Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

- BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İZMİR’DE KONUŞTU (2)

İzmir otoyolu, bütün körfez geçişiyle tamamlandığında 3.5 saate inecek 9 saatten. Ankara-İzmir hızlı tren hattı tamamlandığında 14.5 saati 3.5 saatin indireceğiz. İzmir bir yıldız gibi yükselecek" dedi.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir otoyolu, bütün körfez geçişiyle tamamlandığında 3.5 saate inecek 9 saatten. Ankara-İzmir hızlı tren hattı tamamlandığında 14.5 saati 3.5 saatin indireceğiz. İzmir bir yıldız gibi yükselecek" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5. Olağan İzmir İl kongresine katılmak üzere İzmir’e geldi. Başbakan olduktan sonra ilk kez İzmir’e gelen Davutoğlu’nu partililer büyük bir coşkuyla karşıladı. Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede alkışlarla karşılanan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile partilileri selamladı. Salonu baştan sona dolaşarak vatandaşların elini tek tek sıkan Davutoğlu, sevgi seline karanfillerle karşılık verdi. Partililerden bir grup ‘Paralel burada doğdu burada bitecek’ pankartı açtı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, milletvekilleri ve il teşkilatı katıldı.
Kongrede partililere hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: “Ufuk şehrimiz güzel İzmir’e selam olsun. İzmir’in havasına, suyuna toprağına, kavaklarına selam olsun. Selam olsun Akdeniz’i Türk gölü haline getiren Osmanlılara. Vatan işgal tehlikesi altına düştüğünde düşünmeden ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e selam olsun. Selam olsun efeleriyle ayağa kalkan Çakıcı Mehmet Efe’ye, selam olsun Kocatepe’den başlattığı yürüyüşü İzmir’de istiklalle noktalandıran Gazi Mustafa Kemal’e ve istiklal yiğitlerine. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’e selam olsun. İzmir tarihimizin sembol şehridir. Selam olsun İzmir’in her köşesine selam olsun. Aziz İzmirliler bizi coşkuyla karşıladığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Biz hep İzmir’le gurur duyuyorduk bugün başka gurur duyuyoruz. İzmir’e teşekkür ediyoruz.”
İzmir’in hiç kimsenin kalesi olmadığını belirten Davutoğlu, İzmir’in milletin ve istiklalin teminatı Ak Parti’nin kalesi olduğunu ifade etti.
“ÇAKA BEY İLE HASAN TAHSİN’İ AYIRAMAYACAKLAR”
İzmir’i bilmeyenin tarihi bilmediğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Ben Dışişleri Bakanı olarak İzmir’e geldiğimde o zaman ‘İzmir ufuk şehrimiz’ dedim. Bunu boşa söylemedim. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’yle bu toprağı vatan kılmışız. Ahmet Yesevi yolcuları Anadolu kavimleriyle 10 yıl sonra bizim yaptığımız devrim gibi Çaka Bey Akdeniz’e ulaşmış. 10 yılda Malazgirt’ten Akdeniz’e. Birileri ‘Türkiye’yi cumhuriyetten koparmak istiyorlar’ diyor ya Çaka Bey ile Hasan Tahsin’i ayıramayacaklar. Sanki Horasan’dan bir kısrak başı gibi hedef gösterilmiş İzmir. Bu vatanın istiklale kavuşması da İzmir’le birliktedir. 16. yüzyılda devletimiz Akdeniz’i Türk gölü yaptığında İzmir ötelere mesaj göndermiş. Girit’e, Kuzey Afrika’ya, Balkanlara mesaj göndermiş. İzmir ufuk şehridir, tarih şehridir. İzmir 19 yüzyılda çağdaşlaşma hareketleri başladığında yine öncülük etmiş. Devletimiz küçülmeye başladığında Balkanlar’dan, Libya’dan dönenler İzmir’i anavatan eylemiş. İzmir’de yeni bir Libya yeni bir Balkanlar doğmuş. Cumhuriyetimiz kurulurken istiklalimizi ekonomiyle taçlandıran kongre burada yapıldı. Demokrasi burada. Hep İzmir öncülük etti. Biz AK Parti iktidarı olarak İzmir’e 26 milyarlık yatırım yaptık. Her yönüyle İzmir’i ihya etmeye çalıştık. Yerel yönetimin CHP’nin zaaflarına rağmen İzmir’i hep başımızın tacı bildik. İzmir’i tekrar Akdeniz’in en büyük şehri yapmaya kararlıyız. Dev yatırımlar yaptık, ihracat 2 idi 10 milyara çıkardık. Beş üniversite vardı 9’a çıkardık. Hem tarihe hem istiklale yürüyeceğiz inşallah.”
