Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan'dan kritik Suriye ve Irak açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, PYD'nin vurulması hakkında konuştu: "Askerlerimiz korucularımız şehit oluyor. Dolayısıyla Irak her şeyden önce orada barınanterör örgütlerini zaptırapta alması lazım. Bunu yapamadığı halde bizim de her türlü tedbiri almak gibi bir hakkımız var. Yaptığımız bundan ibarettir."

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan'dan kritik Suriye ve Irak açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, şöyle konuştu; “Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetleri tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Türkiye’nin faaliyetleri ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözüm yok. Kendi ülkemizin güvenliği her şeyin üstünde gelir."

Koalisyon gücleriyle konuştuklarını dile getiren Yıldırım, “Endişe edecek bir durum yok” dedi. Irak’ta olanlarla Türkiye’nin her yönüyle ilgili olduğu ifade eden Yıldırım, “Irak ile 350 kilometre sınırımız var. Bu sınırı aşarak bölücü terör örgütü yıllardır başımızı ağrıtıyor. Irak her şeyden önce bu terör örgütlerini zapturap altına alması lazım. Bizim ülkemizin güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri almak hakkımızdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.