Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz: “Terör Olayları Vatandaşları Çok Ciddi Etkiliyor”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları yüzünden vatandaşların çok ciddi bir şekilde etkilendiğini, buna karşı gerekli tüm tedbirleri alacaklarını vurguladı.Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA),...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yılmaz: “Terör Olayları Vatandaşları Çok Ciddi Etkiliyor”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları yüzünden vatandaşların çok ciddi bir şekilde etkilendiğini, buna karşı gerekli tüm tedbirleri alacaklarını vurguladı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA), “2016 Ajans ve Devlet Destekleri” tanıtım toplantısına katılmak için geldiği Mardin’de Valiliği ziyaret etti. Vali Ömer Faruk Koçak’tan kent hakkında brifing alan Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Burada en temel meselemiz sulamadır. GAP Projesi kapsamında yapılan sulama kanalı bitmek üzere, sadece depolama problemimiz var, onu da aşıyoruz. Bundan sonraki süreçte asıl etki ortaya çıkacak. Barajları yaptık, ana kanallarla suyu da taşıyoruz, artık sonuç alma faaliyetleri yapacağız. Tabi bununla birlikte üretim artacak, çiftçinin geliri artacak. Diğer taraftan tarıma dayalı sanayiler gelişecek” dedi.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesindeki terör olaylarına da değinen Yılmaz, terörün vatandaşları çok ciddi bir şekilde etkilediğini aktardı. Terör olaylarının yaşandığı yerlerden vatandaşların göç etmek zorunda kaldıklarını anımsatan Yılmaz, operasyonlar sonrasında bazı mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti. Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Bakan Yılmaz, “Nusaybin’deki operasyonlar bittikten sonra gelip konutları yerinde inceleyeceğiz. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağız” diye konuştu.
Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı ve organize sanayi bölgesini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.