Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım’dan, Terör Operasyonlarıyla İlgili Açıklama

İzmir’deki Başbakanlık Ofisinde medya temsilcilerini ağırlayan Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, “Katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri göz kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’deki Başbakanlık Ofisinde medya temsilcilerini ağırlayan Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, “Katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri göz kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde vatandaşımız huzur ve güven içinde tam olarak yaşarsa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık sıfatıyla ilk kez seçim bölgesi İzmir’e geldi. Kentte temaslarda bulunan Yıldırım, programları kapsamında Başbakanlık Ofisinde medya temsilcilerini ağırladı. Burada medya mensuplarına seslenen Yıldırım, ’Durumumuzda ufak bir değişiklik oldu. Sorumluluğumuz arttı’ diyerek söz başladı. Başbakan Yıldırım, "İzmir’e ve Türkiye’ye karşı daha da sorumlu olduk, bunun bilincindeyiz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek için çabalıyoruz. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. İzmir daima aklımızda. İzmir olmadan Türkiye eksik kalır. ‘İzmir, Türkiye’ye lazım’ demiştik. Hatta ‘İzmir’e başkan lazım’ dedik ama İzmirlilerin o gün uzağı gördüğünü daha iyi anlıyoruz” dedi.
"Beni bu göreve taşıyan İzmirlilere çok teşekkür ediyorum" diyen Yıldırım, "En büyük katkı İzmir’indir. Bana güvendiler, ağır ve büyük bir sorumluluk yüklediler. İzmir tarihin her döneminde önemli olmuştur. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’dir. Demokrasinin yeşerdiği, kurtuluş meşalesinin yakıldığı kenttir. Siyaseti yaparken İzmir’e hizmet amacını güttük dedi. Yıldırım, "Kısır çekişmelerden, polemiklerden uzak kaldık. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız, az konuşup çok iş yapacağız. Zaten benim tabiatıma uygun bir iş" ifadelerini kullandı.
BAŞBAKANLIK OFİSİ DAHA AKTİF KULLANILACAK
İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nin daha aktif kullanılacağını ifade eden Yıldırım, "Elimizden geldiği kadar önem vereceğiz. Kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını buraya davet edeceğiz. Şuanda ofisle ilgili siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Gelmesek bile bizim adımıza burada işler yakından takip edilecek" dedi.
Başbakan, ‘İzmir için yeni projeler var mı?’ sorusuna ise “Biraz daha merak edilmesini bekliyorum. Zamanı geldiğinde konuşacağım. Projeler gerçekleşmeden anlatmak zarar verir. Olgunlaşsın” yanıtını verdi.
OPERASYONLAR NE ZAMAN BİTECEK?
Terörle mücadele konusunda da mesajlar veren Başbakan, “Milletim rahat olsun. Bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar bizim kalbimizin en münteha yerindedir. Bu ülkenin birliğinin teminatı şehitlerimizdir. Bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Bana, ‘Çözüm süreci ne olacak? , terör operasyonları ne zaman bitecek?’ diye soruyorlar. Açıkça söylüyorum; bu operasyonların bitmesi için gerekli şeyler vardır. Katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri göz kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde vatandaşımız huzur ve güven içinde tam olarak yaşarsa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur. Eğer bu terör örgütü boş hayallerin peşinde devam ederse, ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar asla ve asla bitmez. Bunun açık seçik bilinmesi lazım. Çözüm terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir” dedi.
“KÜRTLERİN PKK SORUNUNU ÇÖZMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Terörle mücadele konusundaki kararlı mesajlarını yineleyen Başbakan, gelen bir soru üzerine, “Bir terör örgütü ‘Devleti böleceğim, çocukları öldüreceğim, vatanı parçalayacağım’ diyorsa ve bunun siyasi uzantıları da destek veriyorsa devlet olarak gerekeni yapacağız. Ne zaman bu tavırlarından ve çabalarından vazgeçerler ancak o zaman operasyonlar bitecek. Sivil vatandaşlarımız öldürmekten vazgeçirene, polis ve askerlerimizi öldürmekten vazgeçirene kadar operasyonlara devam edeceğiz. Kürtlerin PKK sorunu var! Sorunu çözmek boynumuzun borcudur” açıklamasını yaptı. Yıldırım konuya paralel olarak HDP’li belediyeler hakkında da “Kimse halk bize oy verdi, biz de istediğimiz gibi belediyecilik yaparız diyemez. İnsanları öldüren teröre destek veriyorlar. Millet bunun için oy vermedi. Yasal ve idari düzenlemeleri yaparak çalışacağız” diye konuştu.
TEŞKİLATLARDAKİ DURUM
AK Parti teşkilatlarında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği yönünde sorulan bir soruya cevap veren Başbakan Yıldırım, “Burada taşlar il başkanına gidiyor. O da yanımda. Eğer illerde ve ilçelerde zafiyet varsa vekillerimizle il ve ilçe başkanlarımızla konuşur, gereğini yaparız” diye konuştu.
Sağlık konusunda da önemli bir açıklama yapmayı ihmal etmeyen Yıldırım, “Yönetim tek merkezde olacak. Sağlık Bakanıyla görüştüm gereğini yapacağız. Hizmetleri yavaşlatan bu sistemi kaldıracağız" diye konuştu.
EVDE KURAL: İTAAT ET, RAHAT ET
Başbakan olması sonrası ailesinin bu durumu nasıl karşıladığı ve nasıl etkilendiği sorusuna yanıt veren Yıldırım, ‘ev konusunda’ uyguladığı kuralı da esprili bir şekilde dile getirdi. Yıldırım şunları söyledi:
"Eşim sıfatlara ve pozisyonlara itibar eden birisi değildir. Yeni statüsüne alışacak gibi görünmüyor. Sade, sıradan vatandaş gibi yaşamayı seviyor. Bakan eşiyken kısıtlamaları vardı, şimdi daha arttı. Güzel duygular ama alışık değil. Benim evde prensibim belli. İtaat et, rahat et. Ne olursan fark etmiyor. Torunlarımı da gittiğimiz yere getirecekler. Fırsat bulursak görüyoruz. Enerji kaynağımız. Bize yeniden hayat veriyorlar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.