Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bankacıların sanayicilere baskı yaptığı iddiası

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, sanayici ve iş adamları üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddia edilen bankacılarla ilgili, "Darbecilerin yapamadığını yapmaya kalkışmasınlar" dedi.AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, sanayici ve iş adamları üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddia edilen bankacılarla ilgili, "Darbecilerin yapamadığını yapmaya kalkışmasınlar" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, sık sık görüştüğü sanayici ve iş adamlarının son zamanlarda bazı banka müdürleri ve kredi birimleri ile sorunlar yaşadığı yönünde şikayetler aldığını belirterek, banka müdürlerine tepki gösterdi. Günü gelmeyen kredi borçlarının geri istendiğini, bazı bankaların kredi departmanları ve müdürleri tarafından sıkıştırıldığı gibi şikayetler aldığını belirten Erdoğan, "Son zamanlarda bizleri arayan veya toplantılarda görüştüğümüz sanayici ve iş adamlarımız bankalardan şikayetçi olmaktalar. Günü gelmeyen kredileri borçlarının geri çağrıldığını, istendiğini, bazı bankaların kredi departmanları ve müdürleri tarafından sıkıştırıldığı gibi şikayetler alıyor. Sanayici ve iş adamlarımız böyle bir durum karşısında, hem çalışma şevklerinin kırıldığını, hem de yıllara yayılan kredilerin geri ödemelerinin bir anda mümkün olamayacağını ortaya koymaktadırlar. Bu durum elbette sanayici ve iş adamlarımıza çok büyük bir sıkıntı vermektedir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, ilgili bakanlarımızın uyarılarına rağmen bu tutumlarından vazgeçmeyen bankacılar hakkında bize sürekli ihbarlar geliyor. Bu nedenle Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu ile sürekli görüşme halindeyiz. Eğer bu bankalar bu tutumlarından vazgeçmezse en ağır bir şekilde müeyyide uygulanmasını sağlayacağız. Bazı banka müdürlerinin, ’bizim genel müdürlüğümüz var, biz oraya bağlıyız’ gibi ifadelerde bulunduğunu duymaktayız. Eğer bu söylenenler doğru ise o genel müdürlüklerin de BDDK’ya bağlı oldukları unutulmasın. Bankalar ve bankacılar esnafımıza, sanayicilerimize iş adamlarımıza gereken kolaylık göstermek zorundadırlar. Sakın 15 Temmuz’da darbeci ve işgalcilerin başaramadığı zararı vermeye kalkmasınlar. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.
Erdoğan esnaf, sanayici ve iş adamlarına çalışma ve yatırımlarına kaldıkları yerden devam etmeleri konusunda çağrıda bulunarak, işleri zorlaştıran bankacılar konusunda da en ufak şikayetlerine kendisine haber verilmesini istedi. Erdoğan, "Esnafımızın, sanayicimizin, iş adamımızın içi rahat oldun, en ufak bir problemde, aksi bir durumda hemen bizleri bilgilendirsinler. Bizler gereğini yaparız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.