Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu, Kocaeli’de Gençlik Çalıştayı’na Katıldı

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kocaeli’de düzenlenen Gençlik Çalıştayı’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bizi menfaatlerimiz, çıkarlarımız değil hayallerimiz, rüyalarımız bir araya getirdi. Bu...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kocaeli’de düzenlenen Gençlik Çalıştayı’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bizi menfaatlerimiz, çıkarlarımız değil hayallerimiz, rüyalarımız bir araya getirdi. Bu ülke için hayali, ideali olmayanlar utansın” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kocaeli’de düzenlenen Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Programa Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Kılıç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Salondaki gençlerin tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Başbakan Davutoğlu, "Her zaman olduğu gibi bizi coşkuyla, aşkla karşılayan Kocaeli gençliğine teşekkür ediyorum. Heyecanlarıyla heyecan duyduğum civan yiğitler, kardeşlerim, benim ruh ikizlerim, hepinizi coşkuyla selamlıyorum. Kocaeli her zamanki yerinde bunu görüyorum. Kocaeli’nin yeri bizim yüreğimiz. Bu Kocaeli’ye Başbakan olarak dördüncü gelişim. Gelmeyi planlıyordum. Evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Bey ile Kocaeli standını görünce hiç planda olmamasına rağmen İbrahim Bey’e kendim gelip gençlerle buluşmayı teklif ettim. Ve 2 gün içerisinde Kocaeli bizi ayakta bekliyordu. Türkiye’yi şaha kaldıran AK Parti’ye yüreklerinizi kattığınız için sizleri kutluyorum. Böyle bir gençliğin hocası olmak benim için en büyük gururdur. Gençlikle beraber olmak bize enerji veriyor. Artık sadece güzel yollar yapmakla yetinmemeliyiz. Sadece güzel belediyecilikle yetinmemeliyiz. Güzel aydınlık ak yüzlü bir gençlik yetiştirmek üzere harekete geçmeliyiz. Programı incelediğimde Kocaeli’nin bu gençlik yolunda güzel bir yapı oluşturacağına inancım arttı. Bu çalıştayda sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Coşkunuz, sevginiz, muhabbetiniz daim olsun. AK Parti hiç kimseye ait değildir. AK Parti bugün de, yarın da sadece AK gençliğindir. AK Parti milletin partisidir. Türkiye’nin bugünü ve yarını sizsiniz. Siyasete adım attığı gençlik yıllarından itibaren siyaseti gençleştiren kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da buradan sevgiyle selamlıyorum. AK Parti Kocaeli gençliğinin heyecanı, dinamizmi her yerde bilinir. Onlar konuşmaya başlayınca neredeyse bize susmak düşüyor. Ülke çapında AK Partili gençler dinamiklik aksiyon noktasında görenlere parmak ısırtırlar. Allah heyecanınızı hiç eksik etmesin. Ben bugün bu salonu dolduran gençlerimizden nice yiğit, öncü kadrolar çıkacağına inanıyorum. Böyle güçlü, aktif, dinamik, istikrarlı teşkilatlara sahip olan başka parti yoktur” dedi.
“BU ÜLKE İÇİN HAYALİ OLMAYANLAR UTANSIN”
Enerjiyi milletten aldıklarını ifade eden Davutoğlu, “Biz enerjiyi milletimizden alırız. Hem çalışırız hem de nakış nakış yola düşer milletimizi buluştururuz. Bizi menfaatlerimiz, çıkarlarımız değil rüyalarımız bir araya getirdi. Biz büyük hedeflerden bahsedince bazıları rüya görüyorlar dedi. O zaman demiştim, gençler sürekli hayal kurun. Bizim en azından bir hayalimiz var, hayali olmayanlar, ideali olmayanlar utansın. Biz birbirimize doğruları telkin etmek için bir araya geliriz. Gençler siz de öyle dostluklar kurun ki, son nefese kadar sürsün bu dostluklar. Birbirinize hakkı tavsiye edin. Hiçbir zaman hiçbir oyun, tuzak karşısında moralinizi bozmayın. AK Parti’nin aziz gençliği olarak bıkmadan, usanmadan ideallerinizin arkasında yürümeye devam edin. Başınız dik olsun gençler. Ülkemize kazandırdığımız tüm eserlerle demokratik istikrarlarla gurur duyuyoruz. Geleceğe sizlerle yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında salondaki gençler tarafından "Kadim medeniyetimizin özgüvenli gençliği kitap okuyan gençliktir" yazılı pankart açıldı. Gençler sık sık sloganlarla Başbakan Davutoğlu’nun sözünü kesti.
“KOCAELİ DÜNYA ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Kocaeli son 14 yılda gerçekten çok büyük hizmet aldı. Adeta kabuğunu kırdı ve bir dünya şehri olma yolunda ilerliyor. Bu noktada gözü olan herkesin gördüğü bir hizmet atağımız var. Ama bunlardan en önemlisi Kocaeli’deki gençlik hizmetleridir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza sadece belediye hizmetleri değil, gençlik için yaptığı tüm hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Gençlerimizi geleceğin dünyasında hem dünyayı bilen hem de kendi medeniyet değerleriyle tamamen donanmış gençler olarak dünyayı şekillendireceğinize inanıyorum” diye konuştu.
Programda açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, belediyecilikte Türkiye’de çok güzel işler yaptıklarını ifade ederek, “Şehircilik anlamında halkımızın tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenerek çevre, ulaşım, sanat, sosyal belediyecilik anlamında çok güzel hizmetler ürettik. Türkiye kabuğunu kırdı. Bunun artık geri dönüşü yok. Bu gelişme Allah’ın izniyle devam edecek. Hükümetimizin attığı çok emin, Türkiye’yi kucaklayan adımlar sayesinde bunun geri dönüşü yok. Bu kalkınma hızlanarak daha güçlü şekilde devam edecektir. Gençliğimiz daha derli toplu bir şekilde kucaklanmalı. Sadece okullarda, sadece üniversitelerde bu yeterli olmuyor. Gençliğimizin ruhuna da onu her yönüyle kucaklayan, hayatın içerisinde olan çalışmalar yapmamız lazım. Pek çok defa kabahati, suçu gençlerde arıyoruz. Ama bana göre suçlu olan, eksik olan gençler değil, daha çok büyükler, bizleriz. Onlara iyi örnek olursak, onların hayatının içerisinde olursak, onların dili ile onlara yaklaşırsak ben inanıyorum ki gençlik geleceğe çok daha emin adımlarla hazırlanır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.