Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlık, Somali’deki Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Somali’deki terör saldırısını kınadı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Somali’de dün ülkenin üst düzey devlet görevlilerinin, milletvekillerinin ve diplomatların da konaklamakta olduğu bir otele bomba yüklü...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Somali’deki terör saldırısını kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Somali’de dün ülkenin üst düzey devlet görevlilerinin, milletvekillerinin ve diplomatların da konaklamakta olduğu bir otele bomba yüklü bir araçla yapılan ve ilk belirlemelere göre 10’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesi kullanıldı.
"Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Somali halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denilen açıklama şöyle devam etti:
"Bu saldırının, Somali’de sürdürülen barış, istikrar ve kalkınma çabalarını yıldırma hedefini taşıdığı açıkça ortadadır. Türkiye, dost ve kardeş Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği vermeye kararlılıkla devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.