Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Milli Eğitim Bakanı Yılmaz mesajında, “Cumhuriyetimizin 93. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor ve kuruluşunun 93’üncü...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz mesajında, “Cumhuriyetimizin 93. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor ve kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünde yüce milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum. Bugün, Türk milleti olarak istiklal ve istikbal yolunda verdiğimiz büyük Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı, millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür. Büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimiz 93 yıllık tarihiyle bizlere Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişini ve bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerinin bitmediğini göstermiştir. Zira bu topraklar üzerinde söz söyleme hakkı, 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize ve aziz milletimize aittir” ifadesini kullandı.
Yılmaz, “Cumhuriyetimiz, aydınlık yarınlarımız için bu aziz millete umut vermiş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda en büyük dayanağımız olmuştur. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, 79 milyon insanımızın her birinin en kutsal vazifesi olmuştur. Bugün, ülkemizi kutuplaşmaya, ayrıştırmaya itmek isteyenlere karşı birlik ve beraberliğimizi koruma, bir olduğumuzu tüm dünyaya gösterme vakti; milletçe el ele verme zamanıdır. 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbal yürüyüşü sonsuza dek devam edecektir. Buna mani olmak isteyenlere en güzel cevap 15 Temmuz’da bu milletin öz evlatları tarafından verilmiştir. 15 Temmuz’da Cumhuriyetine, demokrasisine, vatanına, birlik ve beraberliğine, milli iradesine sahip çıkan bu millet tek yürekte birleşmiş, şer ve nifak odaklarına cevabını en güzel şekilde vermiştir. Cumhuriyetimizi dünyanın sayılı devletleri arasında görmek azminden bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu kutlu yürüyüşü kesintiye uğratmaya çalışanlara asla fırsat vermeyecek, değerlerimizden ödün vermeden bize emanet edilen bu vatana sahip çıkacağız. Geçmişimizden aldığımız feyz ve inançla hep ileriye, daima ileriye bakacağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.