Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan'dan Gülen tepkisi: "Mister falan değil!"

Başbakan Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen "Türkiye iyi gelecek" konferansının basına kapalı bölümünde yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan'dan Gülen tepkisi: "Mister falan değil!"
Yıldırım, kendisine Gülen’le ilgili soru soran Hintli gazetecinin "Mister Gülen" ifadesi kullanmasına tepki göstererek, "Mister Gülen’ dedin. Mister falan değil. Terörist başı Mister olur mu? Nerede görülmüş? Adam şeytana pabucunu ters giydirmiş. Onca insanın kanına girmiş. Alçak..." dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖRNEĞİ

Aynı gazetecinin Gülen hareketiyle Ak Parti iktidarının uzun yıllar bir arada olduğu eleştirisini hatırlatması üzerine de Başbakan Yıldırım, "Şimdi demek istiyorsun ki, ’10 sene yanınızda dolaştı bu adamlar. Niye birden bire bunlar terörist oldu’". Eleştirebilirsin ama, suç işlemeyinceye kadar herkes masumdur. Suç işleyince kanunlar işliyor. Senle beraber gidiyoruz. Senle arkadaş olduk. Yolda birden elime kelepçelemeye kalkıyorsun. Genelkurmay Başkanının yanında 10 senedir duruyor adam. Bir tek yatakları ayrı. Özel yaveri, en yakın adamı. O zaman Genelkurmay Başkanını mı suçlayacağız? Kapalı kutu, ilkeleri yok. Kayıtları yok. Senin, benim gibi görünüyor. Yaptılar yaptılar, tökezlediler. Hataları meydana çıktı. Bu küresel bir örgüt. Bütün ülkeler için bu tehdittir. Biz bütün ülkeleri uyarıyoruz. Bizim canımız yandı. Sizin de canınız yanmasın..." diye konuştu.

SUÇ İŞLEMEDİYSE ZATEN ORTAYA ÇIKAR

Yine bir yabancı gazetecinin HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan davayı hatırlatması ve tutuklu gazetecilerin durumunu sorması üzerine Başbakanı Binali Yıldırım şu yanıtı verdi:

"Arkadaş her vatandaş, ister milletvekili olsun, ister sade vatandaş olsun, Türkiye bir hukuk devleti. Herkes hukuk devletinin gereklerini yerine getirmek zorunda. Terör örgütüne aleni destek olmak Türkiye’de suçtur. Milletvekili olsa da suç, vatandaş olsa da suç. Yargı mensupları, kanunları biliyor. Kanunlara göre, kim suç işliyor, işlemiyor, onu da takip ediyor. Bu arkadaşımız hakkında da bir soruşturma başlatmış. Suç işlemediyse zaten ortaya çıkar..."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.