“İZMİR’E BAŞBAKANLIK OFİSİ”
Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmirlilere müjde vererek, “Nasıl Osmanlı’nın Akdeniz’i Türk gölü yaptığı merkez İzmir ise cumhuriyetin meşalesi İzmir’de yanmışsa, buraya karar alarak geldim. Ankara dışında başbakanlığımızın ofisi yok, tek ofisi var. İnşallah seçimden sonra İzmir’de Başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir’de yapacağız. Bunu yapmamızın sebebi, güzel İzmir yerel yönetimlerin etkisi daha doğrusu etkisizliği altında zor günler yaşadı. İstiyoruz ki İzmir’i Akdeniz’in merkez şehri yapalım. Önümüzdeki günlerde İzmir de başbakanlık ofisi açacağız. Ben de ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim. Bununla şunu ilan ediyoruz; İzmir bizim ufuk şehrimiz, sembol şehrimiz, siyasetimizin de merkez şehri. Hizmetlerimize devam edeceğiz. İzmir İstanbul otoyolu tamamlandığında İzmir başbakanlık ofisinin bulunduğu bir şehir olarak Osmanlı payitahtıyla buluşacak. Selçuklu’da doğmuş olan ben Konyalı Ahmet, İzmir ile İstanbul’u Ankara’yı, Konya’yı İzmir’le buluşturacağız inşallah”
“CUMHURİYETÇİLİK CUMHURU KUŞATMAKLA BAŞLAR”
CHP’nin sürekli İzmir’den kendince cumhuriyetçilik dersi verdiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? CHP’ye cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Cumhuriyetçiliğin temeli cumhurdur, millettir. Milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz. Milletin fertleri arasında ayrım yapanlar cumhuru anlayamaz. Sadece cumhuriyet felsefesinde esas olan cumhura güvenmek inanmak vardır. Son bir aydan hareketle bizim cumhuriyetten ne anladığımız gösterdiğimiz ziyaretleri zikretmek istiyorum. Bundan iki ay önce Aydın’daydık. Yiğit efelerle zeybeklerle karşılandık. Sonra Muğla’ya gittik Yörükler tarafından karşılandık. Mersin’e gittik, Diyarbakır’a, Batman’a gittik. Biz Muğla’da, Osmaniye’de yörük ovalarıyla nasıl coşkuyla karşılanmışsak bugün İzmir’de, Aydın’da nasıl buluşmuşsak Diyarbakır’da kürt kardeşlerimle aynı coşkuyla buluştuk. Bizim zihniyetimizde cumhur arasında fark yaratmak yoktur. Şimdi soruyorum CHP, Doğu Anadolu var mı? İç Anadolu’da yüzde 5’i geçebiliyor mu? Peki cumhurla nasıl buluşacak. Cumhurla buluşamayan parti cumhuriyetçi olabilir mi? MHP Güneydoğu’da var mı? Peki HDP İç Anadolu’da var mı. Şimdi soruyorum Doğu’da, Güneydoğu’da Ege’de, Karadeniz’de Akdeniz’de, Ege’de olan yegane parti hangi parti? Doğu’da, Güneydoğu’da, İç Anadolu’da kıyılarda dağlarda kim var? Vatanımız her köşesinde kim var? Sadece AK Parti var. Cumhuriyetçilik cumhuru kuşatmakla başlar. Ey CHP İzmir’de cumhuriyet yapmayacaksın. Anadolu’nun her yerinde cumhurla bulaşmadan cumhuriyetçilik yapılamaz. Biz cumhura aşkla bağlanmışız. Yüreğimizde Tekirdağ da Hakkari’de, Muğla da var. Bizim yüreğimiz de Balkanlar da Kafkaslar da Orta Doğu da var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi bir gelenek içinde Selçuklu, Osmanlı halkasında köklü devlet geleneğinin son yüce halkasıdır. Türkiye Cumhuriyeti onur ve itibar kazandıkça insanlık da onur kazanacaktır. Nasıl Türkiye’de insanları kucaklıyorsak, Balkanlar’da da, Orta Doğu’da da kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye de saygı göstereceksiniz."
GENÇLERE SESLENDİ
Başbakan Davutoğlu’nun sözlerini sürekli sloganlarla kesen gençlere Davutoğlu, şöyle seslendi: “Bizim kuralımızda 24 saat yetmez 25 saati bulmak var. Gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Hiçbir mazeret ileri sürmeden, 25’inci saati Rabbimiz’in bereketiyle doldurmaya, İzmir’i ayağa kaldırmaya hazır mısınız? İzmir’i AK Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız? O zaman söz verin, Haziran 2015 seçimlerinde İzmir’de inşallah birinci parti AK Parti olacak.”
BAŞBAKANA ÖZEL ŞARKI
Kongrede Ak Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Tuna tarafından İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Başbakan için özel hazırlanan parça seslendirildi.
