Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım: “Biz Türkiye’nin umudunu itibarını, aşını ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız”

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz milletimizi, ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım: “Biz Türkiye’nin umudunu itibarını, aşını ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız”

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz milletimizi, ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek” dedi.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini belirterek, “Milletin desteğiyle ülkemizde her alanda büyük kalkınma projeleri hayata geçirdik. Ulaşımda, iletişimde, sanayide, sağlıkta, çalışma hayatında her alanda birçok hizmetleri, atılımları gerçekleştirdik. Bu büyük başarılarda milletin değişmez denilen makus talihini değiştirdik. Türkiye büyüdü ülke kazandı, millet kazandı” dedi.

AK Parti hükümetleri olarak 15 yılda milli geliri 236 milyar dolardan 863 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Yıldırım, “İhracatta rekordan rekora koştuk. 2017 yılında inşallah 157 milyar dolar ihracatla yeni bir rekoru ülkemize kazandıracağız. Büyüme rakamları açıklandı. Geçen hafta büyüme rakamları açıklandı. Dünyada Türkiye ile birlikte büyüyen iki ülke var Çin ve Hindistan. Üçüncü çeyreğinde Türkiye bu ülkelerle açık arayla yüzde 11 büyüme sağladı. Son bir yılda ülkemizde ilave 1,5 milyon yeni istihdam sağladık. Biz Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz milletimizi, ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek. 80 milyon insanımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Hiçbir insanımıza, bölgemize ayrımcılık yapmadık. Türkiye’yi hep bir bildik, beraber bildik” ifadelerini kullandı.

“Yolların kralı olmaz kuralı olur”

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması sırasında gençlerin “Yolların kralı Binali Yıldırım” diye slogan atması üzerine Yıldırım, “Yolların kralı olmaz gençler, yolların kuralı olur” dedi.

AK Parti iktidarında çok işler yaptıklarını ve daha yapacak çok iş olduğunu dile getiren Yıldırım, “Mevlam birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Çankırı’nın desteğini her zaman arkamızda hissettik. 2002’de yüzde 49,9’la başlayan bu destek Kasım 2015’te yüzde 69’a çıktı. Referandumda rekor yaptınız. Yüzde 81,5’i gördük. 2019 yılını merak ediyorum. Gençler 2019 yılında yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Çankırı’da liste başı olmaya var mısınız? Maşallah, maşallah. Hiç şüphem yok” diye konuştu.

Kendilerini kutlu yoldan döndürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydeden Yıldırım, “Bütün engellere rağmen güzel hizmetleri nasıl milletimizle buluşturduk ise bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Biz adalet ve kalkınma isteyen, huzur isteyen, barış isteyen, demokrasisini geliştiren 80 milyon vatan evladının mutlu, müreffeh olduğu Türkiye sevdalısıyız. Her arkadaşımız gecesini, gündüzünü Türk milleti için seferber etti” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversite vardı. Bugün 186 üniversite var. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kamu devlet millet iş birliği ile şehir hastaneleri hızla yapılıyor. Teşkilatlarımızla birlikte Türkiye’nin geleceği ve kalkınmaya var gücümüzle çalışmalara edeceğiz. Şehir hastaneleri birer birer açılıyor. Bütün ihtiyaçların görüleceği ülkemize ve milletimize yakışan bu tesisleri kazandıran hareketin adı, partinin adı AK Parti’dir. 15 yıl önce Türkiye’de 6 il bölünmüş yol ile bağlıyken, bugün 76 il birbirine bölünmüş yolla bağlandı. 2002 yılında 6 bin kilometre bölünmüş yolumuz vardı. 15 yılda 20 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Ve 26 bin kilometreye çıkardık. AK Parti’nin farkı bu. Havayolu halkın yolu haline geldi. İstanbul’u havacılıkta uluslararası merkeze dönüştürecek dünyanın havalimanını önümüzdeki yıl açacağız. Türkiye’nin güven ve istikrarı milletin refahı ve huzuru için canı gönülden durmadan çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye güven içinde istikrarla kalkınmasını sürdürecek. Biz milletin efendisi değil milletin hizmetkarı olarak görüyoruz kendimizi. Bizim anlayışımızda insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemiz var.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.