Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Teröre Karşı Aldığı Tutum Nedeniyle Eleştirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun teröre karşı aldığı tutum nedeniyle sert bir dille eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun terör eylemleri ile ilgili, çok klasik, her zaman aynı şekilde işleyen ezber bir tutumu var. Terör...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun teröre karşı aldığı tutum nedeniyle sert bir dille eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun terör eylemleri ile ilgili, çok klasik, her zaman aynı şekilde işleyen ezber bir tutumu var. Terör konusunda kendisinden halen net bir tutum görebilmiş değiliz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’deki terör örgütleri dışında ülkeyi karanlığa sevketmek isteyen bazı medya örgütlerinin de olduğunu belirterek, bazı internet sayfalarının terör örgütlerine tek cümle laf etmediğini ifade etti. Medyaya saygılarının sonsuz olduğunu ve medyanın aldığı tavrın bu noktada önemli olduğunu anlatan Davutoğlu, "Terör örgütleri bu işbirlikçi medyaya güvenerek bu kadar canice eylemler yapmaya devam ediyor. Ben saldırımı yapayım, zaten beni bu işbirlikçi medya temizler, aklar dedikleri için canice saldırmaya devam ediyorlar. Her yerde dünyanın her yerinde dünyanın her yerinde bu milletin hukukunu koruduk, koruyacağız. Kim tek bir kelime sarfederse onun da hakettiği cevabı her yerde vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Terörle mücadelenin sadecee hükümetin değil, Türkiye’nin meselesi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, sadece iktidara değil, muhalefete de önemli görevler düştüğünü ifade etti. Bunları en önemlisinin ’teröre karşı net bir tavır’ olduğunu anlatan Davutoğlu, teröriste ve terör örgütlerine sahip çıkan siyasi partilerin olduğunu kaydetti.
KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
"Her gün devleti ve hükümeti eleştiren, PKK’ya tek laf edemeyen HDP’yi size ve milletime anlatmama gerek yok" diyen Davutoğlu, "Beni asıl şaşırtan CHP’nin, anamuhalefet partisinin durumu. Onun için CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın da ciddi bir muhasebe yapmalarını ve seslerini yükseltmelerini bekliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun terör eylemleri ile ilgili, çok klasik, her zaman aynı şekilde işleyen ezber bir tutumu var. Terör konusunda kendisinden halen net bir tutum görebilmiş değiliz. Terör eylemleri sonrasında duyduğumuz, sadece temelsiz bir AK Parti eleştirisi. Terör örgütü ile tek bir ciddi söz söylemeden hükümeti yıpratmaya çalışıyor. Buna karşılık kendi milletvekili örgütün kanalına çıkarken sesi çıkmıyor. CHP, anamuhalefet partisi olmasına rağmen giderek garip bir siyasal topluluğa dönüşüyor" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK’lı teröristler maalesef HDP için ne anlam ifade ediyorsa, DHKP-C’li teröristler ve paralel örgüt de CHP için neredeyse aynı anlamı ifade ediyor. DHKP-C’den gelen hiçbir terör eylemini, CHP açık bir şekilde kınamadı. Geçmişte savundukları, haklarını koruduklarını iddia ettikleri canlı bombalar birer birer patlarken CHP bir özeleştiri yapmadı. CHP’li vekillerin ve zaman zaman Kılıçdaroğlu’nun DHKP-C’li teröristlere nasıl sahip çıktığını biliyorsunuz."
"(FETHULLAH GÜLEN’İN BEDDUA ETMESİ) ONLARIN BEDDUASI İŞLEMEZ, ÇÜNKÜ BİZİM ARKAMIZDA MİLLETİN DUASI VAR"
"Paralel yapının elebaşı geçtiğimiz günlerde, bir Rus gazetesine verdiği röportajda Türkiye’yi terör devleti olarak tanımlıyor" diyen Davutoğlu, "Amerika’da kalıp, Rus gazetesine demeç veriyor. Sonra da hala masum olduğunu iddia edip, bizlere beddualara devam ediyorlar. Onların bedduası işlemez, çünkü bizim arkamızda milletin duası var, Çanakkale şehitlerinin duası var, gelecek neslin duası var. Yeni bir beddua kasedi çıkmış, görmüşsünüzdür. Onlar beddua ede dursun, biz yolumuza devam edeceğiz, milletin duasını almaya devam edeceğiz. Bunlar Türkiye’nin karşısında kim varsa onun yanında duruyorlar" ifadelerini kullandı.
