Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’ndan Rus Ambargosuna İlişkin Açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın ambargosu nedeniyle Türk ihracatçısının paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek, devlet desteği de dahil bir çok hususun gündemde olduğunu, Türk ekonomisinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın ambargosu nedeniyle Türk ihracatçısının paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek, devlet desteği de dahil bir çok hususun gündemde olduğunu, Türk ekonomisinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alacaklarını duyurdu.
KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV ve Show TV ortak yayınında Ece Üner ve Suat Toktaş’ın sorularını yanıtladı. Rusya ile yaşanan krize değinen Davutoğlu, “Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir hafta önce bu kriz başlamıştı. Türk hava sahasını ihlal eden o an itibarıyla milleti bilinmeyen uçak dolayısıyla yoğun bir diplomasi ve kritik süreçten geçiyoruz. Rusya’ya tavsiyemiz, olayın doğru anlaşılması ve kalıcı zararlar vermeden bu krizden çıkmak. Türkiye burada kasıtlı bir kriz başlatan taraf değil. Krizi başlatan taraf değil. Türkiye kendi hava sahası ile ilgili son derece defansif bir işlem yaptı. Şu an bu işlem yapılmamış olsaydı ’Niye TSK görevini yapmadı’ diye sorulabilirdi. En başından itibaren son derece dostane biçimde ’Bizim hava sahamızı ihlal etmeyin’ diye söylendi. ’Bayırbucak bölgesinde DAEŞ unsuru yok’ dedik. Ama esas olan uluslararası hukuktan kaynaklanan görevimizi yerine getirdik. Bunu yapmamış olsaydık görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Millete hesap vermek durumunda kalırdık” dedi.
“TÜRK EKONOMİSİNİN ETKİLENMEMESİ İÇİN TEDBİRLER ALINACAK”
Rusya’nın uyguladığı ekonomik ambargolardan Türk ekonomisinin etkilenmemesi için bir dizi tedbir alacaklarını anlatan Davutoğlu, “Bütün tedbirleri masaya yatırdık. Bugün sabah Sayın Mehmet Şimşek bu tedbirleri bana anlattı. hemen alacağımız tedbirler var. Türk ekonomisinin etkilenmemesi için neler yapacağımızı yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Gerek ithalat-ihracat dengeleri gerek enerji konusunda bir kayıp olacaksa bu karşılıklı olacak. İki tarafın da zararına olacak bu tür suçlamalar ve ambargolar ilan etmek yerine beraber konuşmayı tercih ederim. Ukrayna ile krizde bütün ülkeler ambargo konuşurken ’Biz Rusya ile komşuyuz’ dedik. Milli güvenliğimizi sarsacak hiçbir eyleme izin vermeyiz. Fevri davranmayız. Bir söylem savaşına girmeyiz. Rasyonel bir taraf olarak Rusya’nın aldığı karar bizi nasıl etkiler, bunun tedbirlerini alırız. Yaş sebze ve meyvelerimizi orada bozulmayacak şekilde geri çekmemiz. Burada ihracatçılarımızın zarar görmemesi için gerekli tedbirleri alırız. İhracatçılarımız paniğe kapılmasın, zarar görmemeleri için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
İhracatçıların hiçbir şekilde paniğe kapılmamasını isteyen Başbakan, devlet desteği de dahil bir çok hususun gündemde olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.