Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım: "PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi"

Başbakan Binali Yıldırım, "PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Hükümetimiz, Türkiye’yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için tüm...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, "PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Hükümetimiz, Türkiye’yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için tüm kararlılığı ile olayların üzerine gidecektir. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak" dedi.
Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleşen projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "İnsanlar daha Yavuz Sultan Selim Köprüsünü konuşurken biz Avrasya Tünelini tamamladık. Avrasya Tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. 107 metre deniz seviyesinden deniz altına inen Haydarpaşa ile Sarayburnunu birleştiren dünyanın teknolojisi en yüksek mühendislik projesidir. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız ile birlikte ilk geçişini, ilk test sürüşünü yaptık. 20 Aralık’ta inşallah hep birlikte açılışını yapacağız ve milletimize bir gurur daha yaşatacağız. Bu proje dünyada denizaltından geçen en derin tünel. 2’ncisi Marmaray. 3’üncüsü Amerika’da 44 metre derinden geçiyor. Zor ve büyük projeler AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Bir yandan ülkemizin geleceğini karartan alçak terör örgütleri ile mücadele yaparken bir yandan da dünyaya parmak ısırtacak büyük projeleri hizmete alıyoruz. Dünyanın en derin tüneli, en geniş köprüsü, en büyük havalimanı ile Türkiye’ye bunlar yakışır. Türkiye’yi kapı kapı dolaşıp bu asil milleti yabancılara şikayet etmek yakışmaz" diye konuştu.
"Sizin tehditleriniz bu millete sökmez"
PKK terör örgütünün bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldiğine dikkat çeken Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
"Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız, evinde hanımı ve 6 çocuğu önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dün gece Dicle ilçe Başkanımız kendi iş yerinde alçakça şehit edildi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. AK Parti Türkiye’yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığı ile olayların üzerine gidecektir. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DAEŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele veriyoruz. Amacımız ülkemizin geleceğini karartmaya çalışanlara fırsat vermemek. Allah’a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki, sonuna kadar gidin, asla gevşemeyin. Ne doğunun ne güneydoğunun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz. Vatandaşlarımızın yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye kadar, istedikleri yerde yaşayıncaya kadar, hiçbir güvenlik endişesi taşımayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıkları da, telaşları da, can havli ile teşkilat mensuplarına saldırmalarının arkasındaki neden budur. Bunu biliyoruz ve gereğini yapacağız"
"Son 10 yılda kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık"
’Türkiye’de güvenlik problemi ve terör var’ diyen ülkelere seslenen Yıldırım, "Türkiye 2 hafta içerisinde 2 tane büyük uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. Dün dünya enerji kongresinin açılışı gerçekleşti. Devlet başkanları, Rusya, Azerbaycan, Venezuela devlet başkanları, 250 civarında bakan ve 2 bin 500’ün üzerinde uzman İstanbul’a geldi ve enerji politikalarını, dünyanın enerjiye olan gelecekteki ihtiyacını konuştu. Türkiye olarak enerjideki hedeflerimizi paylaştık. Enerji alanında AK Parti hükümeti çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Son 10 yılda kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Enerji ihtiyacının en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çin’den sonra enerji yatırımlarında en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. Enerji bakımından Türkiye çok stratejik bir konumda yer alıyor. Türkiye enerji üreten bir ülke değil ancak Türkiye tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya, vasıta olan bir ülke. Tedarikçi olmamakla birlikte Türkiye’nin enerji koridorlarında yer alması tedarikçi olmak kadar ülkeyi stratejik konuma getiriyor. Azerbaycan ile Bakü-Tiflis-Ceyhan, Şahdeniz Projesi, Rusya ile Mavi Akım ve şimdi de Türk Akımı Projelerinin yapımına başlıyoruz. Böylece Türkiye doğudan batıya, kuzeyden güneye, güneyden batıya enerji yollarının buluştuğu bir merkez haline gelecektir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.