Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Zeybekci: “Anayasa değişikliği ile birlikte bir daha asla koalisyon olmayacak”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Anayasa değişikliği ile birlikte bir daha asla koalisyon olmayacak” dedi.Çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Denizli’de AK Parti Baklan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Anayasa değişikliği ile birlikte bir daha asla koalisyon olmayacak” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Denizli’de AK Parti Baklan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Bakan Zeybekci, ilçe meydanında vatandaşların taleplerini dinledi. Kendisini dinlemeye gelen 80 yaşındaki engelli Ramazan Karateke, akülü tekerlekli arabası şarj olmadığı için Bakan Zeybekci’den yeni bir akülü araba talep etti. Bakan Zeybekci, yeni bir arabanın alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a talimat verdi. Zolan, alacağı sözünü verdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ın konuşmalarının ardından halka seslenen Bakan Zeybekci, vatan, bayrak, din için canını feda etmiş bütün şehitlere ve 15 Temmuz’daki işgal girişiminde tanklara, uçaklara, makineli helikopterlere karşı tereddüt etmeden göğsünü siper eden şehitlere rahmet diledi. Zeybekci, "(Anayasa) Değişiklikle birlikte bir daha asla koalisyon olmayacak. Cumhurbaşkanını halk seçecek. Hükümetini kuracak, 5 yıl boyunca durmak yok, yola devam diyecek ve bir daha dönüp bakmayacak. Bakanlar, milletvekillerinden olmayacak. Milletvekilleri, bakanlardan ve hükümetten hesap sorabilir olacak. Hesap veren, hesap sorulan bir cumhurbaşkanı olacak" dedi.
Türkiye ve dünyanın çok önemli bir dönemden geçtiğini, birilerinin dünya haritasını yeniden çizdiğini, hamurun yeniden karıldığını belirten Bakan Zeybekci, Amerika’dan Kanada’ya, Avrupa Birliği’nden Rusya’ya, Japonya’dan Çin’e, Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar yeniden şekillendirilen dünyanın merkezinde Türkiye’nin bulunduğunu bildirdi. Her ne oluyorsa Türkiye’yi hedef alarak olayların yapıldığını belirten Zeybekci, bunu yapan ellere bakıldığında ise kuklalarıyla birlikte Türkiye için de bir harita çizmeye çalıştıklarını kaydetti. Dünyanın ve Türkiye’nin çok önemli dönemden geçtiğini belirten Bakan Zeybekci, geçen sene 7 Haziran seçimlerinde milletin "AK Parti’ye tek başına iktidarı vermek için biraz aklının karıştığını" söylediğini, sonrasında Türkiye’de dengelerin bozulduğunu, terörün, çukurcuların hortladığını, özyönetimcilerin çıktığını söyledi. Bakan Zeybekci, seçim öncesi elindeki sazla ‘Türkiye partisiyiz’ diyen, nostaljik takılan solcuların da oyunu alan HDP’nin 80 milletvekili çıkardığını ancak bunu sürdüremediğini söyledi. Zeybekci, "Bunlara 7 Haziran’da kuklacılardan emir geldi. Kulaklarından tuttular, ’Sizi var eden bizleriz, Türkiye partisi olacakmışsınız da Mecliste demokratik takılacakmışsınız da hadi ordan.’ Temmuz’dan itibaren o çukur siyaseti başladı, birçok insanımızın canını yakan, şehirleri yok eden o görüntüler ortaya çıktı. Millet değilsen, milliyetin yoksa bu işler bunlara kolay göründü. Birileri, ’anası babası belirsiz şu devletçiği kuralım’ dediler bunlara. Ama bu milletin çelik yumruğu altında yok olup gittiler. Sonuna kadar da gideceğiz. Bundan artık dönüş yok. Temas, diyalog falan yok artık. ya insan gibi tek vatan, tek millet, tek bayrak düsturuyla eğilecekler. Neredelerse inlerine çökeceğiz. Ta ki yok olana kadar" diye konuştu.
Haziran’da Türk lirasının dolar karşısında avrodan, Japon yeninden daha iyi konumda bulunduğunu, 7 Haziran’la dengelerin, ezberlerin bozulduğunu belirten Zeybekci, şunları ifade etti:
"1 Kasım’da toparlandık, ama bu sefer dünyadaki, bölgedeki dengeler bozuldu. Türkiye olarak bizim bir daha etkilenmemek için, o anayasanın fırlatılmasıyla Türkiye’nin yarı yarıya fakirlediği günlere dönmemek için, ocak ayında mecliste acaba koalisyon mu çıkar gibi milletin yüreğini ağzına getiren o kaygıları ortadan kaldıracak bir düzenleme gelecek. Mecliste, tamamen milletin iradesiyle seçilen icracı bir cumhurbaşkanı olsun diye AK Parti ve MHP birlikte hareket edecek gibi görünüyor. Gönlüm istiyor ki CHP de olsun. Ama ’ne olursa olsun, hayır de’ gibi bir şey duymuştum. Oysa bu parti değil, ülkenin meselesi, milli bir mesele. Eğer Meclisten bu anayasa değişikliği geçerse, oyunuzu kime veriyorsunuz diye sorulmayacak. Bir daha koalisyon gibi her seçimde milletin yüreği ağzına gelsin mi, gelmesin mi? Değişiklikle birlikte bir daha asla koalisyon olmayacak. Cumhurbaşkanını halk seçecek. Hükümetini kuracak, 5 yıl boyunca ’durmak yok, yola devam’ diyecek ve bir daha dönüp bakmayacak. Bakanlar, milletvekillerinden olmayacak. Milletvekilleri bakanlardan ve hükümetten hesap sorabilir olacak. Hesap veren, hesap sorulan bir cumhurbaşkanı olacak. Bu değişiklikle bu dönemde AK Parti ve MHP ile mutlak bu çözüme kavuşacak. Bu referandum geçecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.