Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin Sivas mitingine katıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için özel uçakla akşam saatlerinde Sivas’a geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, Nuri Demirağ Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin Sivas mitingine katıldı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için özel uçakla akşam saatlerinde Sivas’a geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, Nuri Demirağ Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Alim Barut ile il protokolü karşıladı. Davutoğlu’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile milletvekilleri eşlik etti.

Kent Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Davutoğlu, Kuva-yi Milliye'yi temsil ettiklerini belirterek, “Türkiye'nin her köşesine gidip vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Çünkü biz Kuva-yi Milliye hareketiyiz. 7 Haziran'a kadar bir yol var. Bazı siyasi partiler Güneydoğu’ya gidemeyecek. Bazı siyasi parti liderleri İç Anadolu'ya Karadeniz'e gidemeyecek. Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti AK Parti'dir, AK Parti.” ifadesini kullandı.

Seçim kampanyalarında siyasi parti liderlerinin gelerek kimisinin milliyetçilik taslayacağını kimisinin ise boş vaatlerde bulunacağını öne süren Davutoğlu, "Biz onlara şunu soracağız, 'Sizden sonra devraldığımız Türkiye, tankını dahi modernize etmek için namerde muhtaç haldeydi. Şimdi biz Türkiye'nin her köşesinde bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak.' İnşallah 2018 yılında Türk savaş uçağı bu semalarda uçacak. Tankımızı kendimiz yapacağız. Tank için, top için, gemi için kimseye muhtaç olmayacak bu millet. İşte Kuva-yi Milliye anlayışı budur.” dedi.

Şubat ayında geldiği Sivas’ta Kızılırmak projesinin talep edildiğini kaydeden Davutoğlu, “Kızılırmak projesini hayata geçireceğiz. Biz Sivas'ın arkasındayız. Sivas'ta ikinci devlet üniversitesini de kuracağız. Kanun teklifi verildi. Seçimlerden sonraki ilk işimiz ikinci devleti kurmak. Gemerek barajını da başlatıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Sivas'a ne söz verdiysek hepsi gerçekleşecek. Kılıçdaroğlu, hasbelkader buraya gelirse ne yaptığımızı ona bir gösterin. Ankara'dan Sivas'a gelirken hızlı tren Sivas'a geliyor. ‘Sen uyuyorsun ama Sivas hızlı trene kavuşuyor’ deyin. Burada durmayacağız. Erzincan, Erzurum, Kars, Tiflis ve Bakü'ye kadar Sivas birleşecek. Elinden tutun şu duble ve bölünmüş yolları gösterin." şeklinde konuştu.

"Herkesi konuşur, AK Parti yapar’ diyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu’na bölünmüş yolları gösterin. Biz iktidara geldiğimizde 699 kilometre duble yol yaptık. 8 ilçeye devlet hastanesi kurduk. 600 yataklı Bölge Hastanesi sözü verilmişti. AK Parti söz verdiğinde sözünün arkasında durur. İnşallah Haziran’da hastaneyi açıyoruz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş duysun diye söylüyorum. Herkes konuşur. AK Parti yapar. Onlar palavra atar ama biz yaparız. Sivaslılar Yiğidolar varken, CHP’nin susturduğu tekbir seslerini bu topraklarda artık hiçbir güç susturamayacak. Nuri Demirağ o yiğit Sivaslı 1936 da CHP döneminde milli uçağı yapmaya çalıştı ancak engellediler. O proje rafta kaldı. Şimdi biz diyoruz ya ‘Hür Kuş’u yapıyoruz, milli savaş uçağı yapacağız’ dedik hemen konuşmaya başladılar. Engellemeye çalışıyorlar. Ey Sivas onlara meydanı bırakacak mıyız? Bizi engellemeye çalışanlara fırsat verecek miyiz?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.