Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Zeybekci'den Kılıçdaroğlu'na hainlik suçlaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, koalisyon görüşmeleriyle ilgili, "Başbakan Davutoğlu, samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor." sözünün...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Zeybekci'den Kılıçdaroğlu'na hainlik suçlaması
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, koalisyon görüşmeleriyle ilgili, "Başbakan Davutoğlu, samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor." sözünün haince olduğunu, haddini bilerek Cumhurbaşkanı makamına söz atmaması gerektiğini söyledi. Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda Milletvekili Mehmet Yüksel ve İl Başkanı Şahin Tin’in de katıldığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bakan Zeybekci, terör örgütü PKK'nın Suruç katliamının ardından Türkiye'de şehit haberlerinin art arda gelmeye başladığına dikkat çekerek, "PKK veya PKK'ya bağlı çalışan ahtapotun diğer kolları. Yaklaşık 35 yıldan beri bu PKK terör örgütünü ahtapotun kafası olarak görmemek lazım. PKK terör örgütü, bu ahtapotun kollarından biridir. İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanı inşa edilirken bundan kimler olumsuz etkileniyor diye bakmak... Hiçbir ülkeyi suçlamıyorum. Dünyadaki ülkelere baktığımız zaman herkes kendi ülkesinin, kendi milletinin menfaatlerini savunuyor ama bu havaalanı kimleri rahatsız eder? Türkiye'de Kanal İstanbul projesi devreye girdiği zaman boğazlar ne hale gelir? Mondros ne hale gelir? Buna bakmak lazım. Onun için bunları yaşayacağımızı bile bile Türkiye bazı adımları atıyorsa bunlara da hazırlıklı olmak lazım." dedi.

Bir elde silahla demokrasi olmayacağını vurgulayan Zeybekci, "Demokrasiyle silah birarada olamaz. İşte o gün söylediğimiz sözü, işte eveleye geveleye başka şekilde söylemeye çalışıyor. 'Evet' diyor, 'Devlet silah bırakmaz. Güvenlik güçleri de silah bırakmaz. Onun bu ülkede rüzen sağlamakla ilgili elinde olması gereken şeydir o.' Öteki de diyor, 'PKK de elini tetikten çeksin.' 'Silah bıraksın' demiyor, 'Elini tetikten çeksin.' Hala bu noktada." diye konuştu.

'CHP’NİN SAMİMİYETİYLE İLGİLİ HEP BİR ŞÜPHE İÇİNDE OLDUK'

Koalisyon görüşmeleri hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Nihat Zeybekci, CHP’nin samimiyetiyle ilgili hep bir şüphe içinde olduklarını söyledi: "Ben oldum daha doğrusu, çünkü kurumsal anlamda bir parti, AK Parti'yle koalisyon görüşmesinde bulunurken öbür taraftan, 'Milletvekillerini kontrol edemiyorum.' diyorsa bunu açıkça söylemeli CHP. Bir tarafta koalisyon görüşmeleri devam ederken arka tarafta kapıdan koşarak siyasi rant toplama peşinde. 'Ben buldum, ben yaptım, ben söyledim, ben dedim, ben teklif verdim' gibi ucuz, hakikaten çok ucuz, böyle, popülist demek bile fazla olur diye düşündüğüm yaklaşım, tavır içinde olmak, niyetlerini bence açıkça ortaya koyuyordu. Gönlüm, temennim odur ki olsun istiyoruz tabii ki."

'MHP ALGI OPERASYONU YAPMAYA ÇALIŞIYOR'

En ideal koalisyonun, AK Parti'nin liderliğinde MHP ile olacağını savunan Zeybekci, ancak MHP'nın algı operasyonu peşinde olduğunu iddia etti: "Kurulsa en ideali, milletin belki yüreğini ferahlatacak şey budur. AK Parti riyasetinde, CHP ve MHP'nin de içinde olduğu bir hükümet ama tabii ki ilk gün 7 Haziran akşamını, o resmi gözönüne getirin, bunun ne kadar zor olduğunu hep beraber görüyoruz. Onun için CHP koalisyon görüşmeleriyle ilgili gönlüm istiyor ki olsun ama maalesef CHP'nin kontrolsüz bir yapısı var. Kendi kendini kontrol etmekte zorluklar yaşadığı var CHP'nin. MHP ile ilgili de orada gördüğüm, şunu siyaseten pazarlamaya veyahut da algı operasyonu yapmaya çalışıyor MHP. Bütün çarelerin tükendiği, AK Parti'nin CHP ile ilgili koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda, öyle olursa eğer dönüp kamuoyununa diyecek ki, 'Gördünüz, olmadı. Yapamadılar, edemediler, beceremediler. Ben de âli milli menfaatler hatırına, lütfederek, Allah kahretsin olmadı ama ne yapalım.' diyerek, böyle bir yaklaşım içerisinde maalesef yine pazarlama, yine puan toplama, puan devşirme, yine algı operasyonu anlamında pek tasvip etmediğim bir niyet içerisinde olduğunu tahmin ediyorum."

'KILIÇDAROĞLU HADDİNİ BİLSİN'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Başbakan Davutoğlu, samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor." sözünün hatırlatılması üzerine Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: "Bakın, herkes işine baksın. Sayın Cumhurbaşkanımız, benim hatırladığım kadarıyla yaklaşık 10 defa koalisyonla ilgili desteğini açıkladı. Koalisyonla ilgili pozitif desteğini açıkladı. Bu o kadar hain bir söz ki, o kadar ucuz bir söz ki bizi acaba içeriden bir fitne düşürebilir mi, içeriden bir fitne koyabilir mi diye... Benim onlara söyleyeceğim, CHP'ye önüne bak diyorum. Önce önüne bak ki senin muhatabın olan Başbakan ve genel başkan ve o heyetlerle dikkatini oraya ver, niyetini orada göster. Attığın adımlarla göster bunu. Başka yerlere, başka şeylere, haddini aşan yerlere böyle şeylere yeltenme. CHP'nin niyetini ben o zaman şöyle söyleyeyim Kılıçdaroğlu'na, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere etrafında bugüne kadar AK Parti ve AK Parti'yle ortak hükümet anlamında söz söyleyenler... Şyle toparlayacak olursak, ilk günkü açıklamaları dahil olmak üzere, ilk gün parti sözcüleri açıklamaları dahil olmak üzere bayağı büyük bir klasör. Onun boş klasörleri var ya, zamanında çıkıp çıkıp da belediye başkan adaylığından başlayarak filan, böyle yaptığı o boş klasörlerle, açıklamalarla, bayağı dolu klasörler serisi yapar. Yani 7 Haziran'dan bugüne kadar böyle bir milletin emri olan koalisyonun olmaması yönünde gerek arkadaşlarının attığı adımlar, gerekse parti sözcülerinin söylediği sözler, gerekse kendinin hal ve hareketleriyle, tavırlarıyla ilgili. En son geldikleri noktada işte, 'Biz gerekirse elimizi taşın altına koyarız', en son yetmedi, 'Vücudumuzu koyarız, kafamızı koyarız' filan noktalarına geldiler ama ağızlarından çıkan sözle niyetlerinin ayrı olduğunu millet gayet iyi biliyor. Onun için işine baksın. Haddini aşan yerlere, Cumhurbaşkanı makamına da öyle yerlere söz atmasın diye cevaplamış olayım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.