Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu’dan Kılıçdaroğlu’na "Hodri Meydan"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP GEnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclis’e’ açıklamasına ilişkin, "Bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis’te...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP GEnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclis’e’ açıklamasına ilişkin, "Bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden devreye sokalım. AK Parti’nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Gelin, madem ki meydan okudunuz ben de ’hodri meydan’ diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis’e getirmeye hazırız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) yaptığı ziyaret sonrası basın toplantısı düzenledi. Başbakan olduktan sonra TESK’e ilk ziyaretini yaptığını belirten Davutoğlu, Ankara saldırısıyla terörün alçak, barbar yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Bu saldırı nedeniyle zarar gören esnafın zararlarının karşılanacağını anlatan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu’da dahil olmak üzere mağdur olan esnafa sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğuna dikkati çekti. Esnafların tek bir yürek tek bir bilek olduğunu belirten Davutoğlu, vatandaşların bütün taleplerinin gözden geçirileceğini ve hükümetin güçlü bir iradesinin olduğunu ifade etti. Davutoğlu, asgari ücret ile gelen sosyal güvenlik primi yükü konusunda gerekli talimatı verdiğini ve net rakamı önümüzdeki hafta grup toplantısında açıklayacağını söyledi.
Başbakan Davutoğlu, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Ankara’da son 5 aydaki terör saldırılarının ardından endişeler mevcut. Almanya Büyükelçiliği faaliyetlerini durdurdu. Ankara ve İstanbul için tehdit uyarısı var mı?" sorusuna Davutoğlu, "Bu tür saldırılar sonrasında dünyanın her yerinde belli güvenlik kaygılarının oluşması normal. şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul’da güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bu konuda hiçbir taviz vermemek için güvenlik birimlerimizi gece gündüz çalışıyor. Bütün detayları gözden geçirdik, üzerimize düşeni yapacağız. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara yılmayacağız. Terör günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara izin vermeyeceğiz. Toplumun güçlü sağlam direncine ihtiyacımız var. Ankaralıları da teşekkür ediyorum, böyle bir panik havasanın oluşmasına izin vermediler" yanıtını verdi.
Bugün terörün küresel bir tehdit olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, güvenliğin bu anlamda özgürlüklerle birlikte değişen bir husus olduğuna işaret etti. Halkın şehrine sahip çıkması gerektiğini belirten Davutoğlu, hep beraber kendimize olan güvenin tazelenmesi gerektiğini ifade etti.
“GELİN DOKUNULMAZLIKLARI HEP BERABER KALDIRALIM”
Başka bir gazetecinin, "Milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda diğer partilerin tutumu ve Kılıçdaroğlu’nun bu konuda ’Ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclis’e" açıklamasını hatırlatması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Özelikle Sayın Kılıçdaroğlu’na hitaben söylüyorum, ’Evet, gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım’. Yani, bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden devreye sokalım. AK Parti’nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Gelin, madem ki meydan okudunuz ben de ’hodri meydan’ diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis’e getirmeye hazırız. HDP’liler de yaptıkları kamu vicdanını zedeleyen davranışları sebebiyle yargı önünde hesap versinler, CHP’liler de versinler, MHP’li dosya varsa o da versin. AK Parti her zaman bu hesabı vermeye hazır. Arkadaşlarımla dün istişare ettim ve bu konuda gerekli adımların atılmasını istedim" cevabını verdi.
DAVUTOĞLU’DAN GEÇİCİ MADDEYLE 506 DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİNİN TEK HAMLEYLE KALDIRILMASI ÖNERİSİ
"Buradaki tek sorun, bu 506 dokunulmazlık fezlekesinin her birini tek tek ele almamız durumunda bu 4-5 ay Meclis’i kitleyebilir" diyen Başbakan Davutoğlu, "Anayasa Komisyonu Başkanımızla istişare ettik. Bununla ilgili de Anayasa’ya bir geçici madde ekleyerek şu anda Meclis’e intikal eden bütün fezlekelerle alakalı dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım. Tek tek bunları görüşerek vakit kaybetmek yerine geçici madde ekleyelim, 506 fezlekeyle ilgili hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım, böylece Meclis’i bloke etmeyiz. Böylece kimse siyasi söylem üzerinden oyalama girişimine kalkmaz. Hesap vermeye hazırız, hodri meydan. HDP’liler de teröristlere verdikleri destekler dolayısıyla bütün ne kadar dosyası varsa onlar da gitsin" diye konuştu.
Önümüzdeki hafta grup başkanvekillerine talimat vereceğini ve siyasi partilerle görüşüleceğini belirten Davutoğlu, anayasaya bir madde ekleyerek şu anda bekleyen dokunulmazlık dosyalarının tümünün kaldırılması önerisini sundu. Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Hesabı herkes millet önünde versin. Bu çağrıma cevap bekliyorum. Brüksel’e akşam giderken tekrar bu konuyu ele alacağım. AK Parti’nin korkacak hiçbir şeyi yok ama teröre destek verenlere karşı tutum almaktan kaçınan, başta CHP, AK Parti’ye hesap vermekten çekiniyor’ diye meydan okudukları için, bu sahte bir meydan okumadır. Ben gerçek bir meydan okumada bulunuyorum şimdi, hodri meydan. Eğer, AK Parti’de bir şey varsa o da yargıda temizlenir ve gelir. Teklifim net ve açık."
"MECLİS’İN BU FEZLEKELERLE MEŞGUL EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"
"1 Mayıs’a kadar vize muafiyet yasalarını geçirmemiz lazım" diyen Davutoğlu, "Dolayısıyla oyalamalara, ayak oyunlarını bir kenara koyalım. Meclis’in bu fezlekelerle meşgul edilmesine izin vermeyiz. Anayasaya bir geçici madde ekleyeceğiz, diyeceğiz ki şu tarihe kadar olan bütün dokunulmazlık dosyaları kaldırılmıştır diyeceğiz. 506 dosyayı bir celsede yargıya intikal ettireceğiz. Meclis’in bunlarla kaybedecek vakti yok. 1 Mayıs’a kadar AB’ye herhangi bir mazeret kalmasın diye bütün reformları, gerekli reform yasalarını Meclis’e göndermeye kararlıyız. Bu teklifimiz kabul görürse gelecek hafta birkaç oturumda bir celsede bunları sevkederiz. Bu teklifime bütün partilerden cevap bekliyorum, kaçamazlar. Şimdi biz göreceğiz bakalım sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar ama bu fezlekelerle Meclis’i meşgul etmemeleri lazım. Bir oturumda bitirir geçer gideriz, cevaplarını akşama kadar bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"BABA OCAĞINIZA HOŞGELDİNİZ"
Palandöken, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Ankara patlaması nedeniyle zarar gören esnafa yaptıkları ziyareti hatırlatarak, "Baba ocağınıza hoşgeldiniz. Bizim bir sahibimiz var diyecek kadar etkilendik. Birçok çalışmalarda, ülke bu terör belasından kurtulduğu süreç içinde esnaf ve sanatkarın ufkunun açılacağı, zararların karşılanması için verdiğiniz talimatlar son derece mutlu etti. Bugün vaziyeti idare etme günü değil, bugün varlığımızı ortaya koyma günü" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.