Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Zeybekci, İzmir’de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İzmir Başbakanını sevindirsin. İzmir şöyle bir Başbakanını coştursun. Sevindirecek miyiz Başbakanımızı? Var mıyız? Binali Yıldırım’a İzmirliler olarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. İzmir için de 16 Nisan önemli bir fırsat. O gün başbakanı inşallah sevindirelim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İzmir Başbakanını sevindirsin. İzmir şöyle bir Başbakanını coştursun. Sevindirecek miyiz Başbakanımızı? Var mıyız? Binali Yıldırım’a İzmirliler olarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. İzmir için de 16 Nisan önemli bir fırsat. O gün başbakanı inşallah sevindirelim" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen İzmir İş Dünyası Buluşması’na katıldı. Toplantıda, referanduma değinen Bakan Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekili olduğunu hatırlatarak, "Hep beraber İzmir milliyetçisi olalım. İzmir menfaatine bakalım. İzmir’e yazık etmeyelim. İzmir Başbakanını sevindirsin. İzmir şöyle bir Başbakanını coştursun. Sevindirecek miyiz Başbakanımızı? Var mıyız? Binali Bey, hayatımda gördüğüm en kalender, derler ya böyle ‘halk insanı.’ ‘Bizim köyün insanı’ derler ya. İçi dışında olan hiçbir hesabı olmayan, samimi bir insan. ‘Samimi birini tarif et’ deseler Binali Yıldırım’ı tarif ederim. Binali Yıldırım’a İzmirliler olarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Başbakanın başının dik edilmesi, sevindirilmesi önemli. Bu bir parti meselesi değil. 16 Nisan günü gelin oylarınızı Binali Yıldırım’a verin. İzmir için de 16 Nisan önemli bir fırsat. O gün başbakanı inşallah sevindirelim" diye konuştu.

Rakipler Tokyo ve Paris

Medya temsilcileri ile yaptığı toplantıda, 2025 EXPO’ya Ege olarak katılacaklarını açıklayan Bakan Zeybekci, iş dünyası temsilcileri ile de aynı müjdeyi paylaştı. Zeybekci, "İnşallah sanırım 22 Mayıs’ta son olarak Türkiye olarak başvuru yapacağız. Rakiplerimiz Paris ve Tokyo ama inanıyorum ki biz 2025 Expo’sunu alacağız. Paris ve Tokyo artık eskimiş şehirler haline geldi. Expo için biz yeni bir imkan ve fırsatız" ifadelerine yer verdi.

"Kıyamete kadar olmaya devam edeceğiz"

16 Nisan’dan sonra Türkiye’de her şeyin güzel olacağını söyleyen Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye gibi 10 bin yıldan beri bütün dinlerin, dillerin, kültürlerin merkezinde, enerji ve hammadde kaynaklarını ortasında olmadı. Orada biz varız. Kıyamete kadar da olmaya devam edeceğiz. Türkiye yıl sonu itibariyle yüzde 3’e yakın ortalama büyümeyi tutturacak. Bu başarı mı? Hayır. Türkiye yüzde 5.5 büyümek zorunda olan bir ülke. Her sene 1 milyon vatandaşımıza iş sağlamazsak geri sayıyoruz. İşsizlik rakamları 12.7’ye geldi. Türkiye reel sektör eliyle büyümek zorunda. İhracata dayalı büyüme yöntemi ile büyümek zorunda."

"Başımıza ne geldiyse iddialı olmaktan geldi"

Türkiye’nin hedefinin dünyada 1. olmak olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, “Aslında başımıza ne geldiyse iddialı olmaktan geldi. Türkiye çok iddialı takıldı, iddialı geldi. Halbuki muhtaçtı Türkiye. ‘Şu alanlara yatırım yapmayın diyorlardı’ yapmıyordu Türkiye. Şartları onlar belirliyordu. Altını koyan kuralı koydu ve kuralı koyan altını aldı. Dünyada her yerde karşılarına çıkmaya başladık. Türkiye 2013’te hakikaten çok fazla oldu” diye konuştu.

"Sistem hastalığımız var"

Türkiye’nin endişelenecek, sürdürülemeyecek hiçbir şeyi olmadığını vurgulayan Bakan Zeybekci, "Sadece tek bir hastalığımız var, sistem hastalığımız. Milletin tekrar sistemden dolayı yaşadıkları istikrarsızlık ve öngörülemezlik hastalığı tekrar başıma gelir diye endişeleridir. 16 Nisan’da Türkiye bugüne kadar yaşadığı tüm hastalıkların sebebi olan, bütün o ısırıkları yediği deliği kapatacak" ifadelerine yer verdi.

20 milyon kredi kullanma imkanı

Bakan Zeybekci ayrıca, İzmir’de yer yerinden oynayacak bir proje olduğunu, tamamlandığında rektörlerin de olacağı bir ortamda paylaşacaklarını kaydetti. Öte yandan, Kredi Garanti Fonu ve Exibank arasında, KOBİ dışındaki işletmelere de kredi verilmesini sağlayan bir anlaşma imzalandı. Bu imza kapsamında KOBİ dışındaki işletmelere de 20 milyon TL kredi kullanma imkanı verilecek.

60 milyar TL kredi imkanı sağlandı

İmzaların atılmasının ardından konuşan Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, "İhracatçının destelenmesi için hükümetin desteği var. Döviz kazandıran ve üreten firmaların desteklenmesi için de paket açıklandı. Bizim ile anlaşması olan 21 bankanın daha uygun vade ve maliyetle kredi vermesi için kefalet desteğimiz başladı. Protokol, İzmir için çok önemli. Çünkü İzmir, Türkiye ihracatı için çok önemli. Kredi Garanti Fonu, bugüne kadar sadece KOBİ’lere kefalet desteği yapıyordu. Bugünden itibaren KOBİ dışı işletmelerin de krediye erişimine destek vereceğiz. KOBİ dışındaki işletmelere, 20 milyon TL kredi kullanımı mümkün olacak. Bu zamana kadar toplamda 60 milyar TL kredi imkanı sağladık" dedi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da anlaşmanın önemine dikkat çekerek, "İzmir’den iyen önemli bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ayrıca büyük sanayi bölgelerinde irtibat ofisleri de kuracağız. Hükümetin büyük desteği, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.