Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu: “Türkiye Dünyaya Terörle Mücadele Dersi Veriyor”

Teröre karşı Cumhuriyet tarihinin en etkin mücadelesini verdiklerini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye dünyaya terörle mücadele dersi veriyor. Ne Meclis’te ne de bu ülkenin hiçbir yerinde teröristlerin mevcudiyetine izin vermeyeceğiz”...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teröre karşı Cumhuriyet tarihinin en etkin mücadelesini verdiklerini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye dünyaya terörle mücadele dersi veriyor. Ne Meclis’te ne de bu ülkenin hiçbir yerinde teröristlerin mevcudiyetine izin vermeyeceğiz” dedi.
Başbakan Davutoğlu, “Örgün eğitim elbette şart ama gönüllü olarak yapılan alternatif eğitim sizlere çok şey kazandıracak. Tek boyutlu kalmamanız için, sizin gibi düşünmeyenleri doğru anlamanız için, kendinizle, çevrenizle barışık olmanız için, sevginin, diyaloğun kıymetini bilmeniz için alternatif üniversitelere yazılın. Kanka olun ama dava kardeşi olun birbirinizle. Bana hoca diye hitap ediyorsunuz. Büyük gurur duyuyorum ama unutmayın ki son nefesime kadar ben de bir talebeyim. Çünkü biliyoruz ki tek mutlak ilim Allah’a aittir. Bir gün bu çalıştaylarda faaliyetler yürütürken hiç beklemediğiniz bir anda haber vermeden gelir ve sizinle bir ders yaparım. Buna hazırlıklı olun. Sizlerden her bir insanımıza kucak açmanızı, kimseye sırtınızı dönmemenizi rica ediyorum. Fikir ayrılıkları olur. Bazen dozu yüksek tartışmalar olur. Ama bilin ki bu ülkenin gençlerinin hepsi azizdir. O gençler sizden farklı da düşünse de siz konuşarak anlaşacaksınız. Bir daha 70’li yıllardaki gibi üniversitelerde görüş çatışmalarını görmek istemiyoruz. Çatışanlara muhabbeti, tartışmak yerine hakaret edenlere edebi öğreteceksiniz. Bu ülkenin her bir genci önemli. Her bir gencimizi kazanmak için enerji serf ediyoruz. Çocuğa ve kadına karşı kim şiddet uygularsa, kim gayriahlaki bir çabaya girerse öncelikli vazifeniz bunu durdurmaktır. AK Parti gençleri kadına şiddete karşı da öncü bir rol oynayacak. Sizleri o Kürt’tür, bu Türk’tür diye bölmeye çalışanlara da biz kardeşiz ve kıyamete kadar da kardeş kalacağız diye haykırın. Kendinizi geleceğe hazırlayın. Doğu batı ayrımı yapmadan bütün insanlık klasiklerini okuyun” diye konuştu.
“TÜRKİYE DÜNYAYA TERÖRLE MÜCADELE DERSİ VERİYOR”
Terör odaklarıyla mücadelenin sürdüğünü belirten Davutoğlu, “Türkiye’nin birliğine, beraberliğine kasteden hain terör odaklarıyla mücadelemiz sürüyor. Türkiye’de 35 senelik tarihi olan teröre karşı cumhuriyet tarihinin en etkin mücadelesini veriyoruz. DEAŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefindeki Türkiye dünyaya terörle mücadele dersi veriyor. Artık bitmek üzere olan örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerini kurtarmak için yeni manevralar yapıyor. Camileri kundaklayan, okulları yakan, minarelerde ezanları susturup kendi marşını çaldıranların bir anda üç ayları ve cuma namazını hatırlamaları böyle bir oyundur. Ben buradan bütün doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimize bu terör oyunlarına karşı dimdik durdukları için
teşekkür ediyorum” dedi.
“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTILARI 7 HAZİRAN ÖNCESİNDEKİ SAHTE MASKELERİNİ TAKTI”
Yeni bir oyun sergilenmek istenildiğini ifade eden Davutoğlu, “Sanki aylardır bu ülkede hiçbir terör olayı olmuyor, sanki teröre destek vermiyorlarmış gibi bu terör örgütlerinin siyasi uzantıları bugün çıkıyorlar, 7 Haziran öncesindeki sahte maskelerini taktı. Türkiye sizin hendek kazdıran, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü gördü. Temmuz ayından beri verdiğimiz şehitleri unutup bunların bu yüzüne kanacağımızı kimse düşünmesin. Teröre pervasızca sözcülük yapanlar, adalet karşısında hesap verecek. AK Parti milletvekilleri bu konuda geçen hafta 316 imzayla fezlekelerin yargıya ulaşmasını sağlayacak tasarı için destek verdi. Biz siyasetin saygınlığını muhafaza etmek için 14 yıldır vesayet odaklarına her türlü müdahaleyi gerçekleştirmiş bir partiyiz. Dokunulmazlıkların adaletin sağlanmasına engel olmasına izin veremeyiz. Ne Meclis’te ne de bu ülkenin hiçbir yerinde teröristlerin mevcudiyetine izin vermeyeceğiz. Bu gerekçeyle dokunulmazlıkla ilgili beklediği adımı attık. Bütün fezlekelere yargı yolunu açtık. Onlar hep AK Parti korkar çekinir dediler. Biz Allah’tan başka kimseden korkmayız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.