Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu, Karahisari Mushafı Baskısının Tanıtımına Katıldı

Karahisari Mushafı baskısının tanıtımına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ben Başbakan olarak ve buna gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, bu şeklide gayretler içinde olan bütün vakıflarımızın yanında olacağımızı ifade etmek...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karahisari Mushafı baskısının tanıtımına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ben Başbakan olarak ve buna gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, bu şeklide gayretler içinde olan bütün vakıflarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
“Karahisari Mushafı Baskısı”nın tanıtımı Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirildi. Tanıtıma Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güler Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu, hat sanatının sadece yazı yazma ve estetik bir sanat değil aynı zamanda ulvi bir sanat olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Şehrin estetiği mimaridir, insanın estetiği ahlaktır, yazının ve kalemin estetiği de hattır. Estetiğin olmadığı bir yerde sıradanlık ya da barbarlığa gidecek bir süflilik söz konusudur. Bizim medeniyetimiz sadece vahiy medeniyet değildir, vahyi estetikle buluşturan, zihni gönülle buluşturan, bilgiyi hikmetle buluşturan bir medeniyettir” dedi.
Davutoğlu, kendi kütüphanesinde yer alan hat eserlerinin her birine her gün bir anlam yükleyerek yola çıktığını söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Mushaf-ı Şerif olmak bakımından kayda geçmiş bir bilgi temelidir, vahyin kayda geçmiş haliyle muhkem ve mahfuz kılınmasıdır. Ama o kadar güzel bir şeklide muhkem ve mahfuz kılınmıştır ki sizi alır, o kelamın görünen anlamları dışında, o anlamların derinliğine doğru sizi alır götürür. Onun için boşuna Şems-ül Hat dememişler. Anadolu’da tabii çok Şems vardır ama benim şimdi hatırladığın 4 şems var ki; Şems-i Tebrizi aşkın güneşi, birisi Akşemsettin fethin güneşi, Kara Şemsettin diye de bilinen Şemsi Sivasi, bir diğeri de Karahisari hattın, estetiğin güneşi.”
Bu şekilde gayret içinde olan tüm vakıflara destek vereceklerini belirten Davutoğlu, “Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ve buna gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, bu şeklide gayretler içinde olan bütün vakıflarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu bizim Karahisari’nin alın terine, gönül emeğine, güzel gözüne, göz nuruna olan vefa borcumuzdur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.