatronun da barış dolu bir dünyaya daha fazla hizmet etmesini, sevgi, hoşgörü, dayanışma gibi yüksek insani değerleri daha fazla güçlendirmesini diliyorum. Hükümetimiz sanatın ve sanatçının her zaman yanındadır. Milli ve evrensel değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Medeniyet yolundaki ülkemiz için hükümet olarak bundan sonra kültürel alana daha çok önem vereceğimiz muhakkaktır.
Bu düşüncelerle, ülkemizin estetik ve sanatsal yönden gelişmesine katkılarını başarıyla sürdüren ve köklü bir geleneği olan Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Değerli tiyatro sanatçılarımız başta olmak üzere, tüm tiyatro çalışanlarının ve tüm sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar Günü’nü içtenlikle kutluyor, bütün tiyatrocularımıza en içten sevgilerimi sunuyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.