Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu Mamak’ta bin 56 konutun kura çekimine katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatip Çayı'nda düzenlen Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 56 konutun kura çekimine katıldı. Mamak’ta 13 bin gecekonduda yaşayan vatandaşların 8 bin 282 ile yüzde 61’i ile anlaşma sağlandığını...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatip Çayı'nda düzenlen Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 56 konutun kura çekimine katıldı. Mamak’ta 13 bin gecekonduda yaşayan vatandaşların 8 bin 282 ile yüzde 61’i ile anlaşma sağlandığını belirten Davutoğlu, “Diğerleri ile de kademeli bir şekilde anlaşılacak. 5 bin 150 konutun bin 196’sını daha önce teslim etmiştik.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatip Çayı'nda düzenlen Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni'ne katıldı. Eski Mamak’ın hapishanesiyle, işkence odalarıyla ve çöplükle anıldığını belirten Davutoğlu, “Ama şimdi Mamak kentsel dönüşümle anılıyor, huzurla büyümeyle insanca yaşama ile anılıyor. Altındağ Ulucanlar Hapishanesi ve gecekondularla anılıyordu. Mamak, Mamak hapishanesi ve buradaki çöplük ve gecekondu ile anılıyordu ama bir şey değişti Türkiye’de değişen şey insana saygı Mamak’a, Mamak insanına saygı. Mamak hapishanesinde işkence yapılıyordu ama dışarıda da bir başka işkence vardı hayat işkencenin kendisiyle neredeyse aynıydı. Ama AK Parti iktidarları ile birlikte Mamak’ın da Ankara’nın da Türkiye’nin de kaderi değişti. Artık işkence tarihe karıştı bizim dönemimizde 2003’te işkenceye sıfır tolerans dedik işkence tarihe karıştı hapishane ile anılan semtler artık yükselen Türkiye’nin güzel semtleri ile anılıyor. Hapishaneleri de inşallah eğitimimizle güzel irfanımızla yavaş yavaş tarihe göndereceğiz.” diye konuştu.

Mamak gibi Ankara gibi bütün Türkiye’de bu değişim görünür şekilde yaşanmasını ve her yere ulaşmasını istediğini belirten Davutoğlu, “Eskiden öylesine acı hatıralar yaşanırdı ki bir çok diplomat bana anlatırdı. Derlerdi mi yabancı misafirler geldiğinden Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara’ya olan geliş yolunun mümkün olduğu kadar gece kat ederdik. Çünkü o yol üzerindeki gecekondular Türkiye’nin itibarını bozuyordu şimdi aynı yol üzerinde kentsel dönüşümün tarihi izleri yaşanıyor. Kuzey Ankara projesi ile ne değişti biliyor musunuz? Zihniyet değişti zihniyet. Eskiler vatandaşı eski Türkiye’de sadece oy zamanı hatırlayan bir oy kaynağı olarak görüyorlardı, şimdi yeni Türkiye’de AK Parti ile birlikte vatandaşlarımız artık ailemizin bir parçası, gönlümüzün direği, zihnimizin en müstesna köşesinde yeri olan aziz kardeşlerimiz.” şeklinde konuştu.

Bugünkü projenin bunun tarihi bir örneği olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Bu proje ile birlikte insanımıza semtlerimize Ankaramıza nasıl baktığımızı göstermiş oluyoruz. 7 milyon metrekarelik muazzam bir dönüşüm muazzam bir kentsel dönüşüm. Dünyanın en büyüklerinden.” dedi.

13 bin gecekonduda yaşayan vatandaşların 8 bin 282 ile yüzde 61’i ile anlaşma sağlandığını diğerleri ile de anlaşılacağını belirten Davutoğlu, “Kademeli bir şekilde. 5 bin 150 konutun ihalesi trende giden halkımıza da selam olsun. 5 bin 150 konutun bin 196’sını daha önce teslim etmiştik. Bugün bin 56’sını inşallah kura ile teslim edeceğiz. Allah hayırlı mübarek etsin ama bitmiyor sonra yine kademeli bir şekilde bin 81’inin inşaatı devam ediyor bin 100’ü de inşallah tekrar ihale edilecek. Toplam da 5 bin 150 konut inşallah bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. İşte millete hizmet eden şehircilik anlayışı bu.” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.