Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baş: MHP, TBMM Başkanlık seçimlerinde kirli oyunu bozdu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçimlerindeki duruşuyla kirli oyunu bozduğunu söyledi.MHP İl Başkanı Yusuf Baş, TBMM Başkanlık seçimlerinde MHP'yi...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baş: MHP, TBMM Başkanlık seçimlerinde kirli oyunu bozdu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçimlerindeki duruşuyla kirli oyunu bozduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Yusuf Baş, TBMM Başkanlık seçimlerinde MHP'yi AKP'ye destek vermekle suçlayan çevrelere tepki gösterdi. MHP'nin seçimde 3. tur dahil kendi adayını desteklediğini vurgulayan Baş, "Son turda ise tüzük gereği 3. turda en çok oy alan iki aday yarışmıştır. Buna göre; 4. turda Saray'ın 'çok özel ilgisine mazhar olan' ve HDP-CHP bloğunun desteklediği Deniz Baykal ile AKP'nin adayı İsmet Yılmaz seçime girmiş, MHP bu son turda 'geçersiz' oy kullanmıştır." dedi.

Bu tablodan MHP'nin AKP'nin adayını desteklediği sonucunu çıkaranların ya bilgi fukarası ya da art niyetli olduklarını iddia eden Baş, "HDP'yi yok saymamızdan rahatsız olanların MHP'ye saldırması, sağduyu sahibinin yapacağı bir iş değildir. Plana göre CHP, Meclis Başkanlığı'nı kazanırken bir oldu bittiyle MHP'yi HDP ile aynı safta buluşturmuş olacaktı. 7 Haziran seçim sürecinde AKP'nin ısrarla 'CHP-MHP-HDP aynı blokta' şeklindeki yalanı da gerçekleşecekti. Temiz siyasetin temsilcisi MHP'nin ve Sayın Bahçeli'nin ilkeli duruşuyla kirli oyun bozulmuştur." ifadelerini kullandı.

13 yıllık AKP iktidarının, Recep Tayyip Erdoan için özel yasal düzenleme sağlayan CHP'nin eseri olduğunun altını çizen Baş, "2007'de Meclis Başkanlığı seçiminde AKP'nin adayını destekleyerek ezici bir üstünlükle seçilmesini sağlayan yine CHP'dir. 7 Haziran seçiminden hemen sonra CHP'yi temsilen Deniz Baykal, Tayyip Erdoğan ile neyin pazarlığını yapmıştır? CHP önce bunlara bir cevap vermelidir." diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Terör örgütü için genel affa evet deriz' diyerek, HDP'siz bir dünya düşünemez hale geldiğini ileri süren Baş, şöyle dedi: "Koalisyon hükümeti arayışında, Meclis Başkanlığı seçiminde HDP'den bağımsız hareket edemez duruma düşmüştür. Bu sevdanın, bu bağımlılığın sırrı nedir, mutlaka bunun açıklaması olmalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.