"Siz bu yapıya sahip çıkarak neyin diyetini ödüyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu?" diye soran Davutoğlu, "Türkiye yönetilemiyor’ diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Ülkeyi kimin yönetip kimin yönetemeyeceğine sadece millet karar verir. Millet, 1 Kasım’da kararını verdi" dedi.
BAHÇELİ’YE TERÖRE KARŞI SERGİLEDİĞİ DURUŞ NEDENİYLE ’TEŞEKKÜR’ ETTİ
Terör olaylarının hemen sonrasında ziyaret talep eden ve açık destek beyan eden MHP Lideri Bahçeli’ye teşekkürlerini sunan Davutoğlu, "Böyle günlerde nasıl bir tavır alınması gerektiğinin güzel bir örneğini sergilediler. Bakanlar Kurulu’na ara verdim, kendileriyle görüştüğümde, sadece ve sadece destek için geldik, Bakanlar Kurulu’nu fazla ertelemeseniz, desteğimiz yanınızda’ dediler. İşte bizim görmek istediğimiz muhalefet tavrı bu Sayın Kılıçdaroğlu. Ümit ederiz bundan Sayın Kılıçdaroğlu da bir ders alır" diye konuştu.
TERÖRE KARŞI NET TAVIR ALINMASI KONUSUNDA, BÜTÜN ANAMUHALEFET PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
Davutoğlu, CHP ve HDP’nin söylemlerinin terörün amacına hizmet ettiğine dikkati çekerek, "Sayın Kılıçdaroğlu bu mudur sizin teröre karşı tavrınız. Paralel yapının kendisine yazdığı senaryolardan medet umarak, yenilgi üstüne yenilgi alıyorsunuz. Bütün anamuhalefet partisi milletvekillerine sesleniyorum, lütfen teröre karşı net tavrınızı ortaya koyun ve sesinizi yükseltin. Sayın Kılıçdaroğlu, bizim ülkeyi yönetip yönetemeyeciğimiz tartışmaktan önce sen önce kendi partini yönet de sonra Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiği ile ilgili söz söylersin. Bu Meclis’in ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin indirilip indirilmediğini 2 ay tartıştılar, hala soruya cevap bulamadılar. Bu bile çözemeyenler, ülkenin devasal problemleri nasıl çözerler" diye konuştu.
"TERÖR KAYBEDECEK, MİLLET KAZANACAK"
Teröristlerin eylemlerine zemin oluşturanları milletin asla unutmayacağını anlatan Davutoğlu, "Terör öncelikle paniğe kapılmamızı ister. Teröre karşı en güçlü cevap milletimizin dayanışma içinde bulunmasıdır. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Biz sizin desteğinizle, sabrınızla bugüne kadar birçok kumpası atlattık. O yüzden bütün hainleri biraraya topladılar. Bu şebekeyi de çökerttiğimizde Türkiye’nin önü tamamen aydınlık olacak. Terör kaybedecek, millet kazanacak" dedi.
MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIĞI KONUSU
Milletvekilliği dokunulmazlığına ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Bir kişinin siyasetçi olması onu mutlak anlamda dokunulmaz kılamaz. AK Parti kurulduğundan beri, aynı ilkeyle hareket etti. Teröre destek veriyor, şiddet çağrısı yaparak, birçok masum canın alınmasına vesile oluyorsa, arabasında silah taşıyor, bir caninin taziyesine gidiyorsa bu kimselerin faaliyetleri, siyasi dokunulmazlık kapsamında asla değerlendirilemez. Bu Meclis çatısı altında teröre ve teröristlere destek veriliyor olması milletimizin vicdanını yaralıyor. Teröre destek verenlerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıkların kaldırılması için fezlekelerin görüşülmesi kararı aldık. Muhalefet partilerinden tüm dokunulmazlıkları kaldıralım çağrıları geldi. Zannettiler ki biz geri adım atacağız. Tam tersine onlar meydan okudu, biz de hodri meydan dedik" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.