Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlarla ilgili Yüce Divan oylaması 22 Aralık'ta

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan için oylama yapacak.AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Komisyon Başkanı Hakkı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan için oylama yapacak.

AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, 22 Aralık Pazartesi günü yapacakları toplantıda, Yüce Divan oylamasını her bakan için ayrı ayrı yapacaklarını söyledi. Köylü, her suçla ilgili oylamayı nasıl yapacaklarını ise kendi aralarında tartıştıklarını söyledi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu toplantısı sonrası konuşan Köylü, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) eski bakanlarla ilgili bilirkişi raporunu incelemeleri için üyelere dağıttıklarını ifade etti.

Komisyon'un, 22 Aralık Pazartesi günü toplanacağını dile getiren Köylü, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesiyle ilgili oylamayı pazartesi yapacaklarını açıkladı. "Tartışacağız, karar vereceğiz." diyen Köylü, raporu süreleri içinde vereceklerini, bunun için süre belirlemediklerini belirtti.

"Meclis tatile gireceği için bizim süremiz de uzuyor biraz. Rahat rahat yazarız." diyen Köylü, komisyonda Yüce Divan oylamasıyla ilgili, "El kaldırma suretiyle olacak. Oylama açık olacak. Orada herkes oyunu belli edecek. Hangi yönde çoğunluk çıkarsa, o çıkar." ifadelerini kullandı.

Komisyonda her bakan için ayrı ayrı oylama olup olmayacağına ilişkin bir soruya da Köylü, "Tabii ki. Toptan oylama olur mu?" karşılığını verdi. "Her suç için ayrı oylama mı yapılacak?" Sorusuna Köylü, "O, komisyonun iç işi. Onu biz kendi aramızda tartışıyoruz zaten. Tartışarak karar vereceğiz ona." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.