Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz, Adıyaman’da İş Adamı, Sanayici Ve STK’larla İstişare Toplantısı Yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adıyaman’da iş adamları, sanayiciler ve STK’larla istişare toplantısı yaptı.Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Vali Mahmut Demirtaş, TBMM...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yılmaz, Adıyaman’da İş Adamı, Sanayici Ve STK’larla İstişare Toplantısı Yaptı
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adıyaman’da iş adamları, sanayiciler ve STK’larla istişare toplantısı yaptı.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Vali Mahmut Demirtaş, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman mlletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Adnan Boynukara, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurahman Dimez, Adıyamanlı iş adamları, STK temsilcileri ve sanayiciler katıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, iş adamlarına yönelik konuşmasında, "Herkes nereden gelirse gelsin teröre sert bir tavır sergilemesi lazım. Ama, fakat ve lakin dediğimiz zaman kaybederiz. Terör terördür kim yaparsa yapsın, kime karşı yaparsa yapsın lanetlememiz lazım, karşısında durmamız lazım. Bir defa bu konuyu Türkiye’nin aşması lazım. Ondan sonra siyasi tartışmaları yapalım, herkes farklı farklı fikirlerini söylesin ve bundan muhatap bütün toplumdur. Bakın ben Silopi’ye gittiğimde STK’larla görüştüm, iş dünyası ile görüştüm, kamu kurumlarıyla koordinasyon toplantıları yaptım. Şehir ve köy muhtarlarımızla toplantılar yaptık. İmamlarımızla toplantı yaptık, okul müdürleriyle, öğretmenlerimizle toplantılar yaptık. Esnaflarımızı ziyaret ettik, halkımızla konuştuk. Herkes bizim muhatabımız, hiçbir kimsenin ayrıcalıklı bir konumu yoktur. Adıyaman için Adıyaman milletvekillerinin Ankara’da nasıl çalıştıklarını, Adıyaman’ın kazanımı için milletvekillerimizin nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz ve bunu da buradan anlata anlata bitiremem” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, “Devletimiz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Bir terör belası bütün memleketimizi sardı. İçeride hainler, dışarıda düşmanlar iş birliği içerisinde Türkiye’mizin, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde büyük bir tahribat meydana getirdiler. Bu tahribatın yaralarını sarmakta devletimizin görevidir. Şimdi Şırnak’ta, Cizre’de, Nusaybin’de yollar kazıldı, şehitler verdik, binalar tahrip oldu. Buraya milyarlarca para harcanıp buraları imar edeceğiz. Adıyaman’ımızın da her teşvik döneminde geri planda olmaktan dolayı yüreğinde büyük bir tahribat var. Bizim de yüreğimizde çukurlar açılmış, yüreğimizdeki binalar yıkılmıştır. Terörden dolayı nasıl zarar gören binaları devletimiz tamir ediyor, bu Adıyaman’da yaşayan güzel insanlarımızın yüreğinde tahrip olan binaları tamir etmekte hükümetimizin görevidir diye düşünüyoruz. Biz Adıyamanlılar olarak devletimize zarar değil, sürekli fayda sağlıyoruz. Bizler bugüne kadar asla teröre fırsat vermeyen bir iliz. Bizler de Müslümanız ama IŞİD ile DEAŞ’a pirim vermiyoruz. Onlar Müslüman değil. Kürt’se bizde Kürt’üz ama PKK’ya pirim vermiyoruz. Çünkü onlar Kürt düşmanı. Bizler burada vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza bağlı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Merkez, Gölbaşı, Kahta ve Besni ilçeleri olmak üzere birer adet olmak üzere toplam 4 adet OSB faaliyetleri sürdürülmektedir. Bu 4 OSB’de toplam 118 adet sanayi tesisi olup, bunların çoğu tekstil üzerine faaliyet göstermektedir. Bu tesislerde yaklaşık 5 bin 550 kişi çalışmaktadır. 2012 yılında yürürlüğe giren mevcut teşvik sisteminin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Mevcut teşvik sistemi aynı bölgede ve sosyal ekonomik açıdan birbirine çok yakın olan Adıyaman ve komşu illeri arasında büyük bir fırsat eşitsizliği meydana getirmiştir. 2011 yılında Kalkınma Bakanlığımızca yayımlanan sosyal ekonomik gelişmiş il endeksine göre ilimiz 66. sırada yer almaktadır. Ancak TÜİK tarafından yayımlanan 2015 yılı yaşam il endeksine göre maalesef ilimiz 69. sıraya gelmiştir. İlimizin daha yaşanılır bir kent olması ve ilimize faydalı olacak şekilde teşvik sisteminin gözden geçirilerek düzeltilmesini ve ilimizin daha güzel bir şehir haline getirilmesi için gerekli destekleri talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.