Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu Antalya’da Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkaları kumpastan, iftiradan medet umarken, yeni Türkiye’yi inşa ettiklerini söyledi. Davutoğlu, "Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek münafık tipler AK Parti’nin parti içi tartışmalarla tökezlemesini...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkaları kumpastan, iftiradan medet umarken, yeni Türkiye’yi inşa ettiklerini söyledi. Davutoğlu, "Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek münafık tipler AK Parti’nin parti içi tartışmalarla tökezlemesini beklesinler. Bütün fitnecilerin, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşkla imanla milletin huzurundayız. Antalya ile milletle birlikte olacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kepez ilçesi Turgut Özal Spor Salonu yanındaki 41 tesisin toplu açılış törenine katıldı.
Ay yıldızlı bayraklarla donatılan alana kurulan platforma saat 15.15’te birlikte çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu kalabalığı selamladı ve ardından protokol alanına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi emine Erdoğan’a; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali, Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.
Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyük eserler kazandırmaktan onur duyduklarını belirterek, Antalya’nın bir kez daha da Türkiye ve dünya gündeminde olduğunu söyledi.
Türkiye’nin her yerine büyük eserler kazandırdıklarına değinen Başbakan Davutoğlu, “Antalya bizi her zaman yüreğine bastı, bizde onları gönlümüze bastık. Antalya’nın her köşesi Türkiye’nin gözbebeğidir. Bereketli yaylalarına yiğitlerine bacılarıma selam olsun. Bu topraklara ruh ve mana veren büyüklerimizi minnetle yad ediyoruz. Siz bize söz verdiniz, biz size söz verdik. Antalya’ya hizmet sözü verdik. 1 Kasım zaferine en güçlü katkı yapan illerden biri Antalya oldu. Bu kazandırdığımız eserleri açıyoruz. Biz Toros çocuğu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Dün Körfez geçişi için son tabliyeyi koyduk. Osman Gazi Köprüsü’nü duyurduk. İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet ile Bursalı Osman Gazi birleşmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın 28 kere geldiği Antalya’yı yalnız bırakmayacağız. Buradan Konya’ya geçeceğiz. Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin ardından akşam Gaziantep’e geçeceğiz” diye konutlu.
Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Başkaları Ankara’dan dışarı çıkamazken, başkaları kumpastan,tuzaktan, iftiradan, hakaretten medet umarken, biz sizlerle yeni Türkiye’yi imar ve inşa ediyoruz. Yollar, köprü havalimanı, okul üniversiteler yapıyoruz. Antalyalıların huzurunda söz veriyoruz, başlattığınız bütün hizmetleri bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hizmete geçiriyoruz. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Millete hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz. Biz hamaset değil iş üretiyoruz, eser üretiyoruz. Bizi al bayraklarla on bilerce al bayrakla 1 Kasımda destekleyen Antalya’nın yine huzurundayız. Siyaseti laftan, hakaretten,iftiradan ibaret görmüyoruz hayata vatandaşa dokunuyoruz. Varsın başkaları muhalefet partileri Ankara’ya mahkum, kurultay oyunlarıyla kimin kime çelme takacağı ile meşgul olsun. Varsın muhalefet liderleri ne şekilde birbirleri ile mücadele edeceğinin hesabını yapsınlar. Bazıları bu kutlu yürüyüşü zaafa uğrayacağı günü beklesinler,varsın başkaları parti içi kavgaları itirafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek münafık tipler AK Parti’nin parti içi tartışmalarla tökezlemesini beklesinler. Bütün fitnecilerin, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşkla imanla milletin huzurundayız. Antalya ile milletle birlikte olacağız” dedi.
