Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Bİnali Yıldırım: “Barzani efendiyi uyardık ama laf anlamaz. Anlayacağı dilden konuşmasını biliriz”

Başbakan Binali Yıldırım, 30. Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Barzani efendiyi çok uyardık ama laf anlamaz. Anlayacağı dilden konuşmasını biliriz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Başbakan Binali Yıldırım, 30. Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Barzani efendiyi çok uyardık ama laf anlamaz. Anlayacağı dilden konuşmasını biliriz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, “Ahilik kardeşliktir. Kardeşlik bu günlerde belli olur. Ahilik teşkilatını bir esnaf zanaatkar olarak görmek yanlışlık olur” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Partimiz milletin partisi AK Parti kurulduğu günden bu yana Ahilerden uzanmış mirası devralarak, halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gerçekleştirdi. Son 15 yıl içinde esnaflarımıza bir çok kolaylıklar getiren kanunlar çıkardık. 2002 yılı krizden hemen sonra esnaf kredi nedir göremiyordu. Ülke iflas etmiş, faizler fırlamış, enflasyon kontrolden çıkmıştı. 15 yıl sonra bu gün kredi kullanan esnaf sayısı 480 bini aştı. 60 bin esnaf zor bela kredi kullanıyordu 2002 de bu gün yarım milyona yaklaştı. Faizler yüzde 47 idi bu gün yüzde 4, yüzde 5’e kredi veriliyor. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidar var. İşimiz esnafı korumak, zanaatkarı korumak. 2011-2014-2016’da esnaflarımızın sıkıntılarını gidermek için borçlarını yeniden yapılandırdık. Yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırdık.

Kırşehir’de yollar, hastaneler, tarımsal destekler, bir çok hizmet yapıldı. Bundan sonra da yapılacak. Bundan sonra Kırşehir’den Nevşehir’deki hava alanına daha kestirme yol yapacağız. Buranın bir çevre yolu ihtiyacı var onu da yapacağız. Transit trafik şehrin içine girmeyecek. Ankara’dan Krıkkale-Yerköy-Yozgat’a giden tren hattının Yerköy’den buraya yolunu yapacağız, o istasyona Kırşehirliler daha rahat ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda Mersin’e giden tren hattı da ayrıca yapılacak. Yeter ki 15 Temmuz’da ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığımız gibi sahip çıkalım hainlere fırsat vermeyelim. Bu günlerde Kuzey Irak’ta bir takım işler oluyor. Orada Barzani efendi çıktı referandum yapacağım, Bağımsızlık peşindeyim diye bir sevdaya düştü. Yanlış yoldasın dedik,. Kendini mahvedeceksin, ziyanı yok ama burada yaşan insanlara ne garezin var. Bölgede yaşayan Kürtler, Türkmenler Araplar kardeşlik içinde yaşıyorlar. Niye ayrımcılık yapıyorsun. Fakat laf anlamaz. Anlayacağı dilden de konuşmasını biliriz. Bu ülkenin bin yıllık tarihinde birliğini beraberliğini, kardeşliğini bozmaya çalışanlar çok oldu ama hepsi dersini aldı. Bu ulus, bu yüzce millet, Türk milletinin en büyük özelliği bağımsızlığına istiklaline aşık bir millet olmasıdır. Dolayısıyla burada bölgemizde proje yapanlar, terör örgütlerini üzerimize salanlar şunu iyi bilsinler, ne yaparsanız yapın, hangi planı kurarsanız kurun bu milletin adı Türk milletidir. Bunlar bu planların hepsinden alnının akıyla çıkmıştır. Bunu da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak başardık” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçilenlere ödüllerini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.