Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu: “Güçlü Ve Yeni Türkiye’yi İnşa Etmemizin Mihenk Taşı Sivil Anayasadır”

Yeni anayasa çalışmasını bir an önce tamamlayarak önce meclise daha sonra milletin onayına sunacaklarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa etmemizin mihenk taşı sivil anayasadır” dedi.Dokunulmazlıklarla...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni anayasa çalışmasını bir an önce tamamlayarak önce meclise daha sonra milletin onayına sunacaklarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa etmemizin mihenk taşı sivil anayasadır” dedi.
Dokunulmazlıklarla ilgili tüm fezlekelere yargı yolunu açtıklarını belirten Davutoğlu, “Bir baktınız Cumhuriyet Halk Partisi ne yapacağını bilemedi. MHP hiç tepki veremedi. HDP’nin zaten yolu yol değil. Biz onlara dedik ki gelin bu teklifi birlikte verelim dedik. Gelmediler, imza vermediler ama 316 yiğit yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı. Onlar hep bizim açtığımız yolda arkamızdan gelecekler. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz. Gelin hep beraber adım atalım ve teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını sağlayalım. Terör örgütü ve destekçileriyle mücadeleyi kararlılıkla yönetirken bir taraftan da milletimizin yaralarını sarmaya devam ediyoruz” dedi.
“78 MİLYON OLARAK KENETLENECEĞİZ VE ZOR GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ”
Gençlere ve toplumun tüm kesimine bu noktada önemli görevler düştüğünün altını çizen Davutoğlu, “Terör öncelikle gençlerimizin geleceğini karartıyor. Sizin bu zor günlerde gençler olarak kardeşliğinizi göstermeniz büyük önem taşıyor. Teröre karşı doğuda da batıda da bir arada olmanız büyük önem yaşıyor. Bu günler Ak gençlerin ülkenin kaderine sahip çıkacağı günlerdir. İnşallah sizlerle beraber 78 milyon olarak kenetleneceğiz ve zor günleri geride bırakacağız. Güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa etmemizin mihenk taşı sivil anayasadır. Biz AK Parti olarak milletimize verdiğimiz söz ve daha fazla geciktirmemek için bu çalışmayı da tamamlayacağız ve önce meclisimizin sonra da milletimizin onayına sunacağız. Milletimizin nasıl bir anayasa istediğini ülkemizin nasıl bir anayasaya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Sizlere en ideal şartları sunabilmek için yıllardır canla başla çalışıyoruz. Seçilme yaşını 25’e indirdik. Başörtü yasağını kaldırdık, katsayı zulmünü ve farkını sonlandırdık. Üniversitelerimizde büyük gelişmelere imza attık. 2002’ye kadar sadece 76 üniversitemiz vardı şimdi 193 üniversitemiz var. Yurtlarımızın yatak kapasitesini yüzde 54 arttırdık. Biz söz verdik mi mutlaka yaparız” ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, programda yaptığı konuşmasının ardından cuma namazını kılmak için tarihi Yeni Cuma Camisi’ne geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.