Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz Sivas Günleri’nin açılışına katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Aladağ’da kız öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, “Şimdi Meclis’te bir önerge veriyoruz. İstiyoruz ki, bütün bu yurtlarda ne tür tedbir alınması gerekirse, bunlar Türkiye’nin geleceği nasıl...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Aladağ’da kız öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, “Şimdi Meclis’te bir önerge veriyoruz. İstiyoruz ki, bütün bu yurtlarda ne tür tedbir alınması gerekirse, bunlar Türkiye’nin geleceği nasıl ki uyuşturucuyla mücadele milli güvenlik meselesiyse, evlatlarımıza daha iyi bir ortamda eğitim vermek, güzel bir ortamda güvenlik sağlamak o da ulusal güvenlik meselesidir. Bizlerin Türkiye’nin yarınlarını daha güçlü kılabilmenin yolu evlatlarımızı iyi yetiştirmekten geliyor" dedi.
Ankara’da bu sene 3’üncüsü gerçekleştirilen ’Sivas Günleri’ kapılarını ziyaretçilere açtı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) Başkanı Turgay Sağdıç ve çok sayıda Ankaralı katıldı. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Sivas’ın bütün renklerinin Ankara’ya taşındığını belirterek, “1-4 Aralık arasındaki bu etkinliğe tüm Ankaralılar, tüm Sivaslıları, tüm Sivas dostlarını bekliyoruz” diye konuştu.
Adana Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:
“Adana Aladağ’daki bir yurtta kaybettiğimiz evlatlarımız var. 10 öğrenci, 1 görevli, 1 de görevlinin evladı olmak üzere. Orada devletin yurdu yok mu? Devletin yurdu var. Aladağ’da devletin yurdu var, 164 kişilik yurdumuz var. 82’si kız evlatlarımız kalıyor, 82’si erkek evlatlarımız kalıyor. Adana’da ne kadar yurt kapasitemiz var? Bin 500. Ne kadarı dolu? Yarısı dolu. Geri kalan yarısı boş. Peki niye bunları oraya yerleştirmediniz? Yerleştirdik. Kozan en yakın ilçesi Aladağ’a yakında. Kozan’a yerleştirdik. Ancak aileler diyor ki, her birisine taziyede bulunduk. ‘Bu yurdun temsilcileri geldiler. Bizi ikna ettiler. Evlatlarımızın burada daha iyi yetişeceğini söylediler. Bizde devletin vermiş olduğu yurttan aldık oraya götürdük’ diyorlar. Ne yapmak lazım? Bu konuda herkesin daha çok özen göstermesi lazım. Evlatlarımız Türkiye’nin geleceği, bizlerin de geleceği. Daha çok özen göstermemiz lazım. Bu yurtların denetimi Milli Eğitim Bakanlığında. Denetlemiş miyiz? Denetlemişiz. 4 tane maarif müfettişi gitmiş geçen yıl, 1 yıl olmuş, bir denetlemesi var. Bir de Haziran ayında da yılda bir sefer mülki idare amirleri ve MEB ortak denetimi var. Bu denetimden geçmiş mi? Geçmiş. Bir eksiklik belirtmiş mi, belirtilmemiş. Belirtmemiş ama bu olay ne? Demek ki denetimler yerine göre hakkıyla yapılmıyor. Ne yapılması lazım? Şimdi Mecliste bir önerge veriyoruz. İstiyoruz ki bütün bu yurtlarda ne tür tedbir alınması gerekirse bunlar Türkiye’nin geleceği, nasıl ki uyuşturucuyla mücadele milli güvenlik meselesiyse, evlatlarımıza daha iyi bir ortamda eğitim vermek, güzel bir ortamda güvenlik sağlamak o da ulusal güvenlik meselesidir. Bizlerin Türkiye’nin yarınlarını daha güçlü kılabilmenin yolu evlatlarımızı iyi yetiştirmekten geliyor. Türkiye’yi yarınlarına daha güçlü çıkarmak evlatlarımızı yaşatmaktan geçiyor. Cumhuriyetin 93. yılını kutladık. Biz 14 yıldır iktidardayız. 80 yılda yapılan yurtların sayısını, bir de 13 yılda yapılan yurtların sayısını koyun. Kıyaslamak doğru değil ama konuşurken de dikkatli konuşmak gerekiyor. Hakkı teslim etmek gerekiyor. 80 yılda yapılanlardan daha fazla yaptık, yetti mi yetmedi. Yetmediğini gördük. O kadar çok yapmamız gerekenler var ki. Yetişemiyoruz. Çok şeyi yaptık ama daha yapmamız gerekenler var.”
“Sivas Türkiye’deki birliğin en güzel timsalidir” diyen Bakan Yılmaz, “72 milleti görürsünüz orada. Farklı inanç, mezhepte olanları da görürsünüz ama biz kardeşçe yaşarız” ifadelerini kullandı.

"Hemşehri derneklerine önem veriyoruz yerel yöneticiler olarak"
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise Sivas’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kongre yaptığı bir il olduğunu belirterek, “Sivas’ın cumhuriyetin başkentinde tanıtılması, değerlerinin gösterilmesi ekonomik değerlerinin, coğrafyasının, kültür değerlerinin tanıtılmasından doğal bir şey yoktur. Hemşehri derneklerine önem veriyoruz yerel yöneticiler olarak. Çünkü hemşehri dernekleri acı günde, tatlı günde hemşehrilerimizi bir araya getirir. Belediyeler, yerel yönetimler olarak bunlara katkı yapıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini keserek, stantları tek tek gezip bilgi aldı. Yılmaz, Sivas’ın peskutan çorbasının ve diğer yöresel lezzetlerinin de tadına baktı.
Sivas’ı tanıtmak için Ruan Fuarcılık organizesinde ASİDEF tarafından 1-4 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bölgenin önemli kültür değeri olan aşıklar, Sivas’ın dünyaca ünlü Kangal köpeği, cilt hastalıklarına şifa olan balıkları ve yöresel lezzetleri yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.