Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu, Merkel, Tusk Ve Timmermans Ortak Basın Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vize muafiyetinin Türkiye için hayati bir konu olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Meclis’ten gerekli düzenlemeleri geçireceklerini söyledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AB Konseyi...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, vize muafiyetinin Türkiye için hayati bir konu olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Meclis’ten gerekli düzenlemeleri geçireceklerini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franz Timmermans ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu, vize konusunun Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "AB’nin de gerekli adımları atacağına inanıyorum. Bugünden itibaren AB taahhüt ettiği fonları harekete geçiriyor. Bugün Suriyeli mültecilerin umut duyması gereken bir gündür" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına hem de Avrupa Birliği ve Almanya adına da tek bir gayelerinin olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "İnsani bakımdan İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük trajediye birlikte çözüm aramak. Bu mesele ne Türkiye’nin ne de Avrupa Birliğinin tek başına üstlenmesi gereken bir meseledir. Türkiye’ye yönelik her türlü tehdide karşı kararlı tavrımızı sürdüreceğiz. Sığınmacılar konusunda çok önemli mesafe kaydettik. Türkiye ağır yükler yüklenmiştir ve üzerine düşeni yapmıştır. Türkiye mültecilerle sınanacak bir ülke değildir. Hiç kimse kendi isteği dışında bir yere gönderilmedi. İllegal göçü yasal bir göç haline getiriyoruz" dedi.
Davutoğlu, Merkel’in de ülkesinde ve Avrupa’da eleştirildiğini kaydederek, "Angele Merkel, en başından beri insani tavırlar sergiledi. Çok eleştirildi ama kendisine de ifade ettim tarihin altın sayfasına yazılırlar. Bize de Suriyeli sığınmacıları geri göndermemiz gerekir diyen liderler çıktı. Türkiye ve Almanya Suriyeli çocuklar için omur omuzadır" dedi.
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da, konuşmasına Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ederek başladı. Nizip’teki kampı da ziyaret ettiklerini, Gaziantep’te Çocuk Koruma Merkezi’nin açılışına katıldıklarını anımsatan Tusk, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yapılan açılışa büyük bir onurla katıldıklarını belirtti. Türkiye’nin bugün tüm dünyada göçmenleri nasıl barındırmak gerektiğine dair dünyaya örnek olacak tek ülke oludğunun altını çizen Tusk, "Türkiye’ye bu konuda kimsenin ders verme durumu yoktur. Gerçekten bundan büyük bir gurur duyuyorum, sizinle bu konuda işbirliği yapmaktan" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.