Şarkının sözleri şöyle;
Esselamualeyküm, esselamualeyküm
Dava aşkıyla kalbi çarpan kardeşim
Mazlumun yetimin koruyucusu
Hadis sende yürü bu kutlu yolda
Alparslan’la, Fatih’le, Mevlana’yla
AK Parti’yle yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Ahmet Yesevi’yle Hacı Bektaş’la
AK Parti’yle yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Esselamualeyküm, esselamualeyküm
Filistin’de gözyaşları döken kardeşim
Başbakan Davutoğlu ümmetin tek umudu
Gazze’deki bebeklerin koruyucusu
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Yavuz Sultan Selim ile Abdulhamit’le
AK Parti’yle yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Haydi sende yürü bu kutlu yolda
Adnan Menderes’le Erdoğan’la
AK Parti’yle yürü bu kutlu yolda
Tüm millet Başbakan Davutoğlu’yla
Davutoğlu’yla Davutoğlu’yla
“ÇAĞDAŞ DEVLET ANLAYIŞI BUDUR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti siyasetinde ayrımcılık, dışlama ve milli iradeye darbe vurmak isteyenlere boyun eğmenin olmadığını kaydetti.İzmir’i yeniden marka şehir yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, “İzmir bir yıldız gibi yükselecek” dedi. İzmir’’in bütün ilçelerine hastane kurduklarını belirten Başbakan, Konak tünelini de yakında açacaklarını ifade etti.
Ailenin ve dinamik nüfusun korunması paketini açıkladıklarını hatırlatan Davutoğlu, “Bu paket inşallah önümüzdeki ay meclisten çıktığında anne olan her kardeşimize bir altın hediye edeceğiz. İlk çocuğa çeyrek, ikinci çocuğa yarım, üçüncü çocuğa tam altın. 300-400-600 lira takriben. Bu niçin biliyor musunuz? Annelerimize, kadınlarımıza saygı duyduğumuz içim. Aynı zamanda biz bu milletin dinamik nüfus ile güçlü bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. Elhamdülillah, nüfusumuz 77 milyonu aştı. 90’lı yıllarda ’besleyemeyiz’ korkusuyla doğum kontrolü yapıyorlardı. Şimdi ise biz diyoruz ki iktidarların sorumluluğu annelere de çocuklara da sahip çıkmaktır” dedi.
Bu pakette çalışan annelere tanınan haklara ilişkin detaylar veren Başbakan, “İşte bizim sosyal devlet anlayışımız budur, çağdaş devlet anlayışı budur. Çalışan kadınlarımızı anne olmakla kariyer sahibi olmak arasında tercihe zorlayan eski Türkiye alışkanlıkları bitti” dedi.
YAZARKASA HATIRLATMASI
Geçen ay esnaflara verilen müjdeleri de hatırlatan Davutoğlu, “Şimdi düşünün, 2001’de başbakanlık ofisi önüne gelip yazarkasa fırlatan esnaf ile geçen ay içinde bir araya geldiğim binlercesiyle beni bir esnaf çocuğu olarak göğsüne basan esnaf arasında büyük bir fark yok mu? Artık bu ülkede bereket var, artık bu ülkede ekonominin gücü var. Bir daha hiçbir şekilde esnafımızı namerde muhtaç etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
SORULAR SORDU
Davutoğlu, “Ey İzmir soruyorum, CHP’ye inatla soruyorum; Gerçek cumhuriyetçi parti hangi parti? Cumhuriyeti yücelten parti hangi parti? Gerçekten milleti buluşturan milliyetperveri vatanperver hangi parti ? Gerçek sosyal devlet anlayışına sahip parti hangi parti? “ dedi.
İZMİR’E YAPILANLAR VE YAPILACAKLAR
İzmir’e yaptıkları hizmetleri anlatan Davutoğlu, “Karşıyaka Göztepe statlarını tamamlayacağız. İnşallah en geç 2017 sonunda İstanbul-İzmir otoyolu, bütün körfez geçişiyle tamamlandığında 3.5 saate inecek 9 saatten. Ankara-İzmir hızlı tren hattı tamamlandığında 14.5 saati 3.5 saatin indireceğiz. İzmir bir yıldız gibi yükselecek. Şehir hastaneleri kuruyoruz Bayraklı’da, kuzeyinde ve güneyinde. 2 bin 600 ve bin 200 yataklı. İzmir’in bütün ilçelerini hastanelerle donattık. İzmir’in bütün ilçelerinde adliye saraylarını yeniledik. Konak tüneli tamamlanıyor, gözünüz aydın. İzmir’e hizmete devam edeceğiz. İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubel tünelini de tamamlayacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.