Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz, Metina Aşireti İle Bir Araya Geldi

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Metina aşireti mensupları ile bir araya geldi.Seçim çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdüren Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Metina aşireti mensupları ile bir araya geldi.
Seçim çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdüren Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Metina aşiretiyle görüştü. Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda Metina aşiretiyle bir araya gelen Bakan Yılmaz’a AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi de eşlik etti.
Programda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’yi iyi anlamak gerektiğine işaret ederek, "2002 yılından bu yana oyumuzu artıra artıra buraya geldik. Bir partiyi millet bu kadar sahiplendiyse bunun bir sebebi vardır. Bana göre bunlardan bir tanesi AK Parti’nin değerleri ile milletin değerleri ortaktır. Millet nasıl düşünüyorsa biz de öyle düşünüyoruz. Biz milletin partisiyiz. Derin yapıların partileri değiliz. İllegal bir takım yapıların partisi değiliz. Uluslararası güçlerin partisi değiliz. Biz milletin partisiyiz. Bütün bu renklerin partisiyiz ve bütün bu renklere saygılıyız. Biz bütün kimliklere saygılıyız. Bütün etnik kimliklere ve dinlere saygılıyız. Bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmıyoruz. Sütün toplumu kucaklamaya çalışıyoruz. İşte bizim başarımızın sırrı da budur" dedi.
"1990’LI YILLAR İLE BUGÜNÜ KIYASLAMAMIZ GEREKİR"
AK Parti’nin son 12 yılda millete büyük hizmetler yaptığını kaydeden Bakan Yılmaz, "1990’lı yıllar ile bugünü kıyaslamamız lazım. Nasıl bir Türkiye ve Diyarbakır vardı. Bugünlere nasıl geldik. Nereden nereye geldiğimiz düşündüğümüzde inanın bugünlerin kıymetini daha iyi anlarız 90’lı yıllarda OHAL’ler, yayla yasakları, faili meçhul cinayetler vardı. Bugün işkence diye bir kilime duymuyoruz. Faili meçhul diye bir şey demiyoruz. Bunların hepsini AK Parti kaldırdı. İnanç hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırdı. İnsanlar ana dilini konuşamıyordu. Bugün resmi kanal 24 saat yayın yapabiliyor. Okullarda seçmeli ders yaptık. Her türlü açılımı yapıyoruz. Birileri propaganda yapıyor, ‘Bizim zorumuz olmazsa olmazdı’ Geçmişte de çok büyük zorluklar yapıldı, neden o zaman yapılmadı. AK Parti geldi ve bütün bunlara inandığı için yaptı" diye konuştu.
"ÇÖZÜM SÜRECİNİN İSTİKRARI İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"
Türkiye’nin ve çözüm sürecinin istikrarı için herkesin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "7 Haziran’da istemediğimiz bir sonuç çıkarsa bunu telafisi yok. 4 yıl daha seçim yok. Rahmetli Özal gitti, bu ülkenin 10 yılı gitti. Biz de kendimize gelemeyiz. İnşallah öyle bir şey olmayacak. 7 Haziranda AK Parti tek başına iktidar olmazsa bu ülke ne hale gelir? 7 Haziranda AK Partinin gücünü devam ettirmesi lazım. Diyarbakır’ın da buna ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
"DİYARBAKIR’DA 6-7 EKİM’DEN KALMA BİR KORKU HAVASI VAR"
Bakan Yılmaz, Diyarbakır’da, 6-7 Ekim’den kalma bir korku havası gördüğünü ifade etti. Bakan Yılmaz, "İnsanlar maalesef onun etkisinden kurtulamamışlar. Herkese buranın tek bir zihniyeti olmadığını gösterelim. Diyarbakır’a yazık. Diyarbakır tek tip bir memleket haline gelmesin. Tek tip zihniyet haline gelmesin. Burada bir rekabet ve denge olsun. Bir nefes alsın Diyarbakır. 6-7 Ekim hadiselerini unutmamız lazım. Bunlara bir ders verelim. Bu yaptıkları yanlıştır. O zaman herkes kendine bir çeki düzen verir. Yakıp yıkarsak bunun bir faturası var derler. Çocuklarımızın ve bu mübarek ilin geleceği için bunu yapmamız lazım. Diyarbakır nefes alsın, huzur bulsun ve yatırım artsın. Daha hızlı bir şekilde Kalkınalım. Diyarbakır Ortadoğu’nun üretim üssü olsun. Bir takım olumsuz hadiselerle değil, Diyarbakır’ı güzelliklerle dünyaya tanıtalım. Peygamberler ve evliyalar kendi olarak tanıtalım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.