Başbakan kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere, Torroslar eğilir mi? Diye sordu ve konuşmasına şöyle devam etti: “Torosların bağrından çıkan kardeşiniz eğilir mi. Hiçbir gücün karşısında bu başlar eğilmemiştir, eğilmeyecektir. Davos’ta eğilmeyen bu başlar dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandıran bu başlar Allahın huzuru hariç hiçbir yerde eğilmeyecektir. Makam ve mevki için siyaset yapmıyoruz. Bizim yüreğimizde büyük Türkiye davası var. Ülkemize aşkla muhabbetle bağlıyız. 841 milyonluk yatırım bedeli olan eserleri hizmete açıyoruz. Beş ayda dünya rekoru ile raylı sistem tamamlandı. Bu ancak AK Parti kadrolarının farkıdır. Türel’den önceki belediye başkanı, 5 yılda 271 milyonluk yatırım yaparken, bizim belediyemiz tek açılışta 286 milyonluk yatım yapar. Aradaki fark bu. AK Parti kadroların yüreğimizin son ayılına kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde verdikleri vaatleri 3 ayda yüzde 100 tamamladıklarının altını çizdi. Muhalefet yalan ve iftira ile meşgulken biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin çabası içindeyiz. 5 sağlık tesisine devam ediyoruz. 1000 yataklı hastane yapım aşamasında. Barajların yapımına ve sulama sistemlerinin yapımına devam edilecek. Taşkın koruma kontrolleri sağlanacak. Bölünmüş yollar çalması devam edecek. Ben ne kadar Konya milletvekiliysem o kadar da Antalyalıyım.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tarihi bir günü daha yaşadıklarını belirterek, “Antalya turizmin, ticaretin, sağlığın merkeziydi, Expo ile sevginin ve kardeşliğin merkezi oluyor. Seçimlerde ne vaat ettiysek hepsini gerçekleştiriyoruz. Antalya’yı eğitimin de merkezi yapacağız. Kasım ayında Antalya G20’ye ev sahipliği yaptı. En başarılı zirve oldu. Mayıs ayında, En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısını yapacağız. Antalya büyüyor, Antalya bugün dünyanın en güçlü 20 şehri arasına girdi” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Yarın TBMM’nin 96. Açılış yıldönümünü ve Çocuk bayramını kutlayacağız. Arefesinde Antalya’da bir bayramı beraber yaşıyoruz. Antalya’ya kazandırdığımız eserlerin yanı sıra, Antalya Botanik Exposu’nun açılışını Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızla hep birlikte açacağız. Bugün bir tarihi rekoru Antalya’da gerçekleştiriyoruz. Tam 150 günde şehir merkezinden Expo alanına kadar 19 kilometre tren yolu raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışı yapılıyor. Bu büyük bir rekordur. Bu kadar uzun raylı sistemin, bu kadar kısa sürede yapılması değil, projesi bile hazırlanmaz. Ama Antalya’ya hız yakışır” ifadelerine yer verdi.
“ TERÖR ÖRGÜTÜ ÇUKUR KAZDIKÇA, BİZ DAHA GÜZEL YOL VE TÜNEL YAPACAĞIZ”
13 yıl içinde Antalya’ya 317 kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, “ Antalya Havalimanı, Avrupa’nın en önemli hava limanlarından biridir. 1 milyon misafire hizmet veren Gazipaşa Havalimanını da hizmete açtık. Antalya’da olduğu gibi yurdun her köşesinde milletin özlediği hizmetleri birer birer gerçekleştiriyoruz. Dünyanın 4. Büyük Köprüsünü Osman Gazi’yi Körfezin iki yakasını belirterek hizmete aldık. 13 yıl içinde ülkemizde alt yapıda 255 milyarlık yatırım yaptık. Hain terör örgütü çukurlar kazdıkça biz daha güzel yıllar ve köprüler, tüneller, yolları yapacağız, milleti ve gönülleri birleştireceğiz.
Bakan Binali Yıldırım, 19 kilometrelik raylı sistemin 3 hafta deneme amaçlı çalışacağını ve 3 hafta sonra yolcu taşımaya başlayacağını sözlerine ekledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın tarihi günlerinden birini daha yaşadığını söyledi.
Türel, Expo 2016’nın Sadece Antalya değil, tüm çocuklara armağan olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004-2009 yılları arasında Antalya’ya 28 defa geldiğini hatırlatan Türel, “ Bereketli bir günü yaşıyoruz. Başbakanımızın da Antalya’ya altıncı ziyareti oldu. Bu açılışlarda belediyemizin 10 projesi yer alıyor. Antalya sözde değil arttık özde dünya şehri oluyor. Vizyon projelerle adete Antalya kanatlandı uçuyor. Bu sen içlinde Tünektepe, Konyaaltı Sahil, yat limanı ve kruvaziyer, çılgın projemiz Boğaçayı’nın temelini atacağız. Antalya çağ atlayacak. Bizden önceki bereketsiz beş sende yapılan yatırım 272 milyondu. Onların 5 yılda yaptığını yatırımı, bugün açışını yaptığımız 286 milyonluk eserle bir günde açıyoruz. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetmez. Tek bildikleri iş iftira. Bizi milli değerler üzerinden eleştirmek kimsenin hakkı değildir. Onlar Atatürk siyasetlerine alet eder, bizde hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesindeki eserleri ortaya çıkarırız. Camimizi yaparken cemevini de yapıyoruz. Biz büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma olmayacağını biliyoruz” diye konuştu.
Türel, şöyle konuştu: “ Hızlı tren Alanya otobanı ve çevre yolları ile çağ atlayacağız. Bu projeler küresel iddiaları oraya koyacak. Antalya’ya tatlı bir huzur almak için gelinecek. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza hizmetle önde olacağız.Bugün 42 tesis açıyoruz, 41 kere maşallah, Allah nazarlardan korusun”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.