Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan'dan Meclis kavgalarına ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazını kıldığı Emek Camisinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM'eki kavgalarla ilgili konuşan Yıldırım, "Değerli milletvekillerimizin daha sakin daha usturuplu hareket içinde olması bizim de milletimizin de arzumuzdur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan'dan Meclis kavgalarına ilişkin açıklama

Yıldırım, şunları söyledi:

TBMM'DE YAŞANAN ARBEDELER

Cuma hayırlı olsun, Allah milletimizi her türlü beladan korusun… İkinci tur oylaması yapılıyor 11 madde oylandı. Bugün tamamlamayı ümit ediyoruz ancak zaman zaman engellemeye yönelik faaliyetlere şahit oluyoruz. Demokratik sınırlar içinde yapılacak her türlü karşı duruş kabul edilebilir ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu gazi meclise yakışmayan davranışlar milletvekillerine de milletimize de haksızlıktır. Değerli milletvekillerimizin daha sakin daha usturuplu hareket içinde olması bizim de milletimizin de arzumuzdur. Milletin vaktini israf etmeye kimsenin hakkı yok.

“MHP’Lİ BAKAN OLABİLİR” AÇIKLAMASI SONRASI BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

Siyasi etik siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar Devlet Bey’i tanıyamamışlar Devlet Bey ilkeleri olan memleketin menfaati söz konusu olunca hiçbir siyasi saik ile hareket etmeyen bir zattır. Kendisini de bu şekilde tanıdım. Geçmiş yakın siyasi tarihimizde önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Onun dışında sözler teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın bir parçasıdır.

MHP’DEN KABİNEYE BAKANLAR GİREBİLECEĞİ ŞEKLİNDE Mİ YORUMLAYALIM?

Arkadaşlar gündemimiz anayasa değişiklidir. Kabul edildikten sonra meclisin sözü bitecek millet konuşacak kararını verecek ümit ediyorum ki millet değişikliği onaylayacak yönde karar verecektir. Şu anda bunun dışında gündemimiz yok. Konumuz budur.

ABD’DE TRUMP’IN GÖREVE BAŞLAMASI

Hayırlı olsun Trump’a başarılar diliyoruz. Dünyada yeni yönetimden beklentiler var. Küresel barış, huzur, güvenlik için dünyanın önde gelen ülkelerinden ABD’ye Rusya’ya önemli sorumluluk düşüyor. Türkiye’nin yaptığı barışı kalıcı hale getirme çabalarına daha fazla destek bekliyoruz. İki gün önce de beyan ettim; ABD, Türkiye, ortaklığı NATO’dan başlayan köklü bir geçmişi var. Geçmişte ne yazık ki yanlış işler oldu iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimde bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz. 15 Temmuz alçak darbe girişimi mimarı olan FETÖ’nun iade edilmesi başta olmak üzere; Suriye’de Irak’ta Türkiye’nin başını ağrıtan terör gruplarına DEAŞ’la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması; ayrıca Türk milletinin ABD yönetimi hakkındaki olumsuz algısının düzeltilmesi yönünde adımlar atılacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz budur. Trump’ı zorlu günler bekliyor. Hem küresel anlamda, hem de küresel ekonomik krizin küresel refaha dönüştürülmesi konusunda atacağı adımlar önemli olacaktır. Başarılar..

ÖĞRENCİLER KARNE GÜNÜ MESAJI?

Başbakan: Milli Eğitim Bakanımız versin.

Bakan İsmet Yılmaz: Başarılar diliyorum. Tatilde tatil yapsınlar kültürel sosyal yönden geliştirsinler. kitap okusunlar sinemaya gitsinler. Huzurevini ziyaret etsinler, tarihi yerleri ziyaret edebilirler. Ankara kalesini ziyaret edebilirler. Gördüklerini de arkadaşlarına anlatırlarsa iyi olur. Ödev yok. Karne öğrencilerle birlikte bize de bakanlığa da verildi. Varsa kusur bizimde vardır

Başbakan: Tatil zamanı tatil okul zamanı okul. Her şeyi yerli yerinde yapmak lazım. Tatilde de de çalışın dememek lazım. velilere ailelere büyüklerine buradan benim tavsiyem çocukları yarış atı gibi görmesinler. Dinlenmeleri gerektiği zaman o fırsatı kendilerine versinler. Onlar bir şey söylemeden de ödevlerini yaparlar.

SİZİN KARNE NASIL?

Onun karneyi ben vereceğim. Daha doldurmadık.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.