Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’ndan CHP’ye Sert Eleştiri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirerek, “Teröristlerin safında mısınız, yoksa milletimizin yanında mısınız?”...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Davutoğlu’ndan CHP’ye Sert Eleştiri
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirerek, “Teröristlerin safında mısınız, yoksa milletimizin yanında mısınız?” diye sordu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Manisa’ya gitti. Muradiye Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Davutoğlu, “Biz Manisalılarla gurur duyuyoruz. Manisa’nın her köşesini selamlıyorum. Manisa müzeyyen bir şehir. Güzel bir şehir. Manisa bizim için bir fidan şehridir. 1.5 yılda 4 kez Manisa’ya geldim. İnşallah daha çok geliriz."
Konuşmasına önce Manisalılara teşekkür ederek başlayan Davutoğlu, “Beş güzide insanı, beş kardeşimizi Ankara’ya gönderdiniz. Onlar gece gündüz Manisa’nın yanında olacak. Bu benim dördüncü gelişim. Biz Manisa’dan uzak kalamayız. Gelince de hayırlı müjdelerle geliriz. Bugünde Manisa’ya değerli katkıları olacak 105 milyon 279 bin TL değerindeki yeni tesisleri açmak için buradayız. Spor kompleksinden hizmet binalarına toplam 26 tesis ve yatırımı Manisa’ya kazandırıyoruz. 14 yılda hem Türkiye’yi, hem Manisa’yı nereden nereye taşıdığımızı en iyi siz biliyorsunuz." diye konuştu.
Türkiye’nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanların, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamını hedef aldığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Terör örgütleri Türkiye’yi ortak hedef seçmiş durumda. Onlara karşı dimdik durarak bu ülke sahipsiz değil dedik. Diğer partilerin ülkeyi yönetme sorunlarından kaçtıkları dönemde biz her türlü şartlara ve göreve hazırız dedik. Milletimizde öyle bir cevap verdi ki 1 Kasım’da muhteşem bir cevap yazdı. Kim gelirse gelsin hangi güç ülkemizi hedef alırsa alsın başarılı olamayacak. Milletimiz görevden kaçanlarla fedakarca elini taşın altına koyanı iyi ayırt edip görevi bize verdi."
Terörün çok can aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör çok can aldı, sivillere saldırarak kitleleri hedef alarak, Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyorlar. Biz kararlılıkla mücadele ediyoruz. 23 Temmuz günü bütün bu çetelere karşı mücadele talimatı verdiğimizde açık bir hedef gösterdik. Bu aziz ülkenin her köşesi teröristlerden temizleninceye kadar bir an bile durmayacağız. Bizim sabrımızı test etmeye kalktılar. Her taşını son nefesine kadar korumaya kararlıyız. Hafta sonlarını güney ve doğu şehirlerimizde geçiriyorum. Terörle yürüttüğümüz mücadelenin Kürt kardeşlerimizin gelecek umutlarını bizzat şahit oldum. Onların selamlarını kardeşlik duygularını efelere zeybeklere getirdim. Ülkemizin her köşesini gidecek bu dayanışma köprüsünü mutlaka oynayacağız."
“BİZ BU MEMLEKETİN ÇİMENTOSUYUZ”
Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu memleketin çimentosu ve temeliyiz. Her köşede varız ve kardeşlik türkülerini biz seslendireceğiz. Bazı kesimlerden maalesef bu desteği göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak, hükümetin mücadelesini zora sokacak bir tutum içindeler. Ülkemizde iç savaş var ve çok yönlü operasyon yürütüyoruz. Maalesef muhalefet bu gerçeği görmek istemiyor. Dört koldan mücadele verirken, muhalefet partileri destek değil köstek oluyor. Ana muhalefet partisi siyasete malzeme oluyor. Bunların görevleri teröre destek vermek mi yoksa milletimizin yanında olmak mı, bu soruyu Kemal Kılıçdaroğlu’na sormak istiyorum. Teröristlerin safında mısınız, milletimizin yanında mısınız? Bu sorunun cevabını verin.”
Davutoğlu, ölüm yıldönümü nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu’nu da rahmetle andığını belirterek "Vefatının üzerinden geçen zamana rağmen, milletinin yanındaki onurlu duruşunu hep hatırlıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.