Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN AFYONKARAHİSARLILARA “İSTİKLAL TRENİ MÜJDESİ

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, katıldığı AK Parti Afyonkarahisar 5. Olağan Kongresi’nde Ankara’dan Afyonkarahisar’a, Afyonkarahisar’dan da İzmir’e “İstiklal Treni” yapılacağı müjdesini verdi.Başbakan Davutoğlu, beraberindeki...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN AFYONKARAHİSARLILARA “İSTİKLAL TRENİ MÜJDESİ
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, katıldığı AK Parti Afyonkarahisar 5. Olağan Kongresi’nde Ankara’dan Afyonkarahisar’a, Afyonkarahisar’dan da İzmir’e “İstiklal Treni” yapılacağı müjdesini verdi.
Başbakan Davutoğlu, beraberindeki bakan ve milletvekilleri ile katıldığı kongrede Afyonkarahisar’da yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren hattı ile ilgili yeni müjdeler verdi. Kentin Türkiye’deki diğer şehirler gibi yatırımlardan nasibini aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’nin bu yükselişinden bütün şehirler olduğu gibi Afyonkarahisar’da payını aldı, alacak. Afyon’da 2003’te 55 milyon dolar ihracat vardı, şimdi 357 milyon dolar. Bir Organize Sanayi Bölgemiz var, 8-9 bin kardeşimiz çalışıyor, her yer bereketlendi bereketleniyor. Afyon bir anlamda Anadolu’nun bir anlamda kilididir. Afyon’da var olan, güçlü olan, barınan, Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, kuzeyi güneye bağlayan bir hat bütün Anadolu’ya hakim olur. Biz Afyon’u onun için stratejik bir nokta olarak seçtik. Şimdi de Ankara-İzmir inşallah hızlı tren hattı Afyon’u merkez bir şehir yapacak. Biz kavşak şehri yapacağız. İnşallah 2017 yılında Ankara’ya hızlı trenle gideceksiniz, en geç 2019 yılında da İzmir’e hızlı trenle gideceksiniz. Buna gelin biz buradan bir ad verelim, şimdi sizinle paylaşıyorum, bunun adı ‘İstiklal Treni’ olsun. Ankara’dan Afyon’a, Afyon’dan İzmir’e İstiklal Treni. Ama bakın nasıl İstiklal Treni ise, aynı zamanda da istikbal treni, geleceğimizin bütün yolları Afyon’da buluşacak, Afyon’dan çevreye güzel bir şekilde ulaşacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.