Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz, Değer Ve Akçadağ Aileleriyle Buluştu

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da Değer ve Akçadağ aileleri ile bir araya geldi.Partisinin Diyarbakır’da aday gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yılmaz, Değer Ve Akçadağ Aileleriyle Buluştu
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da Değer ve Akçadağ aileleri ile bir araya geldi.
Partisinin Diyarbakır’da aday gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Diyarbakır’da tanınan ailelerle görüşen Bakan Yılmaz, bugün Değer ve Akçadağ aileleri ile buluştu. Sur ilçesinde bulunan bir düğün salonundaki ailelerle buluşma toplantısına AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Alattin Parlak, Durdane Yalar ve çok sayıda aşiret mensubu ile partili eşlik etti.
Programda konuşan Kalkınma Bakanı Yılmaz, çözüm sürecinin hayati bir varlık olduğunu aynı zamanda tarihi bir mesele olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Birileri sanki AK Parti’nin bu süreci karşı olduğu havayı yansıtmak istiyor. Sizce bu çözüm sürecini kim başlattı, ismini kim koydu? İnsan evladına isim bırakır. 1990’lı yıllarda bu bölgelerde hep birlikte OHAL dönemleri yaşadık. Milli Güvenlik Kurulu bu ülkeyi idare ediyordu. Şimdi ise biz geçmişin hesabını soruyoruz. İşkence diye bir şey şimdi duyuyor musunuz. Daha önce çok duyuluyordu. İşkence ve enflasyon daha önce en çok duyduğumuz kelimelerdi. İkisi de bitti çok şükür. Artık konuşulmuyor. İşkence sıfır artık. Ama yapan varsa yakasına yapışırız hesabını sorarız" dedi.
"İNANÇ BASKILARINI AK PARTİ KALDIRDI"
İnsanların üzerlerindeki inanç baskılarını AK Parti’nin kaldırdığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Bir başörtülü kızımız üniversiteye gidemiyordu. Bırakın eğitimi artık kamu dairelerinde rahat bir şekilde çalışıyor. Sanki dünyamı yıkıldı. Eskiden duyuyorduk bunları en çokta CHP’den geliyordu bu sözler. Daha da güzel oldu. Başı açıkta kapalıda bizim kardeşimizdir. Çok şükür öyle bir Türkiye’yi aştık. Anadilde müzikleri ve kasetleri dinlemek için birileri görse başımıza neler gelirdi onu düşünürdük. Bugün bakın TRT Şeş (6) 24 saat yayın yapıyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.